r
Nosalty Logó

Rozsos-magos cipócska

cukrot taratalmaz laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojásmentes
Torma
Rozsos-magos cipócska
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
230 °C
kenyérsütő
  • 6% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A tésztához

A tetejére

Összesen 310 kcal
  • 6% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A tésztához

A tetejére

Összesen 1853 kcal
  • 6% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A tésztához

A tetejére

Összesen 213 kcal
  • 6% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.9 g

Zsír

  • Összesen
    5.9 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    639.1 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    66 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    68 mg
  • Foszfor
    193 mg
  • Nátrium
    288 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    57.2 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    69.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    10 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    55 micro
  • Kolin:
    19 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    16 micro
  • β-karotin
    104 micro
  • β-crypt
    23 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    139 micro
Összesen 310 kcal
  • 6% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    53.6 g

Zsír

  • Összesen
    35.1 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3834.9 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    104 mg
  • Kálcium
    398 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    408 mg
  • Foszfor
    1160 mg
  • Nátrium
    1727 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    9 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    343.1 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    43 mg

VÍZ

  • Összesen
    418.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    61 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    24 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    24 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    18 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    331 micro
  • Kolin:
    111 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    93 micro
  • β-karotin
    626 micro
  • β-crypt
    140 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    833 micro
Összesen 1853 kcal
  • 6% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.2 g

Zsír

  • Összesen
    4.1 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    444.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    46 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    47 mg
  • Foszfor
    135 mg
  • Nátrium
    200 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    39.8 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    48.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    7 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    38 micro
  • Kolin:
    13 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    11 micro
  • β-karotin
    73 micro
  • β-crypt
    16 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    97 micro
Összesen 213 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A tetejére

Elkészítés

A tésztához

  1. Az élesztõt kevés langyos vízzel és 1kk cukorral felfuttatjuk.
  2. A liszteket összekeverjük a többi száraz hozzávalóval, hozzáadjuk a felfuttatott élesztõt, a 2 kanál olajat, és annyi vizet, hogy ne túllágy tésztát kapjunk.
  3. Kézzel vagy géppel szép simára, fényesre dagasztjuk, és letakarva egy órát kelesztjük.
  4. Közben előmelegítjük a sütőt -a jénai fedeles sütőedénnyel- 230 fokra, a sütő aljában vizes edénnyel.
  5. Mikor a cipó duplájára kelt, megformázzuk, tetejét megszórjuk kukoricadarávalés még egy fél órát pihentetjük sütőpapírral bélelt kelesztőtálban.
  6. Sütés előtt bevagdaljuk a cipócska tetejét, megspricceljük vízzel, és papírral együttóvatosan a forró jénaiba pottyantjuk. A jénai tetejét rátesszük, és 230 fokonsütjük 30 percig, majd a fedelet levéve 15-20 percig 200 fokon, amígszép aranybarna ropogósra sül.
  7. Sütőből azonnal kivesszük, vízzel megint lespricceljük, és sütőrácson hűtjük.
  • Sütés hőfoka: 230 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 50 perc
  • Elkészítettem: 12 alkalommal
  • Receptkönyvben: 24
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 6652
  • Feltöltés dátuma: 2012. december 30.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Elkapott a fantázia a gyönyörű, csillogó, piros chilipelyhek láttán! Igen, már a kenyér is chilis nálam! Chili-mánia??? Egyik dolog vezetett a másikhoz; a chiliolaj készítéséből maradt vissza bőven chili-vagdalék, amit egy tálcán szárogattam. Kenyérkészítéskor eszembe jutott, mi lenne, ha kipróbálnám; jó kontrasztos lenne a fekete szezámmagokkal. Hát nekem nagyon ízlik ezzel az összeállítással!

Hozzávalók

A tésztához

A tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...