r
Nosalty Logó

Rózsakenyér

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Rózsakenyér
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 9% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A tésztához

A piros kencéhez

A zöld kencéhez

Összesen 465 kcal
  • 9% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A tésztához

A piros kencéhez

A zöld kencéhez

Összesen 1859 kcal
  • 9% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A tésztához

A piros kencéhez

A zöld kencéhez

Összesen 264 kcal
  • 9% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 33% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13 g

Zsír

  • Összesen
    15.7 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    30 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    764.9 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    30 mg
  • Kálcium
    61 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    38 mg
  • Foszfor
    254 mg
  • Nátrium
    373 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    68.5 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    47.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    100 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    414 micro
  • Kolin:
    27 mg
  • Retinol - A vitamin:
    94 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    71 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    76 micro
Összesen 465 kcal
  • 9% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 33% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    52.2 g

Zsír

  • Összesen
    62.6 g
  • Telített zsírsav
    31 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    120 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3059.6 g
  • Cink
    22 mg
  • Szelén
    119 mg
  • Kálcium
    246 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    151 mg
  • Foszfor
    1017 mg
  • Nátrium
    1492 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    274.2 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    25 mg

VÍZ

  • Összesen
    190.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    399 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    57 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    28 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1657 micro
  • Kolin:
    107 mg
  • Retinol - A vitamin:
    376 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    284 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    305 micro
Összesen 1859 kcal
  • 9% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 33% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.4 g

Zsír

  • Összesen
    8.9 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    17 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    433.4 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    35 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    144 mg
  • Nátrium
    211 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    38.8 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    27 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    57 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    235 micro
  • Kolin:
    15 mg
  • Retinol - A vitamin:
    53 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    40 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    43 micro
Összesen 264 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A piros kencéhez

A zöld kencéhez

Elkészítés

A tésztához

  1. A langyos tejben feloldjuk a cukrot, majd felfuttatjuk benne az élesztőt.
  2. A tészta többi hozzávalójából és a felfuttatott élesztőből tésztát dagasztunk, majd meleg helyen hagyjuk a duplájára kelni.
  3. Közben elkészítjük a kétféle kencét, vagyis két kistálban külön- külön olvasszuk fel a vajat, majd ízesítsük őket a fent említett hozzávalókkal.
  4. Készítsünk magunk mellé egy kisebb átmérőjű kerek formát (jénait vagy kapcsos tortaformát).
  5. Ha a tészta megkelt, nyújtsuk fél cm vastagságúra, majd szaggassunk belőle nagyobb köröket.
  6. A külső, zöld levelekhez néhány kört kenjünk meg a zöld krémmel, majd vágjuk félbe őket, és némi átfedéssel rakjuk ki velük a forma oldalát.
  7. A többi körrel is járjunk el hasonlóképpen, csak azokat a piros krémmel kenjük meg.
  8. A külső 'leveleket' kissé felfelé meg lehet nyújtani, hogy tényleg levélszerűek legyenek, és a belső 'szirmokat' is lehet még kissé csinosítani.
  9. Ruhával letakarva pihentessük még egy fél órát, majd előmelegített sütőben süssük készre (kb. 30 perc alatt).
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Receptkönyvben: 94
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 15668
  • Feltöltés dátuma: 2010. április 02.

Ajánló

Langyosan, kevés vajjal megkenve a legfinomabb.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Mindennapi kenyerünk kicsit más, ünnepibb formában. Fele annyira sem bonyolult, mint amennyire jól néz ki. Az íze isteni, már sülés közben alig várja az ember, hogy belekóstolhasson. Az eredeti recepthez képest pár dolgon változtattam. 

Hozzávalók

A tésztához

A piros kencéhez

A zöld kencéhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...