Rozmaringos göngyölt karaj
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojásmentes
Edit
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 11% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 12% Zsír
A húshoz
-
250g csontos sertéskaraj319 kcal
-
4g mustár2 kcal
-
0g rozmaring0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fehér bors0 kcal
-
25g trappista sajt88 kcal
-
50g bacon197 kcal
-
8g fokhagyma10 kcal
-
10g disznózsír90 kcal
A körethez
-
11g vöröshagyma4 kcal
-
20g sárgarépa7 kcal
-
33g zeller12 kcal
-
125g savanyú káposzta24 kcal
-
25g fehérbor21 kcal
-
3g disznózsír23 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fehér bors0 kcal
Összesen
797
kcal
- 11% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 12% Zsír
A húshoz
-
2000g csontos sertéskaraj2550 kcal
-
30g mustár18 kcal
-
2g rozmaring3 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fehér bors0 kcal
-
200g trappista sajt704 kcal
-
400g bacon1572 kcal
-
60g fokhagyma80 kcal
-
80g disznózsír722 kcal
A körethez
-
90g vöröshagyma33 kcal
-
160g sárgarépa58 kcal
-
260g zeller94 kcal
-
1000g savanyú káposzta190 kcal
-
200g fehérbor164 kcal
-
20g disznózsír180 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fehér bors0 kcal
Összesen
6368
kcal
- 11% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 12% Zsír
A húshoz
-
44.4g csontos sertéskaraj57 kcal
-
0.7g mustár0 kcal
-
0g rozmaring0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fehér bors0 kcal
-
4.4g trappista sajt16 kcal
-
8.9g bacon35 kcal
-
1.3g fokhagyma2 kcal
-
1.8g disznózsír16 kcal
A körethez
-
2g vöröshagyma1 kcal
-
3.6g sárgarépa1 kcal
-
5.8g zeller2 kcal
-
22.2g savanyú káposzta4 kcal
-
4.4g fehérbor4 kcal
-
0.4g disznózsír4 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fehér bors0 kcal
Összesen
142
kcal
- 11% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 74% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 54 g
Zsír
-
Összesen 55.5 g
-
Telített zsírsav 21 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 23 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 7 g
-
Koleszterin 205 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2630.3 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 80 mg
-
Kálcium 276 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 91 mg
-
Foszfor 650 mg
-
Nátrium 1523 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 13.9 g
-
Cukor 5 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 359.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 238 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 25 mg
-
D vitamin: 65 micro
-
K vitamin: 31 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 15 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 43 micro
-
Kolin: 160 mg
-
Retinol - A vitamin: 88 micro
-
α-karotin 625 micro
-
β-karotin 1494 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 420 micro
Összesen
797
kcal
- 11% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 74% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 432.3 g
Zsír
-
Összesen 444.3 g
-
Telített zsírsav 169 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 182 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 55 g
-
Koleszterin 1640 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 21042 g
-
Cink 41 mg
-
Szelén 643 mg
-
Kálcium 2212 mg
-
Vas 31 mg
-
Magnézium 725 mg
-
Foszfor 5202 mg
-
Nátrium 12183 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 111 g
-
Cukor 37 mg
-
Élelmi rost 41 mg
VÍZ
-
Összesen 2875.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1907 micro
-
B6 vitamin: 14 mg
-
B12 Vitamin: 13 micro
-
E vitamin: 8 mg
-
C vitamin: 197 mg
-
D vitamin: 523 micro
-
K vitamin: 248 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 9 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 4 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 121 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 344 micro
-
Kolin: 1278 mg
-
Retinol - A vitamin: 700 micro
-
α-karotin 5002 micro
-
β-karotin 11955 micro
-
β-crypt 8 micro
-
Likopin 1 micro
-
Lut-zea 3363 micro
Összesen
6368
kcal
- 11% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 74% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 9.6 g
Zsír
-
Összesen 9.9 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 36 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 467.4 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 14 mg
-
Kálcium 49 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 16 mg
-
Foszfor 116 mg
-
Nátrium 271 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 2.5 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 63.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 42 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 4 mg
-
D vitamin: 12 micro
-
K vitamin: 6 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 8 micro
-
Kolin: 28 mg
-
Retinol - A vitamin: 16 micro
-
α-karotin 111 micro
-
β-karotin 266 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 75 micro
Összesen
142
kcal
Hozzávalók
A húshoz
-
3 ek mustár
-
só ízlés szerint
-
fehér bors ízlés szerint
-
20 dkg trappista sajt
-
1 fej fokhagyma
-
8 dkg disznózsír
A körethez
-
1 db vöröshagyma
-
2 db sárgarépa
-
1 db zeller
-
1 kg savanyú káposzta
-
2 dl fehérbor
-
2 dkg disznózsír
-
só ízlés szerint
-
fehér bors ízlés szerint
Elkészítés
A húshoz
- A karajt a csont mentén bevágjuk, de nem végig! Kb. 1cm vastag hús maradjon és akkor elfordítjuk a kést, és vízszintesen vágjuk tovább a karajt folyamatosan kifelé tekerve. Na, most kell az a bizonyos 1 db hentes! Ha jó hentesünk van, ezt megteszi helyettünk :-).
- Mindenhol jól besózzuk.
- A mustárt, 5 gerezd reszelt fokhagymával, a rozmaringgal, pici sóval, borssal jól elkeverjük és bekenjük vele a húst, és feltekerjük az eredeti állapotára.
- 1 éjszakát a hűtőben érleljük.
- Másnap kitekerjük, sorba rakjuk rá a bacon szalonnákat, majd a sajtszeleteket és visszatekerjük jó szorosan.
- Összekötözzük és a széleit bevarrjuk vagy hústűvel megtűzzük.
- Egy magas falú tepsibe rakjuk, felöntjük a fehérborral, mellé tesszük a zsírt és a megmaradt fokhagyma gerezdeket.
- Alufóliával letakarjuk, és sütőbe tesszük.
- 1,5 óráig 180 fokon sütjük, majd levesszük róla a fóliát és még 45 percig sütjük amíg szép piros nem lesz.
- Néha meglocsoljuk a zsírjával.
- Amíg sül elkészíthetjük a köretet.
- A hagymát apró kockákra vágjuk a zöldségeket karikára vágjuk és kevés zsíron picit pároljuk, majd a kimosott savanyú káposztát is mellé tesszük és puhára pároljuk együtt az egészet (kb 30 perc).
- Ízlés szerint lehet borsozni, sózni.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 140 perc
- Elkészítettem: 10 alkalommal
- Receptkönyvben: 100
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 10
- Össznézettség: 17075
- Feltöltés dátuma: 2010. november 17.
Ajánló
A köretet füstölt szalonna zsírján is lehet készíteni (természetesen a szalonna darabokat is benne hagyjuk :-)), így még pikánsabb lesz. Aki szereti, pici szárazpaprikával csípősre készítheti. Igazi kalóriabomba! Fogyókúrázóknak nem ajánlott. Mondjuk, én nem hagynám ki, de Ti tudjátok :-). Egy kóstolást mindenképpen megér. A sarokban látható a képen, hogy, hogyan kell kinéznie a szétvágot karajnak. Jó étvágyat hozzá!
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- Speciális étrendek:
Edit
153 recept
A Vidék Íze újságban találtam ezt a receptet pár éve. Igaz, ott kemencében sütötték, de kemence hiányában maradtam a sütőmnél. Nem mindent az ott leírtak alapján készítettem. Nem volt friss rozmaringom, sem mozsaram, de azért feltaláltam magam.