r
Nosalty Logó

Rozmaringos göngyölt karaj

0,0

0 ÉRTÉKELÉS8 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Edit
Rozmaringos göngyölt karaj
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A húshoz

A körethez

797
Kalória
54g
Fehérje
13.9g
Szénhidrátok
55.5g
Zsír
359.5g
Víz
205g
Koleszterin
5.1g
Rost
4.6g
Cukor
  • 11% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A húshoz

A körethez

Összesen 797 kcal
  • 11% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A húshoz

A körethez

Összesen 6368 kcal
  • 11% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A húshoz

A körethez

Összesen 142 kcal
  • 11% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    54 g

Zsír

  • Összesen
    55.5 g
  • Telített zsírsav
    21 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    23 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    205 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2630.3 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    80 mg
  • Kálcium
    276 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    91 mg
  • Foszfor
    650 mg
  • Nátrium
    1523 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    13.9 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

Víz

  • Összesen
    359.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    238 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    25 mg
  • D vitamin:
    65 micro
  • K vitamin:
    31 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    15 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    43 micro
  • Kolin:
    160 mg
  • Retinol - A vitamin:
    88 micro
  • α-karotin
    625 micro
  • β-karotin
    1494 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    420 micro
Összesen 797 kcal
  • 11% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    432.3 g

Zsír

  • Összesen
    444.3 g
  • Telített zsírsav
    169 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    182 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    55 g
  • Koleszterin
    1640 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    21042 g
  • Cink
    41 mg
  • Szelén
    643 mg
  • Kálcium
    2212 mg
  • Vas
    31 mg
  • Magnézium
    725 mg
  • Foszfor
    5202 mg
  • Nátrium
    12183 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    111 g
  • Cukor
    37 mg
  • Élelmi rost
    41 mg

Víz

  • Összesen
    2875.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1907 micro
  • B6 vitamin:
    14 mg
  • B12 Vitamin:
    13 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    197 mg
  • D vitamin:
    523 micro
  • K vitamin:
    248 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    9 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    121 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    344 micro
  • Kolin:
    1278 mg
  • Retinol - A vitamin:
    700 micro
  • α-karotin
    5002 micro
  • β-karotin
    11955 micro
  • β-crypt
    8 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    3363 micro
Összesen 6368 kcal
  • 11% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    9.6 g

Zsír

  • Összesen
    9.9 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    36 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    467.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    49 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    116 mg
  • Nátrium
    271 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2.5 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    63.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    42 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    28 mg
  • Retinol - A vitamin:
    16 micro
  • α-karotin
    111 micro
  • β-karotin
    266 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    75 micro
Összesen 142 kcal

Elkészítés

A húshoz

  1. A karajt a csont mentén bevágjuk, de nem végig! Kb. 1cm vastag hús maradjon és akkor elfordítjuk a kést, és vízszintesen vágjuk tovább a karajt folyamatosan kifelé tekerve. Na, most kell az a bizonyos 1 db hentes! Ha jó hentesünk van, ezt megteszi helyettünk :-).
  2. Mindenhol jól besózzuk.
  3. A mustárt, 5 gerezd reszelt fokhagymával, a rozmaringgal, pici sóval, borssal jól elkeverjük és bekenjük vele a húst, és feltekerjük az eredeti állapotára.
  4. 1 éjszakát a hűtőben érleljük.
  5. Másnap kitekerjük, sorba rakjuk rá a bacon szalonnákat, majd a sajtszeleteket és visszatekerjük jó szorosan.
  6. Összekötözzük és a széleit bevarrjuk vagy hústűvel megtűzzük.
  7. Egy magas falú tepsibe rakjuk, felöntjük a fehérborral, mellé tesszük a zsírt és a megmaradt fokhagyma gerezdeket.
  8. Alufóliával letakarjuk, és sütőbe tesszük.
  9. 1,5 óráig 180 fokon sütjük, majd levesszük róla a fóliát és még 45 percig sütjük amíg szép piros nem lesz.
  10. Néha meglocsoljuk a zsírjával.
  11. Amíg sül elkészíthetjük a köretet.
  12. A hagymát apró kockákra vágjuk a zöldségeket karikára vágjuk és kevés zsíron picit pároljuk, majd a kimosott savanyú káposztát is mellé tesszük és puhára pároljuk együtt az egészet (kb 30 perc).
  13. Ízlés szerint lehet borsozni, sózni.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 40 perc
  • Sütés ideje: 140 perc
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

A Vidék Íze újságban találtam ezt a receptet pár éve. Igaz, ott kemencében sütötték, de kemence hiányában maradtam a sütőmnél. Nem mindent az ott leírtak alapján készítettem. Nem volt friss rozmaringom, sem mozsaram, de azért feltaláltam magam.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Steak-taco

Ez a szuper, színes steak-taco gyorsan és egyszerűen elkészíthető, nagyon látványos és finom: igazi, szájban olvadó ízrobbanás. A steaket pácoljuk, szaftosra sütjük, majd melegített ...

Nosalty

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Tradicionális gulyásleves

Az igazi Hungarikum, amire igazán büszkék lehetünk. Vendéglátós lévén tapasztaltam, hogy a külföldi turisták, amikor betérnek az étterembe, az volt az első kérdésük, hogy "Gulász " ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!