r
Nosalty Logó

Ropogós, sajtos tésztakéreg alatt sült marharagu

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Lizinka_
Ropogós, sajtos tésztakéreg alatt sült marharagu
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 12% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 10% Zsír

raguhoz

tésztakéreghez

Összesen 540 kcal
  • 12% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 10% Zsír

raguhoz

tésztakéreghez

Összesen 2160 kcal
  • 12% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 10% Zsír

raguhoz

tésztakéreghez

Összesen 173 kcal
  • 12% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    34.8 g

Zsír

  • Összesen
    27.9 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    107 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1802.1 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    54 mg
  • Kálcium
    199 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    51 mg
  • Foszfor
    472 mg
  • Nátrium
    1016 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    35 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    184.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    188 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    19 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    32 micro
  • Kolin:
    129 mg
  • Retinol - A vitamin:
    39 micro
  • α-karotin
    619 micro
  • β-karotin
    1480 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    56 micro
Összesen 540 kcal
  • 12% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    139.2 g

Zsír

  • Összesen
    111.7 g
  • Telített zsírsav
    46 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    47 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    428 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7208.5 g
  • Cink
    23 mg
  • Szelén
    214 mg
  • Kálcium
    797 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    206 mg
  • Foszfor
    1886 mg
  • Nátrium
    4064 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    140.1 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    739.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    752 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    22 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    30 mg
  • D vitamin:
    77 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    35 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    127 micro
  • Kolin:
    515 mg
  • Retinol - A vitamin:
    157 micro
  • α-karotin
    2476 micro
  • β-karotin
    5919 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    223 micro
Összesen 2160 kcal
  • 12% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.2 g

Zsír

  • Összesen
    9 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    34 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    579.5 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    64 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    152 mg
  • Nátrium
    327 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    11.3 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    59.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    60 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    41 mg
  • Retinol - A vitamin:
    13 micro
  • α-karotin
    199 micro
  • β-karotin
    476 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    18 micro
Összesen 173 kcal

Hozzávalók

raguhoz

tésztakéreghez

Elkészítés

raguhoz

  1. A marhahúst nem túl nagy, a sárgarépát kisebb kockákra vágjuk. A burgonyát és a vöröshagymát félkör alakúra szeleteljük. Egy méretes tálban jól összekeverjük a felkockázott marhahúst a mustárral, a sóval, borssal. Ezután ráhintjük a lisztet, és azzal is összeforgatjuk úgy, hogy a liszt mindenütt befedje a húskockákat.
  2. Egy lábosban felolvasztjuk a zsírt, majd beletesszük a húst, és kevergetve kissé lepirítjuk. Ezután hozzátesszük a hagymát, és szintén kevergetve 5-6 perc alatt összesütjük. Ezt követően beletesszük a húsleveskockát és a vizet. Fedő alatt félpuhára főzzük. Ezután tesszük hozzá a sárgarépát és a burgonyát. Fedő alatt kb. 35-40 percig, néha-néha megkeverve főzzük.

tésztakéreghez

  1. Amíg fő a húsos ragu, elkészítjük a tésztakérget. A sütőporral átszitált lisztet megsózzuk, és összedörzsöljük a zsírral. Hozzáadjuk a tejet, és ruganyos tésztát gyúrunk. 3-4 mm vastagságú téglalappá nyújtjuk. Ezután meghintjük reszelt sajttal, majd feltekerjük, mint a bejglit. A rudat kb. 1 cm széles darabokra vágjuk.
  2. A marhahúsos ragut méretes tűzálló edénybe öntjük. A tetejét kirakjuk a sajtos csigákkal. Előmelegített 180 C-os sütőbe tesszük. Kb. 40 percig sütjük, emelve az utolsó 10 percben a hőfokot 190 C-ra. Akkor kész, amikor a sajtos kéreg megpirult. Langyosra hűtjük, és tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 20 alkalommal
  • Receptkönyvben: 42
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 1666
  • Feltöltés dátuma: 2019. október 16.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ropogós, sajtos tésztakéreg alatt sült marharagu
Lizinka_ 604 recept

Nagyon ízletes, marhahúsos étel a családi receptarchívumból. A ropogós, sajtos kéreg a ragu körete. Nagyszerű ízélmény! Próbáljátok ki!

Hozzávalók

raguhoz

tésztakéreghez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...