Ropogós, sajtos tésztakéreg alatt sült marharagu
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojásmentes
Lizinka_
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 12% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 10% Zsír
raguhoz
-
125g marhacomb178 kcal
-
4g sertészsír34 kcal
-
8g finomliszt27 kcal
-
0g fekete bors1 kcal
-
1g só0 kcal
-
0g mustár0 kcal
-
20g sárgarépa7 kcal
-
25g burgonya14 kcal
-
43g vöröshagyma15 kcal
-
3g leveskocka8 kcal
-
20g víz0 kcal
tésztakéreghez
-
25g finomliszt91 kcal
-
13g sertészsír113 kcal
-
13g trappista sajt44 kcal
-
1g sütőpor1 kcal
-
13g tej7 kcal
-
0g só0 kcal
Összesen
540
kcal
- 12% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 10% Zsír
raguhoz
-
500g marhacomb710 kcal
-
15g sertészsír135 kcal
-
30g finomliszt109 kcal
-
1g fekete bors3 kcal
-
4g só0 kcal
-
0g mustár0 kcal
-
80g sárgarépa29 kcal
-
100g burgonya58 kcal
-
170g vöröshagyma62 kcal
-
10g leveskocka33 kcal
-
80g víz0 kcal
tésztakéreghez
-
100g finomliszt364 kcal
-
50g sertészsír451 kcal
-
50g trappista sajt176 kcal
-
4g sütőpor2 kcal
-
50g tej28 kcal
-
0g só0 kcal
Összesen
2160
kcal
- 12% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 10% Zsír
raguhoz
-
40.2g marhacomb57 kcal
-
1.2g sertészsír11 kcal
-
2.4g finomliszt9 kcal
-
0.1g fekete bors0 kcal
-
0.3g só0 kcal
-
0g mustár0 kcal
-
6.4g sárgarépa2 kcal
-
8g burgonya5 kcal
-
13.7g vöröshagyma5 kcal
-
0.8g leveskocka3 kcal
-
6.4g víz0 kcal
tésztakéreghez
-
8g finomliszt29 kcal
-
4g sertészsír36 kcal
-
14 kcal
-
0.3g sütőpor0 kcal
-
4g tej2 kcal
-
0g só0 kcal
Összesen
173
kcal
- 12% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 65% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
β-karotin
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 34.8 g
Zsír
-
Összesen 27.9 g
-
Telített zsírsav 11 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 12 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 107 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1802.1 g
-
Cink 6 mg
-
Szelén 54 mg
-
Kálcium 199 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 51 mg
-
Foszfor 472 mg
-
Nátrium 1016 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 35 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 184.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 188 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 6 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 8 mg
-
D vitamin: 19 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 9 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 32 micro
-
Kolin: 129 mg
-
Retinol - A vitamin: 39 micro
-
α-karotin 619 micro
-
β-karotin 1480 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 56 micro
Összesen
540
kcal
- 12% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 65% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
β-karotin
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 139.2 g
Zsír
-
Összesen 111.7 g
-
Telített zsírsav 46 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 47 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 10 g
-
Koleszterin 428 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 7208.5 g
-
Cink 23 mg
-
Szelén 214 mg
-
Kálcium 797 mg
-
Vas 16 mg
-
Magnézium 206 mg
-
Foszfor 1886 mg
-
Nátrium 4064 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 140.1 g
-
Cukor 14 mg
-
Élelmi rost 10 mg
VÍZ
-
Összesen 739.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 752 micro
-
B6 vitamin: 4 mg
-
B12 Vitamin: 22 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 30 mg
-
D vitamin: 77 micro
-
K vitamin: 15 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 35 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 127 micro
-
Kolin: 515 mg
-
Retinol - A vitamin: 157 micro
-
α-karotin 2476 micro
-
β-karotin 5919 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 1 micro
-
Lut-zea 223 micro
Összesen
2160
kcal
- 12% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 65% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
β-karotin
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 11.2 g
Zsír
-
Összesen 9 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 34 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 579.5 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 17 mg
-
Kálcium 64 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 17 mg
-
Foszfor 152 mg
-
Nátrium 327 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 11.3 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 59.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 60 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 6 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 10 micro
-
Kolin: 41 mg
-
Retinol - A vitamin: 13 micro
-
α-karotin 199 micro
-
β-karotin 476 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 18 micro
Összesen
173
kcal
Hozzávalók
raguhoz
-
50 dkg marhacomb
-
1 ek sertészsír
-
3 dkg finomliszt
-
1 kk fekete bors
-
0.5 teáskanál mustár
-
1 közepes db sárgarépa
-
1 nagy db vöröshagyma
tésztakéreghez
-
10 dkg finomliszt
-
5 dkg sertészsír
-
2 kk sütőpor
-
0.5 dl tej
-
só ízlés szerint
Elkészítés
raguhoz
- A marhahúst nem túl nagy, a sárgarépát kisebb kockákra vágjuk. A burgonyát és a vöröshagymát félkör alakúra szeleteljük. Egy méretes tálban jól összekeverjük a felkockázott marhahúst a mustárral, a sóval, borssal. Ezután ráhintjük a lisztet, és azzal is összeforgatjuk úgy, hogy a liszt mindenütt befedje a húskockákat.
- Egy lábosban felolvasztjuk a zsírt, majd beletesszük a húst, és kevergetve kissé lepirítjuk. Ezután hozzátesszük a hagymát, és szintén kevergetve 5-6 perc alatt összesütjük. Ezt követően beletesszük a húsleveskockát és a vizet. Fedő alatt félpuhára főzzük. Ezután tesszük hozzá a sárgarépát és a burgonyát. Fedő alatt kb. 35-40 percig, néha-néha megkeverve főzzük.
tésztakéreghez
- Amíg fő a húsos ragu, elkészítjük a tésztakérget. A sütőporral átszitált lisztet megsózzuk, és összedörzsöljük a zsírral. Hozzáadjuk a tejet, és ruganyos tésztát gyúrunk. 3-4 mm vastagságú téglalappá nyújtjuk. Ezután meghintjük reszelt sajttal, majd feltekerjük, mint a bejglit. A rudat kb. 1 cm széles darabokra vágjuk.
- A marhahúsos ragut méretes tűzálló edénybe öntjük. A tetejét kirakjuk a sajtos csigákkal. Előmelegített 180 C-os sütőbe tesszük. Kb. 40 percig sütjük, emelve az utolsó 10 percben a hőfokot 190 C-ra. Akkor kész, amikor a sajtos kéreg megpirult. Langyosra hűtjük, és tálaljuk.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 40 perc
- Elkészítettem: 20 alkalommal
- Receptkönyvben: 42
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 1666
- Feltöltés dátuma: 2019. október 16.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Lizinka_
604 recept
Nagyon ízletes, marhahúsos étel a családi receptarchívumból. A ropogós, sajtos kéreg a ragu körete. Nagyszerű ízélmény! Próbáljátok ki!