r
Nosalty Logó

Ropogós libacombok tepsiben sült zöldségágyon

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Gerzsenyi Flóra
Ropogós libacombok tepsiben sült zöldségágyon
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 5% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 1391 kcal
  • 5% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 5564 kcal
  • 5% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 119 kcal
  • 5% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    44.8 g

Zsír

  • Összesen
    92.8 g
  • Telített zsírsav
    24 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    53 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    166 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1676.5 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    40 mg
  • Kálcium
    310 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    173 mg
  • Foszfor
    810 mg
  • Nátrium
    325 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    101.3 g
  • Cukor
    34 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

VÍZ

  • Összesen
    585.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2005 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    152 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    201 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    175 micro
  • Kolin:
    60 mg
  • Retinol - A vitamin:
    35 micro
  • α-karotin
    4251 micro
  • β-karotin
    20297 micro
  • β-crypt
    2187 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    1719 micro
Összesen 1391 kcal
  • 5% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    179.1 g

Zsír

  • Összesen
    371 g
  • Telített zsírsav
    95 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    211 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    42 g
  • Koleszterin
    666 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6706.1 g
  • Cink
    23 mg
  • Szelén
    159 mg
  • Kálcium
    1238 mg
  • Vas
    43 mg
  • Magnézium
    692 mg
  • Foszfor
    3238 mg
  • Nátrium
    1300 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    9 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    405.2 g
  • Cukor
    136 mg
  • Élelmi rost
    71 mg

VÍZ

  • Összesen
    2342.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    8019 micro
  • B6 vitamin:
    9 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    26 mg
  • C vitamin:
    606 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    803 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    48 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    699 micro
  • Kolin:
    239 mg
  • Retinol - A vitamin:
    141 micro
  • α-karotin
    17004 micro
  • β-karotin
    81187 micro
  • β-crypt
    8747 micro
  • Likopin
    4 micro
  • Lut-zea
    6876 micro
Összesen 5564 kcal
  • 5% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.9 g

Zsír

  • Összesen
    8 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    14 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    145.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    27 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    70 mg
  • Nátrium
    28 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    8.8 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    50.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    174 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    5 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3 micro
  • α-karotin
    368 micro
  • β-karotin
    1758 micro
  • β-crypt
    189 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    149 micro
Összesen 119 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Első körben a combokkal foglalkozzunk, mert viszonylag sokáig sülnek. A combokat kenjük meg libazsírral, sózzuk, borsozzuk, majd helyezzük őket egy nagy tepsire, fedjük be az egészet alufóliával, és süssük 190 fokra előmelegített sütőben legalább másfél órát.
  2. A zöldségeket megmossuk, megpucoljuk, és tetszés szerint feldaraboljuk. Tegyük őket egy nagy tálba, locsoljuk meg olajjal, mézzel, és szórjuk meg sóval, borssal, kakukkfűvel, rozmaringgal és fokhagymaporral. Jó alaposan forgassuk át, hogy mindenhol bevonja őket a fűszeres máz. Míg sülnek a combok, a zöldségeket tegyük félre pácolódni.
  3. Másfél óra elteltével vegyük ki a combokat a sütőből, és öntsük le róluk a felesleges zsiradékot. A combok alá terítsük le a bepácolt zöldségeket, majd immáron fólia nélkül toljuk vissza a sütőbe még egy 25-30 perce. Ez idő alatt a zöldségek megpuhulnak és megsülnek, a combok pedig ropogósra pirulnak. Az utolsó 6-8 perce bekapcsolhatjuk a grill fokozatot, hogy a zöldségek is kissé megkaramellizálódjanak, de figyeljünk rá, nehogy megégjenek.
  4. A combokat a velük sült zöldségekkel tálaljuk, és a kisült szafttal meg is locsolhatjuk.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 160 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 159
  • Tegnapi nézettség: 40
  • 7 napos nézettség: 456
  • Össznézettség: 19404
  • Feltöltés dátuma: 2021. október 29.

Receptkategóriák

további kategória: karácsony kategória: karácsonyi főételek
Ropogós libacombok tepsiben sült zöldségágyon
Gerzsenyi Flóra 415 recept

Ha nincs idő hosszas főzőcskére, viszont azért szeretnénk valami tartalmas és látványos ételt villantani Márton-napra, ez lesz a tuti recept. Ropogós libacombok sült, mázas zöldségágyon. Egy tepsiben készül minden, így nem lesz sok mosatlanunk sem. Igaz, a comboknak a sülés kissé hosszadalmas, de nem kell végig a tűzhely mellett időzni, jut másra is idő ez alatt. Válogassátok össze hozzá kedvenc zöldségeiteket, mi is így tettünk. A zöldségek fűszeres páca és a kisült libazsír csodálatos egyveleget alkotnak majd, ne felejtsétek el tálaláskor meglocsolni vele az ételt!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...