r
Nosalty Logó

Ropogós csirkecomb lecsóval és tejfölös-túrós gnocchival

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Takibácsi
Ropogós csirkecomb lecsóval és tejfölös-túrós gnocchival
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 6% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A ropogós csirkecombok

Finom zamatok a kertből (a lecsó)

Gnocchi

A tálalás

Összesen 863 kcal
  • 6% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A ropogós csirkecombok

Finom zamatok a kertből (a lecsó)

Gnocchi

A tálalás

Összesen 5176 kcal
  • 6% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A ropogós csirkecombok

Finom zamatok a kertből (a lecsó)

Gnocchi

A tálalás

Összesen 105 kcal
  • 6% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Cink

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    37 g

Zsír

  • Összesen
    50.5 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    20 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    182 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1354.5 g
  • Cink
    47 mg
  • Szelén
    45 mg
  • Kálcium
    116 mg
  • Vas
    37 mg
  • Magnézium
    95 mg
  • Foszfor
    474 mg
  • Nátrium
    537 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    65.7 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    483.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    222 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    110 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    24 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    20 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    89 micro
  • Kolin:
    127 mg
  • Retinol - A vitamin:
    91 micro
  • α-karotin
    194 micro
  • β-karotin
    1385 micro
  • β-crypt
    157 micro
  • Likopin
    4631 micro
  • Lut-zea
    509 micro
Összesen 863 kcal
  • 6% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Cink

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    222.1 g

Zsír

  • Összesen
    303.1 g
  • Telített zsírsav
    85 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    118 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    68 g
  • Koleszterin
    1089 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8126.9 g
  • Cink
    280 mg
  • Szelén
    272 mg
  • Kálcium
    695 mg
  • Vas
    219 mg
  • Magnézium
    569 mg
  • Foszfor
    2843 mg
  • Nátrium
    3223 mg
  • Réz
    12 mg
  • Mangán
    13 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    394.5 g
  • Cukor
    67 mg
  • Élelmi rost
    43 mg

VÍZ

  • Összesen
    2900.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1334 micro
  • B6 vitamin:
    7 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    48 mg
  • C vitamin:
    661 mg
  • D vitamin:
    71 micro
  • K vitamin:
    146 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    27 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    123 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    60 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    533 micro
  • Kolin:
    759 mg
  • Retinol - A vitamin:
    549 micro
  • α-karotin
    1163 micro
  • β-karotin
    8312 micro
  • β-crypt
    942 micro
  • Likopin
    27788 micro
  • Lut-zea
    3054 micro
Összesen 5176 kcal
  • 6% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Cink

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.6 g

Zsír

  • Összesen
    6.2 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    22 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    166.6 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    14 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    58 mg
  • Nátrium
    66 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    8.1 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    59.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    27 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    14 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    16 mg
  • Retinol - A vitamin:
    11 micro
  • α-karotin
    24 micro
  • β-karotin
    170 micro
  • β-crypt
    19 micro
  • Likopin
    570 micro
  • Lut-zea
    63 micro
Összesen 105 kcal

Hozzávalók

A ropogós csirkecombok

Finom zamatok a kertből (a lecsó)

Gnocchi

A tálalás

Elkészítés

A ropogós csirkecombok

  1. A csirkecombokat fűszerezzük ízlés szerint. Én a következő fűszereket használtam: só, bors, majoranna, bazsalikom, szárított snidling, fűszerpaprika, mustár, napraforgó olaj.
  2. Egy sütő edényt (tepsi, üvegtál stb.) kenjünk ki olajjal. A húst tegyük az edénybe, fedjük le alufóliával, és tegyük a sütőbe 200 fokon kb. 50-60 percre.
  3. Ha már majdnem készre sült a hús, a fóliát vegyük le az edényről, a hús alatt lévő pecsenye lével többször átkenve süssük tovább a combokat, míg szép pirosra és ropogósra nem sülnek.

Finom zamatok a kertből (a lecsó)

  1. A császárszalonnát vágjuk apró kockára. Tegyük egy edénybe (amibe az egész lecsó bele fog férni), és lassú tűzön süssük meg.
  2. Tegyük hozzá a félbevágott majd felkarikázott vöröshagymát, és addig süssük, míg kicsit megfonnyad.
  3. Ezután tegyük hozzá a feldarabolt paprikákat, és lefedve kicsit fonnyasszuk meg ezt is.
  4. Legvégül tegyük hozzá a felkockázott paradicsomot és az apróra vágott fokhagymát. Sózzuk, borsozzuk, és fedő alatt kb. 20 percig közepes lángon rotyogtatjuk. Fontos, hogy érett és zamatos paradicsomot használjunk. Ettől és a kaliforniai paprikától kicsit édeskés lesz a lecsónk.
  5. Mikor elkészült, a fedőt levéve kicsit főzzünk el a levéből. Ha nem lett elég édes, 1-2 csipet cukrot, vagy egy kevés mézet tehetünk hozzá.

Gnocchi

  1. A krumplit héjastól főzzük meg. Nagyjából egyforma méretű egyedeket válogassunk össze, hogy egyformán főjenek. Ha lehet, minél "lisztesebb" krumplit használjunk, annál kevesebb liszt kell majd hozzá. A megfőtt krumplit még melegen hámozzuk meg, törjük össze, és tegyük félre kicsit hűlni.
  2. Ha meghűlt, adjuk hozzá a tojást, a lisztet és a sót, és gyúrjunk belőle egy lágy, de nem ragacsos tésztát.
  3. Közben közepes lángon egy fej apróra vágott hagymát kevés zsiradékon megsütünk és megpirítunk, majd a kész tésztához adjuk, és jól beledolgozzuk azt.
  4. A tésztát kis adagokban nyújtsuk ki, vagy sodorjuk 1-3 cm vastag csíkká, rúddá, majd daraboljuk fel hasonló méretűre. A kis darabokból pici golyókat vagy nudlikat gyúrhatunk, vagy egyszerűen csak úgy hagyjuk, ahogy sikerült feldarabolni.
  5. Forró sós vízbe tesszük, és megfőzzük. Akkor főtt meg, amikor feljön a víz tetejére. A megfőtt gnocchikat leszűrjük, lecsepegtetjük, és egy tálba tesszük.

A tálalás

  1. A csirkecombot, a gnocchit és a lecsót egy tányéron, együtt tálaljuk.
  2. A tejfölt és a túrót összekeverjük úgy, hogy egy laza, szinte locsolható állagú masszát kapjunk. Kicsit megsózzuk, majd a gnocchira locsoljuk.
  3. Frissen, melegen fogyasszuk. Jó étvágyat!
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 262
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 9
  • Össznézettség: 16036
  • Feltöltés dátuma: 2014. augusztus 18.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ropogós csirkecomb lecsóval és tejfölös-túrós gnocchival
Takibácsi 27 recept

Ez egy igazi kalória bomba, úgyhogy aki fogyókúrázik, az most bátran kattintson tovább. Aki viszont szereti, hogy a különböző ízek izgalmasan váljanak eggyé szájában, annak feltétlenül ajánlom kipróbálni. Kell hozzá idő, úgyhogy ne egy gyorsan összedobom típusú vacsorát tervezzünk vele, de megéri a fáradtságot.

Hozzávalók

A ropogós csirkecombok

Finom zamatok a kertből (a lecsó)

Gnocchi

A tálalás

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...