Ropogós csirkecomb lecsóval és tejfölös-túrós gnocchival
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Takibácsi
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
- 6% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 8% Zsír
A ropogós csirkecombok
-
250g csirkecomb278 kcal
-
0 kcal
-
14g napraforgó olaj125 kcal
Finom zamatok a kertből (a lecsó)
-
33g tv-paprika5 kcal
-
8 kcal
-
30g vöröshagyma11 kcal
-
180g paradicsom32 kcal
-
1g fokhagyma1 kcal
-
17g császárszalonna66 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
Gnocchi
-
133g burgonya77 kcal
-
42g finomliszt152 kcal
-
9g tojás12 kcal
-
15g vöröshagyma5 kcal
-
1g só0 kcal
-
17g tehéntúró25 kcal
-
33g tejföl66 kcal
A tálalás
Összesen
863
kcal
- 6% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 8% Zsír
A ropogós csirkecombok
-
1500g csirkecomb1669 kcal
-
0 kcal
-
85g napraforgó olaj751 kcal
Finom zamatok a kertből (a lecsó)
-
200g tv-paprika33 kcal
-
49 kcal
-
180g vöröshagyma66 kcal
-
1080g paradicsom194 kcal
-
3g fokhagyma4 kcal
-
100g császárszalonna393 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
Gnocchi
-
800g burgonya462 kcal
-
250g finomliszt910 kcal
-
55g tojás69 kcal
-
90g vöröshagyma33 kcal
-
4g só0 kcal
-
100g tehéntúró147 kcal
-
200g tejföl396 kcal
A tálalás
Összesen
5176
kcal
- 6% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 8% Zsír
A ropogós csirkecombok
-
30.8g csirkecomb34 kcal
-
0 kcal
-
1.7g napraforgó olaj15 kcal
Finom zamatok a kertből (a lecsó)
-
4.1g tv-paprika1 kcal
-
1 kcal
-
3.7g vöröshagyma1 kcal
-
22.1g paradicsom4 kcal
-
0.1g fokhagyma0 kcal
-
2.1g császárszalonna8 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
Gnocchi
-
16.4g burgonya9 kcal
-
5.1g finomliszt19 kcal
-
1.1g tojás1 kcal
-
1.8g vöröshagyma1 kcal
-
0.1g só0 kcal
-
2.1g tehéntúró3 kcal
-
4.1g tejföl8 kcal
A tálalás
Összesen
105
kcal
- 6% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 76% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Cink
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 37 g
Zsír
-
Összesen 50.5 g
-
Telített zsírsav 14 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 20 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 11 g
-
Koleszterin 182 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1354.5 g
-
Cink 47 mg
-
Szelén 45 mg
-
Kálcium 116 mg
-
Vas 37 mg
-
Magnézium 95 mg
-
Foszfor 474 mg
-
Nátrium 537 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 65.7 g
-
Cukor 11 mg
-
Élelmi rost 7 mg
VÍZ
-
Összesen 483.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 222 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 8 mg
-
C vitamin: 110 mg
-
D vitamin: 12 micro
-
K vitamin: 24 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 5 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 20 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 10 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 89 micro
-
Kolin: 127 mg
-
Retinol - A vitamin: 91 micro
-
α-karotin 194 micro
-
β-karotin 1385 micro
-
β-crypt 157 micro
-
Likopin 4631 micro
-
Lut-zea 509 micro
Összesen
863
kcal
- 6% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 76% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Cink
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 222.1 g
Zsír
-
Összesen 303.1 g
-
Telített zsírsav 85 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 118 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 68 g
-
Koleszterin 1089 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 8126.9 g
-
Cink 280 mg
-
Szelén 272 mg
-
Kálcium 695 mg
-
Vas 219 mg
-
Magnézium 569 mg
-
Foszfor 2843 mg
-
Nátrium 3223 mg
-
Réz 12 mg
-
Mangán 13 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 394.5 g
-
Cukor 67 mg
-
Élelmi rost 43 mg
VÍZ
-
Összesen 2900.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1334 micro
-
B6 vitamin: 7 mg
-
B12 Vitamin: 6 micro
-
E vitamin: 48 mg
-
C vitamin: 661 mg
-
D vitamin: 71 micro
-
K vitamin: 146 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 27 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 123 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 60 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 533 micro
-
Kolin: 759 mg
-
Retinol - A vitamin: 549 micro
-
α-karotin 1163 micro
-
β-karotin 8312 micro
-
β-crypt 942 micro
-
Likopin 27788 micro
-
Lut-zea 3054 micro
Összesen
5176
kcal
- 6% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 76% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Cink
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 4.6 g
Zsír
-
Összesen 6.2 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 22 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 166.6 g
-
Cink 6 mg
-
Szelén 6 mg
-
Kálcium 14 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 12 mg
-
Foszfor 58 mg
-
Nátrium 66 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 8.1 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 59.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 27 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 14 mg
-
D vitamin: 1 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 11 micro
-
Kolin: 16 mg
-
Retinol - A vitamin: 11 micro
-
α-karotin 24 micro
-
β-karotin 170 micro
-
β-crypt 19 micro
-
Likopin 570 micro
-
Lut-zea 63 micro
Összesen
105
kcal
Hozzávalók
A ropogós csirkecombok
-
szárnyas fűszerkeverék ízlés szerint
-
1 dl napraforgó olaj
Finom zamatok a kertből (a lecsó)
-
2 közepes db tv-paprika
-
1 közepes db piros kaliforniai paprika
-
2 közepes db vöröshagyma
-
1 gerezd fokhagyma
-
10 dkg császárszalonna
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
Gnocchi
-
80 dkg burgonya
-
1 db tojás
-
1 közepes db vöröshagyma
-
10 dkg tehéntúró
-
2 dl tejföl
A tálalás
Elkészítés
A ropogós csirkecombok
- A csirkecombokat fűszerezzük ízlés szerint. Én a következő fűszereket használtam: só, bors, majoranna, bazsalikom, szárított snidling, fűszerpaprika, mustár, napraforgó olaj.
- Egy sütő edényt (tepsi, üvegtál stb.) kenjünk ki olajjal. A húst tegyük az edénybe, fedjük le alufóliával, és tegyük a sütőbe 200 fokon kb. 50-60 percre.
- Ha már majdnem készre sült a hús, a fóliát vegyük le az edényről, a hús alatt lévő pecsenye lével többször átkenve süssük tovább a combokat, míg szép pirosra és ropogósra nem sülnek.
Finom zamatok a kertből (a lecsó)
- A császárszalonnát vágjuk apró kockára. Tegyük egy edénybe (amibe az egész lecsó bele fog férni), és lassú tűzön süssük meg.
- Tegyük hozzá a félbevágott majd felkarikázott vöröshagymát, és addig süssük, míg kicsit megfonnyad.
- Ezután tegyük hozzá a feldarabolt paprikákat, és lefedve kicsit fonnyasszuk meg ezt is.
- Legvégül tegyük hozzá a felkockázott paradicsomot és az apróra vágott fokhagymát. Sózzuk, borsozzuk, és fedő alatt kb. 20 percig közepes lángon rotyogtatjuk. Fontos, hogy érett és zamatos paradicsomot használjunk. Ettől és a kaliforniai paprikától kicsit édeskés lesz a lecsónk.
- Mikor elkészült, a fedőt levéve kicsit főzzünk el a levéből. Ha nem lett elég édes, 1-2 csipet cukrot, vagy egy kevés mézet tehetünk hozzá.
Gnocchi
- A krumplit héjastól főzzük meg. Nagyjából egyforma méretű egyedeket válogassunk össze, hogy egyformán főjenek. Ha lehet, minél "lisztesebb" krumplit használjunk, annál kevesebb liszt kell majd hozzá. A megfőtt krumplit még melegen hámozzuk meg, törjük össze, és tegyük félre kicsit hűlni.
- Ha meghűlt, adjuk hozzá a tojást, a lisztet és a sót, és gyúrjunk belőle egy lágy, de nem ragacsos tésztát.
- Közben közepes lángon egy fej apróra vágott hagymát kevés zsiradékon megsütünk és megpirítunk, majd a kész tésztához adjuk, és jól beledolgozzuk azt.
- A tésztát kis adagokban nyújtsuk ki, vagy sodorjuk 1-3 cm vastag csíkká, rúddá, majd daraboljuk fel hasonló méretűre. A kis darabokból pici golyókat vagy nudlikat gyúrhatunk, vagy egyszerűen csak úgy hagyjuk, ahogy sikerült feldarabolni.
- Forró sós vízbe tesszük, és megfőzzük. Akkor főtt meg, amikor feljön a víz tetejére. A megfőtt gnocchikat leszűrjük, lecsepegtetjük, és egy tálba tesszük.
A tálalás
- A csirkecombot, a gnocchit és a lecsót egy tányéron, együtt tálaljuk.
- A tejfölt és a túrót összekeverjük úgy, hogy egy laza, szinte locsolható állagú masszát kapjunk. Kicsit megsózzuk, majd a gnocchira locsoljuk.
- Frissen, melegen fogyasszuk. Jó étvágyat!
- Sütés hőfoka: 200 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Sütés ideje: 60 perc
- Elkészítettem: 3 alkalommal
- Receptkönyvben: 262
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 9
- Össznézettség: 16036
- Feltöltés dátuma: 2014. augusztus 18.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Takibácsi
27 recept
Ez egy igazi kalória bomba, úgyhogy aki fogyókúrázik, az most bátran kattintson tovább. Aki viszont szereti, hogy a különböző ízek izgalmasan váljanak eggyé szájában, annak feltétlenül ajánlom kipróbálni. Kell hozzá idő, úgyhogy ne egy gyorsan összedobom típusú vacsorát tervezzünk vele, de megéri a fáradtságot.