Rókagombával töltött csirkecomb
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Évi néni
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
wok
- 12% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 17% Zsír
A töltött csirkecombhoz
-
500g csirkecomb556 kcal
-
75g rókagomba24 kcal
-
18 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
2g petrezselyem1 kcal
-
28g tojás35 kcal
-
20g finomliszt73 kcal
-
20g zsemlemorzsa79 kcal
-
13g dió85 kcal
A krumplipüréhez
-
100g tej56 kcal
-
25g vaj179 kcal
-
3g só0 kcal
-
20g burgonyapüré23 kcal
-
28g tojás35 kcal
-
35 kcal
Összesen
1199
kcal
- 12% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 17% Zsír
A töltött csirkecombhoz
-
1000g csirkecomb1113 kcal
-
150g rókagomba48 kcal
-
35 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
3g petrezselyem1 kcal
-
55g tojás69 kcal
-
40g finomliszt146 kcal
-
40g zsemlemorzsa158 kcal
-
26g dió170 kcal
A krumplipüréhez
-
200g tej112 kcal
-
50g vaj359 kcal
-
6g só0 kcal
-
40g burgonyapüré45 kcal
-
55g tojás69 kcal
-
71 kcal
Összesen
2396
kcal
- 12% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 17% Zsír
A töltött csirkecombhoz
-
59.6g csirkecomb66 kcal
-
8.9g rókagomba3 kcal
-
0.2g napraforgó olaj2 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0.2g petrezselyem0 kcal
-
3.3g tojás4 kcal
-
2.4g finomliszt9 kcal
-
2.4g zsemlemorzsa9 kcal
-
1.6g dió10 kcal
A krumplipüréhez
-
11.9g tej7 kcal
-
3g vaj21 kcal
-
0.4g só0 kcal
-
2.4g burgonyapüré3 kcal
-
3.3g tojás4 kcal
-
0.5g napraforgó olaj4 kcal
Összesen
142
kcal
- 12% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 17% Zsír
- 62% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 60.1 g
Zsír
-
Összesen 85.3 g
-
Telített zsírsav 29 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 29 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 19 g
-
Koleszterin 478 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2813.7 g
-
Cink 6 mg
-
Szelén 76 mg
-
Kálcium 242 mg
-
Vas 7 mg
-
Magnézium 103 mg
-
Foszfor 657 mg
-
Nátrium 1721 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 44.8 g
-
Cukor 7 mg
-
Élelmi rost 6 mg
VÍZ
-
Összesen 303.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 335 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 4 mg
-
D vitamin: 206 micro
-
K vitamin: 35 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 17 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 79 micro
-
Kolin: 268 mg
-
Retinol - A vitamin: 325 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 119 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 570 micro
Összesen
1199
kcal
- 12% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 17% Zsír
- 62% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 120.2 g
Zsír
-
Összesen 170.7 g
-
Telített zsírsav 58 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 58 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 38 g
-
Koleszterin 956 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 5627.3 g
-
Cink 12 mg
-
Szelén 152 mg
-
Kálcium 483 mg
-
Vas 14 mg
-
Magnézium 207 mg
-
Foszfor 1314 mg
-
Nátrium 3441 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 89.7 g
-
Cukor 14 mg
-
Élelmi rost 11 mg
VÍZ
-
Összesen 607.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 671 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 4 micro
-
E vitamin: 9 mg
-
C vitamin: 8 mg
-
D vitamin: 412 micro
-
K vitamin: 70 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 35 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 157 micro
-
Kolin: 536 mg
-
Retinol - A vitamin: 651 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 237 micro
-
β-crypt 9 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1139 micro
Összesen
2396
kcal
- 12% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 17% Zsír
- 62% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 7.2 g
Zsír
-
Összesen 10.2 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 57 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 335.6 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 9 mg
-
Kálcium 29 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 12 mg
-
Foszfor 78 mg
-
Nátrium 205 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 5.3 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 36.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 40 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 25 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 9 micro
-
Kolin: 32 mg
-
Retinol - A vitamin: 39 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 14 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 68 micro
Összesen
142
kcal
Hozzávalók
A töltött csirkecombhoz
-
4 db csirkecomb
-
15 dkg rókagomba
-
1 teáskanál napraforgó olaj
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
1 ek petrezselyem
-
1 db tojás
-
4 csapott ek finomliszt
-
4 ek zsemlemorzsa
A krumplipüréhez
Elkészítés
A töltött csirkecombhoz
- A csirkecombokról lehúzzuk a bőrt, és hosszában felvágjuk a húst, a csontot kibontjuk a húsból és levágjuk úgy, hogy csak a vége maradjon meg, amit az inak tartanak (így lesz nyele).
- A rókagombát közepes csíkokra vágjuk, egy tk olajon megpirítjuk, sózva, borsozvaés egy ek aprított petrezselyemmel meghintve.
- A gomba tölteléket beletöltjük a combokba, megtűzzük egy hústűvel, majd lisztbe, felvert tojásba, dióval kevert morzsába forgatva közepes tűzön szép barnára sütjük.
- 2 dl tejet mikróban felforralunk a vajjal, hozzákeverünk egy csapott tk sót és 3 ek krumplipüréport, valamint egy egész tojást. Jól elkeverjük. Jól kiolajozott apró süteményformába kanalazzuk, és 10 perc alatt 180 fokos sütőben hőlégkeveréssel pirosra sütjük.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Sütés ideje: 10 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 20
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 2362
- Feltöltés dátuma: 2012. március 02.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- konyhatechnológia:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Évi néni
1830 recept
Gyorsan szerettem volna nem hétköznapi ebédet készíteni. Nem volt kedvem krumplit pucolgatni, ezért fordultam az instanthoz, amit egyébként csak kenyérsütéshez használok. Mániám a mini kuglóf forma, így nem volt kérdés, milyen alakú lesz a krumpli. Sajnos a madeleine formába kicsit odaragadt, az nem lett szép. Még szerettem volna valamiyen szószt készíteni hozzá, de már nem maradt időm.