r
Nosalty Logó

Rizsmetélt pirított csirkehússal és zöldhüvelyű babbal

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
NapsütötteVidékünkön
Rizsmetélt pirított csirkehússal és zöldhüvelyű babbal
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
wok
  • 9% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 665 kcal
  • 9% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 2657 kcal
  • 9% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 164 kcal
  • 9% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    30.1 g

Zsír

  • Összesen
    14.2 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    92 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3782.7 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    40 mg
  • Kálcium
    70 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    87 mg
  • Foszfor
    403 mg
  • Nátrium
    3175 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    100.2 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    189 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    45 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    16 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    36 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    39 micro
  • Kolin:
    82 mg
  • Retinol - A vitamin:
    15 micro
  • α-karotin
    35 micro
  • β-karotin
    338 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    656 micro
Összesen 665 kcal
  • 9% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    120.5 g

Zsír

  • Összesen
    56.9 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    24 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    370 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    15131 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    158 mg
  • Kálcium
    280 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    348 mg
  • Foszfor
    1613 mg
  • Nátrium
    12702 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    401 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

VÍZ

  • Összesen
    756 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    180 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    63 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    145 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    29 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    158 micro
  • Kolin:
    329 mg
  • Retinol - A vitamin:
    59 micro
  • α-karotin
    142 micro
  • β-karotin
    1353 micro
  • β-crypt
    28 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2625 micro
Összesen 2657 kcal
  • 9% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    7.5 g

Zsír

  • Összesen
    3.6 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    23 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    945.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    17 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    22 mg
  • Foszfor
    101 mg
  • Nátrium
    794 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    25.1 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    47.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    11 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    21 mg
  • Retinol - A vitamin:
    4 micro
  • α-karotin
    9 micro
  • β-karotin
    85 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    164 micro
Összesen 164 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A rizsmetéltet a csomagon található előírás szerint megfőzzük.
  2. Wokban vagy egy nagyobb serpenyőben olajat hevítünk, majd barnára pirítjuk rajta a darált csirkehúst. A nagyobb, összetapadt darabokat szétnyomkodjuk. A csirkehúshoz adjuk a fokhagymát és a 3 cm-es darabokra vágott zöld-hüvelyű babot. 2 percig pirítjuk, majd az egészet felöntjük a négyféle szósszal.
  3. Cukorral ízesítjük és rögtön a tésztához keverjük. A tűzről lehúzva belekeverjük az egészben hagyott thai bazsalikomleveleket. Forrón tálaljuk.
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Receptkönyvben: 40
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 5
  • Össznézettség: 1305
  • Feltöltés dátuma: 2021. augusztus 23.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Rizsmetélt pirított csirkehússal és zöldhüvelyű babbal
NapsütötteVidékünkön 174 recept

Amikor egy távoli régió konyhájának a termékét készítem, mindig törekszem arra, hogy használjak egy keveset a hazai alapanyagokból is. Ez az én fúziós konyhám. Most egy távol-keleti rizsmetéltet főztem pirított csirkecombfilével és vékony zöld-hüvelyű babbal, amihez a kertemből való thai-bazsalikomot használtam. A különleges ízekért a négyféle szósz felel, amik egyenlő arányban szerepelnek ebben a receptben. A bazsalikomot egészben tettem az ételbe, az íze így érvényesül a leginkább, de természetesen csíkozhatjuk is.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...