Rigó Jancsi torta szöszi konyhájából
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
150 °C
- 6% Fehérje
- 19% Szénhidrát
- 21% Zsír
A piskótához
-
46g tojás58 kcal
-
9g finomliszt32 kcal
-
6 kcal
-
8g cukor32 kcal
A krémhez
-
75g habtejszín219 kcal
-
8 kcal
-
3g csokoládé18 kcal
-
1g rumaroma0 kcal
-
8g meggy4 kcal
-
0g narancshéj0 kcal
A díszítéshez
-
8g étcsokoládé46 kcal
-
1 kcal
-
23 kcal
Összesen
447
kcal
- 6% Fehérje
- 19% Szénhidrát
- 21% Zsír
A piskótához
-
550g tojás692 kcal
-
105g finomliszt382 kcal
-
68 kcal
-
100g cukor387 kcal
A krémhez
-
900g habtejszín2628 kcal
-
91 kcal
-
40g csokoládé218 kcal
-
10g rumaroma0 kcal
-
100g meggy45 kcal
-
0g narancshéj0 kcal
A díszítéshez
-
100g étcsokoládé546 kcal
-
18 kcal
-
42g kókuszreszelék277 kcal
Összesen
5352
kcal
- 6% Fehérje
- 19% Szénhidrát
- 21% Zsír
A piskótához
-
27.2g tojás34 kcal
-
5.2g finomliszt19 kcal
-
1.5g cukrozatlan kakaópor3 kcal
-
5g cukor19 kcal
A krémhez
-
44.6g habtejszín130 kcal
-
5 kcal
-
2g csokoládé11 kcal
-
0.5g rumaroma0 kcal
-
5g meggy2 kcal
-
0g narancshéj0 kcal
A díszítéshez
-
5g étcsokoládé27 kcal
-
0.1g napraforgó olaj1 kcal
-
2.1g kókuszreszelék14 kcal
Összesen
265
kcal
- 6% Fehérje
- 19% Szénhidrát
- 21% Zsír
- 54% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 9.6 g
Zsír
-
Összesen 34 g
-
Telített zsírsav 20 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 10 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 234 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 475.4 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 18 mg
-
Kálcium 92 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 62 mg
-
Foszfor 210 mg
-
Nátrium 89 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 29.8 g
-
Cukor 17 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 86.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 279 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 50 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 27 micro
-
Kolin: 134 mg
-
Retinol - A vitamin: 270 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 106 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 217 micro
Összesen
447
kcal
- 6% Fehérje
- 19% Szénhidrát
- 21% Zsír
- 54% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 115.5 g
Zsír
-
Összesen 408 g
-
Telített zsírsav 245 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 118 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 21 g
-
Koleszterin 2811 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 5705.3 g
-
Cink 18 mg
-
Szelén 211 mg
-
Kálcium 1102 mg
-
Vas 33 mg
-
Magnézium 744 mg
-
Foszfor 2523 mg
-
Nátrium 1063 mg
-
Réz 5 mg
-
Mangán 7 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 357.3 g
-
Cukor 208 mg
-
Élelmi rost 47 mg
VÍZ
-
Összesen 1034.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 3346 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 6 micro
-
E vitamin: 15 mg
-
C vitamin: 15 mg
-
D vitamin: 604 micro
-
K vitamin: 41 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 4 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 5 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 324 micro
-
Kolin: 1607 mg
-
Retinol - A vitamin: 3240 micro
-
α-karotin 10 micro
-
β-karotin 1269 micro
-
β-crypt 45 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 2600 micro
Összesen
5352
kcal
- 6% Fehérje
- 19% Szénhidrát
- 21% Zsír
- 54% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 5.7 g
Zsír
-
Összesen 20.2 g
-
Telített zsírsav 12 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 139 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 282.6 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 10 mg
-
Kálcium 55 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 37 mg
-
Foszfor 125 mg
-
Nátrium 53 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 17.7 g
-
Cukor 10 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 51.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 166 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 30 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 16 micro
-
Kolin: 80 mg
-
Retinol - A vitamin: 160 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 63 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 129 micro
Összesen
265
kcal
Hozzávalók
A piskótához
-
10 db tojás
-
7 evőkanál finomliszt
-
3 ek cukrozatlan kakaópor
-
10 ek cukor
A krémhez
-
9 dl habtejszín
-
4 ek cukrozatlan kakaópor
-
4 dkg csokoládé
-
10 ml rumaroma
-
10 dkg meggy
A díszítéshez
-
10 dkg étcsokoládé
-
0.5 teáskanál napraforgó olaj
-
7 ek kókuszreszelék
Elkészítés
A piskótához
- A tojásokat szétválasztjuk, 8 ek cukorral elkeverjük a tojások sárgáját habosra. Aztán a lisztet a kakóporral elkeverjük.
- A maradék 2 kanál cukorral a tojások fehérjét kemény habbá verjük. Amint kész van, a felvert kemény habot óvatosan elvegyítjük a tojássárgás habhoz. Óvatos keverés után hozzáadjuk a kakaóporos lisztet.
- Az így elkészült piskótát egy közepes karika tortaformába öntjük és megsütjük előmelegített sütőben. 180 fokon 10 percig, majd 150 fokon 45 percig. Egy hurkapálcával lehet ellenőrizni, hogy ragad-e a tészta. Ha nem ragad, akkor ki lehet venni és várni addig, még a piskótakarika kihűl. Aztán kivágni a tortaformából.
- A kivágott tortakarikát háromba vágjuk. Majd a tejszínt felverjük közepesen keményre, aztán hozzátesszük a kakaóport, rumaromát, elkeverjük a robotgéppel óvatosan, hogy össze ne törjön a hab, majd az olvasztott csokit is hozzáöntjük és a narancshéjat is elkeverjük.
- A krémet 3 részre osztjuk. A 2 kisebb adaggal betöltjük, a nagyobb adaggal meg körbekenjük a tortát.
- Betöltése: piskóta, arra jön rá a krém, meggy, aztán piskóta, megint krém és meggy, és végül piskóta a tetejére. A maradék krémmel befedjük a tortát. Az oldalára a kókuszreszelék megy egy kis kakaóporral elkeverve, kézzel az oldalára szórjuk óvatosan. Dermesztjük 2-3 órát a hűtőben.
- Végül díszítjük: a tábla csokit megolvasztjuk, hozzákeverjük az olajat, ezt elkenjük a torta tetején óvatosan, hogy ne folyjon le a torta oldalán a csoki, majd ha ez megdermed, egy kis szöveg felirattal díszítjük (amit felvert tejszínből megoldhatunk egy kis zsákból, amit zsírpapírból vagy nylon zacskóból is készíthetünk).
- Tejszínrózsákkal és csokireszelékkel díszítjük.
- Sütés hőfoka: 150 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 55 perc
- Elkészítettem: 7 alkalommal
- Receptkönyvben: 89
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 4
- Össznézettség: 37304
- Feltöltés dátuma: 2012. november 16.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
NS
17513 recept
Ez egy kedves meglepetés lehet családtagjaink, vagy barátaink részére. Az olvasztott csokira kell odafigyelni, meg ne dermedjen, amikor a krémbe tesszük, forró se legyen, mert a krémet összerántja. Jó langyos állapotba keverjük a krémbe.