r
Nosalty Logó

Rigó Jancsi torta szöszi konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Rigó Jancsi torta szöszi konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
150 °C
  • 6% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A piskótához

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 447 kcal
  • 6% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A piskótához

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 5352 kcal
  • 6% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A piskótához

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 265 kcal
  • 6% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.6 g

Zsír

  • Összesen
    34 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    234 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    475.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    92 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    62 mg
  • Foszfor
    210 mg
  • Nátrium
    89 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    29.8 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    86.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    279 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    50 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    27 micro
  • Kolin:
    134 mg
  • Retinol - A vitamin:
    270 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    106 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    217 micro
Összesen 447 kcal
  • 6% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    115.5 g

Zsír

  • Összesen
    408 g
  • Telített zsírsav
    245 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    118 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    21 g
  • Koleszterin
    2811 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5705.3 g
  • Cink
    18 mg
  • Szelén
    211 mg
  • Kálcium
    1102 mg
  • Vas
    33 mg
  • Magnézium
    744 mg
  • Foszfor
    2523 mg
  • Nátrium
    1063 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    357.3 g
  • Cukor
    208 mg
  • Élelmi rost
    47 mg

VÍZ

  • Összesen
    1034.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3346 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    15 mg
  • C vitamin:
    15 mg
  • D vitamin:
    604 micro
  • K vitamin:
    41 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    324 micro
  • Kolin:
    1607 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3240 micro
  • α-karotin
    10 micro
  • β-karotin
    1269 micro
  • β-crypt
    45 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2600 micro
Összesen 5352 kcal
  • 6% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.7 g

Zsír

  • Összesen
    20.2 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    139 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    282.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    55 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    37 mg
  • Foszfor
    125 mg
  • Nátrium
    53 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    17.7 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    51.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    166 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    30 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    80 mg
  • Retinol - A vitamin:
    160 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    63 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    129 micro
Összesen 265 kcal

Hozzávalók

A piskótához

A krémhez

A díszítéshez

Elkészítés

A piskótához

  1. A tojásokat szétválasztjuk, 8 ek cukorral elkeverjük a tojások sárgáját habosra. Aztán a lisztet a kakóporral elkeverjük.
  2. A maradék 2 kanál cukorral a tojások fehérjét kemény habbá verjük. Amint kész van, a felvert kemény habot óvatosan elvegyítjük a tojássárgás habhoz. Óvatos keverés után hozzáadjuk a kakaóporos lisztet.
  3. Az így elkészült piskótát egy közepes karika tortaformába öntjük és megsütjük előmelegített sütőben. 180 fokon 10 percig, majd 150 fokon 45 percig. Egy hurkapálcával lehet ellenőrizni, hogy ragad-e a tészta. Ha nem ragad, akkor ki lehet venni és várni addig, még a piskótakarika kihűl. Aztán kivágni a tortaformából.
  4. A kivágott tortakarikát háromba vágjuk. Majd a tejszínt felverjük közepesen keményre, aztán hozzátesszük a kakaóport, rumaromát, elkeverjük a robotgéppel óvatosan, hogy össze ne törjön a hab, majd az olvasztott csokit is hozzáöntjük és a narancshéjat is elkeverjük.
  5. A krémet 3 részre osztjuk. A 2 kisebb adaggal betöltjük, a nagyobb adaggal meg körbekenjük a tortát.
  6. Betöltése: piskóta, arra jön rá a krém, meggy, aztán piskóta, megint krém és meggy, és végül piskóta a tetejére. A maradék krémmel befedjük a tortát. Az oldalára a kókuszreszelék megy egy kis kakaóporral elkeverve, kézzel az oldalára szórjuk óvatosan. Dermesztjük 2-3 órát a hűtőben.
  7. Végül díszítjük: a tábla csokit megolvasztjuk, hozzákeverjük az olajat, ezt elkenjük a torta tetején óvatosan, hogy ne folyjon le a torta oldalán a csoki, majd ha ez megdermed, egy kis szöveg felirattal díszítjük (amit felvert tejszínből megoldhatunk egy kis zsákból, amit zsírpapírból vagy nylon zacskóból is készíthetünk).
  8. Tejszínrózsákkal és csokireszelékkel díszítjük.
  • Sütés hőfoka: 150 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 55 perc
  • Elkészítettem: 7 alkalommal
  • Receptkönyvben: 89
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 13
  • Össznézettség: 37279
  • Feltöltés dátuma: 2012. november 16.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ez egy kedves meglepetés lehet családtagjaink, vagy barátaink részére. Az olvasztott csokira kell odafigyelni, meg ne dermedjen, amikor a krémbe tesszük, forró se legyen, mert a krémet összerántja. Jó langyos állapotba keverjük a krémbe.

Hozzávalók

A piskótához

A krémhez

A díszítéshez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...