Ribizlis joghurttorta Helgától
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Helga1
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
- 4% Fehérje
- 26% Szénhidrát
- 6% Zsír
Tészta
-
17g tojás21 kcal
-
7g cukor27 kcal
-
4 kcal
-
0g só0 kcal
-
28 kcal
-
9g finomliszt33 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
Pudingos krém
-
40g gyümölcslé18 kcal
-
3g cukor12 kcal
-
17 kcal
Joghurtkrém
-
50g joghurt31 kcal
-
12g porcukor46 kcal
-
4 kcal
-
1g lapzselatin4 kcal
-
5g gyümölcslé2 kcal
-
50 kcal
Tetejére
-
30g piros ribizli16 kcal
-
2g zselatinfix3 kcal
Összesen
316
kcal
- 4% Fehérje
- 26% Szénhidrát
- 6% Zsír
Tészta
-
165g tojás208 kcal
-
70g cukor271 kcal
-
10g vaníliás cukor39 kcal
-
0g só0 kcal
-
32g napraforgó olaj283 kcal
-
90g finomliszt328 kcal
-
2g sütőpor1 kcal
Pudingos krém
-
400g gyümölcslé184 kcal
-
30g cukor116 kcal
-
171 kcal
Joghurtkrém
-
500g joghurt305 kcal
-
120g porcukor464 kcal
-
10g vaníliás cukor39 kcal
-
12g lapzselatin42 kcal
-
50g gyümölcslé23 kcal
-
200g növényi habtejszín502 kcal
Tetejére
-
300g piros ribizli165 kcal
-
20g zselatinfix26 kcal
Összesen
3167
kcal
- 4% Fehérje
- 26% Szénhidrát
- 6% Zsír
Tészta
-
8g tojás10 kcal
-
3.4g cukor13 kcal
-
0.5g vaníliás cukor2 kcal
-
0g só0 kcal
-
1.6g napraforgó olaj14 kcal
-
4.4g finomliszt16 kcal
-
0.1g sütőpor0 kcal
Pudingos krém
-
19.5g gyümölcslé9 kcal
-
1.5g cukor6 kcal
-
2.2g vaníliás pudingpor8 kcal
Joghurtkrém
-
24.3g joghurt15 kcal
-
5.8g porcukor23 kcal
-
0.5g vaníliás cukor2 kcal
-
0.6g lapzselatin2 kcal
-
2.4g gyümölcslé1 kcal
-
9.7g növényi habtejszín24 kcal
Tetejére
-
14.6g piros ribizli8 kcal
-
1g zselatinfix1 kcal
Összesen
154
kcal
- 4% Fehérje
- 26% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 65% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 7.2 g
Zsír
-
Összesen 11 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 61 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 322.5 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 9 mg
-
Kálcium 98 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 16 mg
-
Foszfor 122 mg
-
Nátrium 75 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 48.2 g
-
Cukor 34 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 120.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 37 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 13 mg
-
D vitamin: 13 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 15 micro
-
Kolin: 54 mg
-
Retinol - A vitamin: 37 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 10 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 96 micro
Összesen
316
kcal
- 4% Fehérje
- 26% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 65% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 72.3 g
Zsír
-
Összesen 110.1 g
-
Telített zsírsav 63 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 25 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 16 g
-
Koleszterin 609 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3224.9 g
-
Cink 6 mg
-
Szelén 91 mg
-
Kálcium 983 mg
-
Vas 8 mg
-
Magnézium 160 mg
-
Foszfor 1225 mg
-
Nátrium 749 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 482.2 g
-
Cukor 337 mg
-
Élelmi rost 16 mg
VÍZ
-
Összesen 1208.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 373 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 15 mg
-
C vitamin: 127 mg
-
D vitamin: 129 micro
-
K vitamin: 36 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 150 micro
-
Kolin: 543 mg
-
Retinol - A vitamin: 367 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 99 micro
-
β-crypt 13 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 957 micro
Összesen
3167
kcal
- 4% Fehérje
- 26% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 65% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 3.5 g
Zsír
-
Összesen 5.4 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 30 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 156.9 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 4 mg
-
Kálcium 48 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 8 mg
-
Foszfor 60 mg
-
Nátrium 36 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 23.5 g
-
Cukor 16 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 58.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 18 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 6 mg
-
D vitamin: 6 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 7 micro
-
Kolin: 26 mg
-
Retinol - A vitamin: 18 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 5 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 47 micro
Összesen
154
kcal
Hozzávalók
Tészta
-
3 db tojás
-
7 dkg cukor
-
1 csomag vaníliás cukor
-
1 csipet só
-
4 ek napraforgó olaj
-
9 dkg finomliszt
-
1 kk sütőpor
Pudingos krém
-
3 ek cukor
-
1 tasak vaníliás pudingpor
Joghurtkrém
-
5 dl joghurt
-
12 dkg porcukor
-
1 csomag vaníliás cukor
-
6 db lapzselatin
-
0.5 dl gyümölcslé
-
2 dl növényi habtejszín
Tetejére
Elkészítés
Tészta
- A tojásokat, cukrot, vaníliás cukrot jól kikeverjük. Hozzáadjuk az olajat, majd a sütőporral kevert lisztet beleszitáljuk, és beleforgatjuk a masszába. Megsütjük.
- Ha kihűlt, magas tortakarikával vesszük körbe.
Pudingos krém
- A fekete ribizlis gyümölcslét összekeverjük a cukorral és a pudingporral, majd állandó kevergetés közben felforraljuk.
- A forró pudingot ráöntjük a tortalapra.
Joghurtkrém
- A hulalát a porcukorral és a vaníliás cukorral kemény habbá verjük.
- A zselatint beáztatjuk, kinyomkodjuk, és a felmelegített gyümölcsléhez adjuk, tovább melegítjük (nem forraljuk).
- Lassan folyatva belekeverjük a habba. Rákenjük a tortánkra. Egy órára hűtőbe tesszük.
Tetejére
- A ribizlit rászórjuk a torta tetejére, majd az elkészített zselatinfixet ráöntjük. Legalább hat órát hűtjük.
- A tetejét díszíthetjük olvasztott fehér csokiba mártott ribizli fürttel, citromfű és mentalevéllel.
- Sütés hőfoka: 170 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Tepsi mérete: 26
- Sütés ideje: 30 perc
- Elkészítettem: 2 alkalommal
- Receptkönyvben: 34
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 5
- Össznézettség: 1921
- Feltöltés dátuma: 2014. augusztus 13.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
Helga1
150 recept
Közöltem a férjemmel: Új hobbim van, a tortasütés! Mire Ő: Jobb volna, ha visszatérnél a kötéshez, (?) ...mert így csak hízni fogunk, mint a tök!