Retró rántott húsos szendvics újragondolva
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Hering András
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
rántott ételek
- 14% Fehérje
- 19% Szénhidrát
- 11% Zsír
Savanyú uborkás mártás
-
60g csemegeuborka14 kcal
-
3g fokhagyma4 kcal
-
11g majonéz59 kcal
-
4g kapor2 kcal
-
3g nádcukor10 kcal
-
10g citromlé2 kcal
Rántott hús
-
100g sertés rövidkaraj166 kcal
-
23g finomliszt82 kcal
-
55g tojás69 kcal
-
15g panko59 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
Szendvics összeállítása
-
54g zsemle147 kcal
-
40g cheddar sajt161 kcal
-
25g jégsaláta3 kcal
-
0g kapor0 kcal
Összesen
778
kcal
- 14% Fehérje
- 19% Szénhidrát
- 11% Zsír
Savanyú uborkás mártás
-
120g csemegeuborka28 kcal
-
6g fokhagyma8 kcal
-
22g majonéz118 kcal
-
7g kapor3 kcal
-
5g nádcukor19 kcal
-
20g citromlé4 kcal
Rántott hús
-
200g sertés rövidkaraj332 kcal
-
45g finomliszt164 kcal
-
110g tojás138 kcal
-
30g panko119 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
Szendvics összeállítása
-
108g zsemle295 kcal
-
80g cheddar sajt322 kcal
-
50g jégsaláta7 kcal
-
0g kapor0 kcal
Összesen
1557
kcal
- 14% Fehérje
- 19% Szénhidrát
- 11% Zsír
Savanyú uborkás mártás
-
14.9g csemegeuborka4 kcal
-
0.7g fokhagyma1 kcal
-
2.7g majonéz15 kcal
-
0.9g kapor0 kcal
-
0.6g nádcukor2 kcal
-
2.5g citromlé1 kcal
Rántott hús
-
24.9g sertés rövidkaraj41 kcal
-
5.6g finomliszt20 kcal
-
13.7g tojás17 kcal
-
3.7g panko15 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
Szendvics összeállítása
-
13.4g zsemle37 kcal
-
10g cheddar sajt40 kcal
-
6.2g jégsaláta1 kcal
-
0g kapor0 kcal
Összesen
194
kcal
- 14% Fehérje
- 19% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 55% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 46.2 g
Zsír
-
Összesen 37.4 g
-
Telített zsírsav 14 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 14 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 284 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2085.9 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 82 mg
-
Kálcium 463 mg
-
Vas 5 mg
-
Magnézium 77 mg
-
Foszfor 611 mg
-
Nátrium 842 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 63 g
-
Cukor 6 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 181.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 234 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 8 mg
-
D vitamin: 70 micro
-
K vitamin: 9 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 9 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 102 micro
-
Kolin: 224 mg
-
Retinol - A vitamin: 211 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 105 micro
-
β-crypt 5 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 350 micro
Összesen
778
kcal
- 14% Fehérje
- 19% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 55% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 92.4 g
Zsír
-
Összesen 74.8 g
-
Telített zsírsav 27 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 28 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 9 g
-
Koleszterin 567 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4171.8 g
-
Cink 10 mg
-
Szelén 165 mg
-
Kálcium 926 mg
-
Vas 9 mg
-
Magnézium 153 mg
-
Foszfor 1222 mg
-
Nátrium 1684 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 126 g
-
Cukor 12 mg
-
Élelmi rost 8 mg
VÍZ
-
Összesen 363.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 467 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 17 mg
-
D vitamin: 141 micro
-
K vitamin: 19 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 18 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 204 micro
-
Kolin: 447 mg
-
Retinol - A vitamin: 423 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 210 micro
-
β-crypt 10 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 701 micro
Összesen
1557
kcal
- 14% Fehérje
- 19% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 55% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 11.5 g
Zsír
-
Összesen 9.3 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 71 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 519.5 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 21 mg
-
Kálcium 115 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 19 mg
-
Foszfor 152 mg
-
Nátrium 210 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 15.7 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 45.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 58 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 18 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 25 micro
-
Kolin: 56 mg
-
Retinol - A vitamin: 53 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 26 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 87 micro
Összesen
194
kcal
Hozzávalók
Savanyú uborkás mártás
Rántott hús
-
3 ek finomliszt
-
2 db tojás
-
3 ek panko
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
Szendvics összeállítása
-
8 dkg cheddar sajt
-
kapor ízlés szerint
Elkészítés
Savanyú uborkás mártás
- Elsőként készítsük el a savanyú uborkás szószt. Ehhez az uborkákat kockákra (bébiuborka esetén elég karikákra) és a fokhagymát apró szeletekre vágjuk.
- Tegyük egy keverőtálba, majd adjuk hozzá a majonézt, ízesítsük nádcukorral, fél citrom levével, friss kaporral, sóval, borssal. Forgassuk össze, és tegyük a hűtőbe, amíg elkészítjük a panko morzsás húsokat.
Rántott hús
- A friss sertés karajokat egy vágódeszkára tesszük. Ha a vékonyabb húst szeretjük, klopfoljuk ki egy kicsit (én meghagytam a vastagabb szeleteket), sózzuk, borsozzuk be őket.
- Ezután jöhet is a panírozás: lisztben, tojásban majd a panko morzsában megforgatjuk a húsokat. Közben nyugodtan hevíthetjük is az olajat, hogy szépen sorban aranybarnára süssük őket.
- A sütés után tegyük papírszalvétára őket, hogy a felesleges olaj szépen lecsepegjen róluk, és nyugodtan szórjuk meg őket sópehellyel, de mehet rá pár csepp citrom is.
Szendvics összeállítása
- Vágjuk félbe a császárzsemléket, kenjük meg őket tejföllel vagy vajkrémmel. A megkent zsemlére mehet egy réteg friss saláta, a következő réteg a rántott hús legyen. A hús tetejére kanalazzunk a savanyú uborkás szószt, megszórhatjuk friss kaporral.
- A következő rétegként tegyük rá a cheddart, végül tehetünk rá még egy kevés friss salátát is. Vendégvárófalat-pálcikával összetűztem a szendvicset, papírba csomagoltam a környezettudatosság jegyében (bármennyire is retró, de NO folpack és alufólia!).
- Sütés ideje: 10 perc
- Receptkönyvben: 141
- Tegnapi nézettség: 10
- 7 napos nézettség: 56
- Össznézettség: 16412
- Feltöltés dátuma: 2021. szeptember 01.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- konyhatechnológia:
Hering András
182 recept
Szinte minden magyarnak van emléke vagy kapcsolódása a rántott húsos szendvicshez, ami generációk kedvenc szendvicse volt a hazai vonatpályaudvarok, az iskolai büfék vagy sarki kocsmák környékén. Szigorúan folpackba csomagolva! Most ezt a régi nagy klasszikust poroltam le, és újragondolva magos császárzsemlével, panko morzsába bundázott sertés karajjal, egy savanyú uborkás mártással, friss kaporral és chedarral varázsoltam újhullámossá. A környezettudatosság jegyében pedig a folpacknak is búcsút intettem, és szigorúan papírba csomagoltam az elkészült szendvicseket. Már ami még megmaradt belőlük...