r
Nosalty Logó

Részeges fánk

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Részeges fánk
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 6% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 35% Zsír
Összesen 1286 kcal
  • 6% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 35% Zsír
Összesen 7723 kcal
  • 6% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 35% Zsír
Összesen 430 kcal
  • 6% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 35% Zsír
  • 15% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    15.9 g

Zsír

  • Összesen
    85.9 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    39 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    30 g
  • Koleszterin
    139 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    415.2 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    45 mg
  • Kálcium
    95 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    29 mg
  • Foszfor
    196 mg
  • Nátrium
    46 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    108.4 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    37.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    147 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    31 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    28 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    99 micro
  • Kolin:
    121 mg
  • Retinol - A vitamin:
    140 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    80 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    170 micro
Összesen 1286 kcal
  • 6% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 35% Zsír
  • 15% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    95.3 g

Zsír

  • Összesen
    515.2 g
  • Telített zsírsav
    77 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    233 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    178 g
  • Koleszterin
    831 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2491.1 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    273 mg
  • Kálcium
    569 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    172 mg
  • Foszfor
    1174 mg
  • Nátrium
    276 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    650.2 g
  • Cukor
    144 mg
  • Élelmi rost
    22 mg

VÍZ

  • Összesen
    225 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    881 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    183 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    170 micro
  • K vitamin:
    91 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    596 micro
  • Kolin:
    724 mg
  • Retinol - A vitamin:
    838 micro
  • α-karotin
    23 micro
  • β-karotin
    480 micro
  • β-crypt
    26 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1017 micro
Összesen 7723 kcal
  • 6% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 35% Zsír
  • 15% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.3 g

Zsír

  • Összesen
    28.8 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    46 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    139.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    32 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    66 mg
  • Nátrium
    15 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    36.3 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    12.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    49 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    33 micro
  • Kolin:
    40 mg
  • Retinol - A vitamin:
    47 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    27 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    57 micro
Összesen 430 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Az élesztőt felfuttatjuk langyos tejben egy kevés cukorral.
  2. A többi hozzávalót egy tálba tesszük, nagyjából összedolgozzuk őket, majd hozzáadjuk az élesztőt is és lágy tésztát dagasztunk belőle. (Nagyon keményen és türelmesen kell dagasztani, hogy igazán szép legyen a fánk.)
  3. A tésztát langyos helyen a duplájára kelesztjük. Ha megkelt a tészta, lisztezett felületen 1,5-2 ujjnyi vastagra nyújtjuk és 6,5 cm átmérőjű fánkszaggatóval kiszúrjuk a fánkokat. Ismét letakarjuk és fél órán keresztül hagyjuk pihenni a korongokat.
  4. Egy nagyobb lábasban bő két ujjnyi olajat forrósítunk, majd a fánkokat kislángon kezdjük el sütni, különben megég és nyers marad a belseje. Érdemes először egy próba fánkot sütni, egy kis darab tésztát az olajba dobva.
  5. Sütés előtt az ujjunkkal, vagy egy fakanál nyelének a segítségével mélyedést készítünk a fánk közepébe, és lyukkal lefelé tesszük az olajba.
  6. Mindkét oldalát 1-1,5 percig sütjük, majd papírtörlőre szedjük ki, és a felesleges olajat felitatjuk.
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Receptkönyvben: 74
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 7078
  • Feltöltés dátuma: 2012. április 26.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Tudom, hogy már nincs farsang, de nálunk nemcsak akkor készül fánk... Nagyon szeretjük, most minél több fajtát ki szeretnénk próbálni!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...