r
Nosalty Logó

Részeges csirke gombával

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Kóborangyal
Részeges csirke gombával
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 8% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A húshoz

A páchoz

Összesen 684 kcal
  • 8% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A húshoz

A páchoz

Összesen 2732 kcal
  • 8% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A húshoz

A páchoz

Összesen 114 kcal
  • 8% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    35.6 g

Zsír

  • Összesen
    49.4 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    22 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    199 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1492.1 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    44 mg
  • Kálcium
    43 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    56 mg
  • Foszfor
    402 mg
  • Nátrium
    941 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    10.9 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    341.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    37 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    15 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    39 micro
  • Kolin:
    132 mg
  • Retinol - A vitamin:
    35 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    19 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    575 micro
  • Lut-zea
    91 micro
Összesen 684 kcal
  • 8% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    142.4 g

Zsír

  • Összesen
    197.5 g
  • Telített zsírsav
    57 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    87 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    38 g
  • Koleszterin
    797 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5968.4 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    174 mg
  • Kálcium
    172 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    222 mg
  • Foszfor
    1609 mg
  • Nátrium
    3766 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    43.8 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    1364.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    146 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    13 mg
  • C vitamin:
    27 mg
  • D vitamin:
    57 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    59 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    156 micro
  • Kolin:
    528 mg
  • Retinol - A vitamin:
    140 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    74 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    2301 micro
  • Lut-zea
    363 micro
Összesen 2732 kcal
  • 8% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.9 g

Zsír

  • Összesen
    8.3 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    33 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    249.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    7 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    67 mg
  • Nátrium
    157 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1.8 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    57 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    6 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    22 mg
  • Retinol - A vitamin:
    6 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    96 micro
  • Lut-zea
    15 micro
Összesen 114 kcal

Hozzávalók

A húshoz

A páchoz

Elkészítés

A húshoz

  1. A páchoz valókat jól összekeverjük. A csirkehúst megmossuk, leszárítjuk, feldaraboljuk és sózás helyett a páccal bekenjük. A gombát megtisztítjuk, megmossuk, lecsurgatjuk és felszeleteljük. A szalonnát apróra vágjuk, kisütjük, és a töpörtyűt kiszedjük.
  2. A visszamaradt zsírban a hús mindkét oldalát hirtelen megpirítjuk, és szintén kiszedjük, majd belereszeljük a hagymát, és rövid ideig sütjük. Ezután beledobjuk a zúzott fokhagymát és a gombát, kicsit együtt pirítjuk, majd sorba rárakjuk a húst, és rászórjuk a töpörtyűt. Kakukkfűvel, bazsalikommal fűszerezzük. Ha átforrósodott, ráöntjük a konyakot, és meggyújtjuk. (Vigyázat!!! nehogy valami körülötte meggyulladjon!! ) / ez el is maradhat!
  3. Ha a láng elaludt, lassan apránként beleöntjük a fehérbort, és fedő alatt puhára pároljuk.
  4. Főtt rizzsel tálaljuk.
  • Elkészítettem: 15 alkalommal
  • Receptkönyvben: 48
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 4115
  • Feltöltés dátuma: 2012. december 23.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Kóborangyal 1 recept

Nagyon régről van ez a recept, már nem is tudom honnan. Tegnap újra elkészítettem és mivel ezt a változatot nem találtam itt fent, gondoltam megosztom, hátha másnál is olyan sikert arat, mint nálunk.

Hozzávalók

A húshoz

A páchoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...