r
Nosalty Logó

Répatorta pudingos citromkrémmel

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Diorissimo
Répatorta pudingos citromkrémmel
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
  • 5% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A tésztához

A citromkrémhez

Összesen 536 kcal
  • 5% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A tésztához

A citromkrémhez

Összesen 4290 kcal
  • 5% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A tésztához

A citromkrémhez

Összesen 279 kcal
  • 5% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 31% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    7.3 g

Zsír

  • Összesen
    27.1 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    45 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    672.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    203 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    25 mg
  • Foszfor
    240 mg
  • Nátrium
    186 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    67 g
  • Cukor
    35 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    45.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    354 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    27 micro
  • Kolin:
    46 mg
  • Retinol - A vitamin:
    115 micro
  • α-karotin
    967 micro
  • β-karotin
    2382 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    143 micro
Összesen 536 kcal
  • 5% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 31% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    58.3 g

Zsír

  • Összesen
    217.2 g
  • Telített zsírsav
    36 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    86 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    82 g
  • Koleszterin
    360 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5381.6 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    121 mg
  • Kálcium
    1627 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    197 mg
  • Foszfor
    1924 mg
  • Nátrium
    1492 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    536.1 g
  • Cukor
    278 mg
  • Élelmi rost
    17 mg

VÍZ

  • Összesen
    366.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2834 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    47 mg
  • C vitamin:
    26 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    129 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    214 micro
  • Kolin:
    369 mg
  • Retinol - A vitamin:
    923 micro
  • α-karotin
    7739 micro
  • β-karotin
    19059 micro
  • β-crypt
    32 micro
  • Likopin
    2 micro
  • Lut-zea
    1144 micro
Összesen 4290 kcal
  • 5% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 31% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    3.8 g

Zsír

  • Összesen
    14.1 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    23 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    350.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    106 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    125 mg
  • Nátrium
    97 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    34.9 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    23.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    185 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    24 mg
  • Retinol - A vitamin:
    60 micro
  • α-karotin
    504 micro
  • β-karotin
    1241 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    75 micro
Összesen 279 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A citromkrémhez

Elkészítés

A tésztához

  1. A cukrot, a vaníliás cukrot kikeverjük a tojással és az olajjal.
  2. Hozzáadjuk a lereszeltsárgarépát, a narancslekvárt, majd a sütőporral és a fűszerrel elkevert lisztet, végül a diót.
  3. Higítjuk néhány evőkanál tejjel, majd sütőpapírral bélelt tortaformában megsütjük. Ha szilárd a teteje, nem benyomható,készen van.
  4. A citromkrémhez felfőzünk 3 dl tejben egy vaníliás pudingot, majd kihűtjük. A margarint kikeverjük a cukorral és a citromlével, majd a pudinggal csomómentesre keverjük.
  5. A tortát óvatosan félbevágjuk, megkenjük a krém felével, a maradék krémmel pedig bevonjuk tetszés szerint habkártyával, vagy villával mintázzuk a krémet.
  6. Ünnepi alkalmakra lehet még tovább díszíteni marcipánból vagy pl. fondantbólkészült répákkal.
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 26
  • Sütés ideje: 50 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 41
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 12594
  • Feltöltés dátuma: 2011. november 02.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Diorissimo 4 recept

Lehet sima liszttel is készíteni, de a graham vagy teljes kiőrlésű lisztek rostdúsabbak, a barna cukor íze pedig jól harmonizál a répával és a dióval szerintem.

Hozzávalók

A tésztához

A citromkrémhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek