r
Nosalty Logó

Répatorta pudingos citromkrémmel

0,0

0 ÉRTÉKELÉS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Diorissimo
Répatorta pudingos citromkrémmel
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A tésztához

A citromkrémhez

536
Kalória
7.3g
Fehérje
67g
Szénhidrátok
27.1g
Zsír
45.9g
Víz
45g
Koleszterin
2.2g
Rost
34.8g
Cukor
  • 5% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A tésztához

A citromkrémhez

Összesen 536 kcal
  • 5% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A tésztához

A citromkrémhez

Összesen 4290 kcal
  • 5% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A tésztához

A citromkrémhez

Összesen 279 kcal
  • 5% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 31% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    7.3 g

Zsír

  • Összesen
    27.1 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    45 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    672.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    203 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    25 mg
  • Foszfor
    240 mg
  • Nátrium
    186 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    67 g
  • Cukor
    35 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    45.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    354 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    27 micro
  • Kolin:
    46 mg
  • Retinol - A vitamin:
    115 micro
  • α-karotin
    967 micro
  • β-karotin
    2382 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    143 micro
Összesen 536 kcal
  • 5% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 31% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    58.3 g

Zsír

  • Összesen
    217.2 g
  • Telített zsírsav
    36 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    86 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    82 g
  • Koleszterin
    360 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5381.6 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    121 mg
  • Kálcium
    1627 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    197 mg
  • Foszfor
    1924 mg
  • Nátrium
    1492 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    536.1 g
  • Cukor
    278 mg
  • Élelmi rost
    17 mg

Víz

  • Összesen
    366.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2834 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    47 mg
  • C vitamin:
    26 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    129 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    214 micro
  • Kolin:
    369 mg
  • Retinol - A vitamin:
    923 micro
  • α-karotin
    7739 micro
  • β-karotin
    19059 micro
  • β-crypt
    32 micro
  • Likopin
    2 micro
  • Lut-zea
    1144 micro
Összesen 4290 kcal
  • 5% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 31% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    3.8 g

Zsír

  • Összesen
    14.1 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    23 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    350.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    106 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    125 mg
  • Nátrium
    97 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    34.9 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    23.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    185 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    24 mg
  • Retinol - A vitamin:
    60 micro
  • α-karotin
    504 micro
  • β-karotin
    1241 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    75 micro
Összesen 279 kcal

Elkészítés

A tésztához

  1. A cukrot, a vaníliás cukrot kikeverjük a tojással és az olajjal.
  2. Hozzáadjuk a lereszeltsárgarépát, a narancslekvárt, majd a sütőporral és a fűszerrel elkevert lisztet, végül a diót.
  3. Higítjuk néhány evőkanál tejjel, majd sütőpapírral bélelt tortaformában megsütjük. Ha szilárd a teteje, nem benyomható,készen van.
  4. A citromkrémhez felfőzünk 3 dl tejben egy vaníliás pudingot, majd kihűtjük. A margarint kikeverjük a cukorral és a citromlével, majd a pudinggal csomómentesre keverjük.
  5. A tortát óvatosan félbevágjuk, megkenjük a krém felével, a maradék krémmel pedig bevonjuk tetszés szerint habkártyával, vagy villával mintázzuk a krémet.
  6. Ünnepi alkalmakra lehet még tovább díszíteni marcipánból vagy pl. fondantbólkészült répákkal.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 perc
  • Sütés ideje: 50 perc
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 26

Lehet sima liszttel is készíteni, de a graham vagy teljes kiőrlésű lisztek rostdúsabbak, a barna cukor íze pedig jól harmonizál a répával és a dióval szerintem.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Óriás piskótatallér

Sokunk kedvenc piskótás-zselés-csokis édessége gigantikus formában kerülhet most asztalra: igen, ez itt egy óriás piskótatallér. 30 centiméteres átmérője nem az egyetlen ...

Lakos Benedek

Trikolor répatorta

A húsvéti kedvencben, a répatortában általában csak az „alap” a narancssárga répát használjuk, megfeledkezve arról, hogy a zöldségnek van ám lila és sárgásfehér színű ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Zsidótojás

A zsidótojás egy hagyományos kóser étel, ami feltételezhetően Lengyelországból érkezett hazánkba, ezért lengyel tojás néven is ismert. Hagyományosan libazsírral készült, ami mellé ...

Olasz tejbegríztorta (Migliaccio)

Olaszország Campania régiójában és Nápoly környékén elterjedt, farsangi édesség ez, amelynek alapját citrushéjjal ízesített tejbegríz adja. A kisült végeredmény olyan krémes, hogy ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!