Répatorta pudingos citromkrémmel
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Diorissimo
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
- 5% Fehérje
- 46% Szénhidrát
- 18% Zsír
A tésztához
-
31g finomliszt114 kcal
-
31g sárgarépa11 kcal
-
19g barna cukor71 kcal
-
5 kcal
-
0 kcal
-
11g napraforgó olaj94 kcal
-
14g tojás17 kcal
-
2g sütőpor1 kcal
-
6g dió41 kcal
-
18 kcal
-
4g tej2 kcal
A citromkrémhez
Összesen
536
kcal
- 5% Fehérje
- 46% Szénhidrát
- 18% Zsír
A tésztához
-
250g finomliszt910 kcal
-
250g sárgarépa91 kcal
-
150g barna cukor570 kcal
-
10g vaníliás cukor39 kcal
-
0 kcal
-
85g napraforgó olaj751 kcal
-
110g tojás138 kcal
-
12g sütőpor6 kcal
-
50g dió327 kcal
-
60g narancslekvár148 kcal
-
30g tej17 kcal
A citromkrémhez
Összesen
4290
kcal
- 5% Fehérje
- 46% Szénhidrát
- 18% Zsír
A tésztához
-
16.3g finomliszt59 kcal
-
16.3g sárgarépa6 kcal
-
9.8g barna cukor37 kcal
-
0.7g vaníliás cukor3 kcal
-
0 kcal
-
5.5g napraforgó olaj49 kcal
-
7.2g tojás9 kcal
-
0.8g sütőpor0 kcal
-
3.3g dió21 kcal
-
3.9g narancslekvár10 kcal
-
2g tej1 kcal
A citromkrémhez
-
19.5g tej11 kcal
-
2.9g vaníliás pudingpor11 kcal
-
6.5g margarin47 kcal
-
3.9g porcukor15 kcal
-
1.6g citromlé0 kcal
Összesen
279
kcal
- 5% Fehérje
- 46% Szénhidrát
- 18% Zsír
- 31% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
β-karotin
-
α-karotin
Fehérje
-
Összesen 7.3 g
Zsír
-
Összesen 27.1 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 11 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 10 g
-
Koleszterin 45 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 672.7 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 15 mg
-
Kálcium 203 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 25 mg
-
Foszfor 240 mg
-
Nátrium 186 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 67 g
-
Cukor 35 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 45.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 354 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 6 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 10 micro
-
K vitamin: 16 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 27 micro
-
Kolin: 46 mg
-
Retinol - A vitamin: 115 micro
-
α-karotin 967 micro
-
β-karotin 2382 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 143 micro
Összesen
536
kcal
- 5% Fehérje
- 46% Szénhidrát
- 18% Zsír
- 31% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
β-karotin
-
α-karotin
Fehérje
-
Összesen 58.3 g
Zsír
-
Összesen 217.2 g
-
Telített zsírsav 36 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 86 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 82 g
-
Koleszterin 360 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 5381.6 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 121 mg
-
Kálcium 1627 mg
-
Vas 10 mg
-
Magnézium 197 mg
-
Foszfor 1924 mg
-
Nátrium 1492 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 536.1 g
-
Cukor 278 mg
-
Élelmi rost 17 mg
VÍZ
-
Összesen 366.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2834 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 47 mg
-
C vitamin: 26 mg
-
D vitamin: 79 micro
-
K vitamin: 129 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 6 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 214 micro
-
Kolin: 369 mg
-
Retinol - A vitamin: 923 micro
-
α-karotin 7739 micro
-
β-karotin 19059 micro
-
β-crypt 32 micro
-
Likopin 2 micro
-
Lut-zea 1144 micro
Összesen
4290
kcal
- 5% Fehérje
- 46% Szénhidrát
- 18% Zsír
- 31% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
β-karotin
-
α-karotin
Fehérje
-
Összesen 3.8 g
Zsír
-
Összesen 14.1 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 23 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 350.4 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 8 mg
-
Kálcium 106 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 13 mg
-
Foszfor 125 mg
-
Nátrium 97 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 34.9 g
-
Cukor 18 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 23.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 185 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 5 micro
-
K vitamin: 8 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 14 micro
-
Kolin: 24 mg
-
Retinol - A vitamin: 60 micro
-
α-karotin 504 micro
-
β-karotin 1241 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 75 micro
Összesen
279
kcal
Hozzávalók
A tésztához
-
15 dkg barna cukor
-
1 csomag vaníliás cukor
-
1 teáskanál mézeskalács fűszerkeverék
-
1 dl napraforgó olaj
-
2 db tojás
-
1 csomag sütőpor
-
3 ek narancslekvár
-
3 ek tej
A citromkrémhez
-
3 dl tej
-
1 csomag vaníliás pudingpor
-
10 dkg margarin
-
6 dkg porcukor
-
3 ek citromlé
Elkészítés
A tésztához
- A cukrot, a vaníliás cukrot kikeverjük a tojással és az olajjal.
- Hozzáadjuk a lereszeltsárgarépát, a narancslekvárt, majd a sütőporral és a fűszerrel elkevert lisztet, végül a diót.
- Higítjuk néhány evőkanál tejjel, majd sütőpapírral bélelt tortaformában megsütjük. Ha szilárd a teteje, nem benyomható,készen van.
- A citromkrémhez felfőzünk 3 dl tejben egy vaníliás pudingot, majd kihűtjük. A margarint kikeverjük a cukorral és a citromlével, majd a pudinggal csomómentesre keverjük.
- A tortát óvatosan félbevágjuk, megkenjük a krém felével, a maradék krémmel pedig bevonjuk tetszés szerint habkártyával, vagy villával mintázzuk a krémet.
- Ünnepi alkalmakra lehet még tovább díszíteni marcipánból vagy pl. fondantbólkészült répákkal.
- Sütés hőfoka: 160 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 26
- Sütés ideje: 50 perc
- Elkészítettem: 2 alkalommal
- Receptkönyvben: 41
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 2
- Össznézettség: 12633
- Feltöltés dátuma: 2011. november 02.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
Diorissimo
4 recept
Lehet sima liszttel is készíteni, de a graham vagy teljes kiőrlésű lisztek rostdúsabbak, a barna cukor íze pedig jól harmonizál a répával és a dióval szerintem.