Répatorta Katrin konyhájából
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Katrin
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
- 6% Fehérje
- 49% Szénhidrát
- 16% Zsír
Tészta
-
38g sárgarépa14 kcal
-
38g finomliszt137 kcal
-
0 kcal
-
21g tojás26 kcal
-
31g cukor121 kcal
-
5 kcal
-
3 kcal
-
11g napraforgó olaj94 kcal
-
0g citromhéj0 kcal
-
3g citromlé1 kcal
-
6g étcsokoládé34 kcal
-
6g tejcsokoládé33 kcal
-
0g fahéj0 kcal
Tetejére
Összesen
633
kcal
- 6% Fehérje
- 49% Szénhidrát
- 16% Zsír
Tészta
-
300g sárgarépa109 kcal
-
300g finomliszt1092 kcal
-
0 kcal
-
165g tojás208 kcal
-
250g cukor968 kcal
-
10g vaníliás cukor39 kcal
-
23 kcal
-
85g napraforgó olaj751 kcal
-
3g citromhéj1 kcal
-
20g citromlé4 kcal
-
50g étcsokoládé273 kcal
-
50g tejcsokoládé268 kcal
-
0g fahéj0 kcal
Tetejére
Összesen
5059
kcal
- 6% Fehérje
- 49% Szénhidrát
- 16% Zsír
Tészta
-
15.6g sárgarépa6 kcal
-
15.6g finomliszt57 kcal
-
0 kcal
-
8.6g tojás11 kcal
-
13g cukor50 kcal
-
0.5g vaníliás cukor2 kcal
-
0.5g cukrozatlan kakaópor1 kcal
-
4.4g napraforgó olaj39 kcal
-
0.2g citromhéj0 kcal
-
1g citromlé0 kcal
-
2.6g étcsokoládé14 kcal
-
2.6g tejcsokoládé14 kcal
-
0g fahéj0 kcal
Tetejére
-
2.3g vaníliás pudingpor9 kcal
-
25.9g tej15 kcal
-
2.1g cukor8 kcal
-
5.2g vaj37 kcal
Összesen
263
kcal
- 6% Fehérje
- 49% Szénhidrát
- 16% Zsír
- 30% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
β-karotin
-
α-karotin
Fehérje
-
Összesen 9.5 g
Zsír
-
Összesen 28.2 g
-
Telített zsírsav 11 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 10 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 96 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 393.3 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 19 mg
-
Kálcium 119 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 34 mg
-
Foszfor 127 mg
-
Nátrium 90 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 85.6 g
-
Cukor 48 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 53.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 397 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 15 micro
-
K vitamin: 7 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 27 micro
-
Kolin: 66 mg
-
Retinol - A vitamin: 117 micro
-
α-karotin 1161 micro
-
β-karotin 2787 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 187 micro
Összesen
633
kcal
- 6% Fehérje
- 49% Szénhidrát
- 16% Zsír
- 30% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
β-karotin
-
α-karotin
Fehérje
-
Összesen 76 g
Zsír
-
Összesen 225.4 g
-
Telített zsírsav 91 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 77 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 40 g
-
Koleszterin 771 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3146.3 g
-
Cink 8 mg
-
Szelén 156 mg
-
Kálcium 953 mg
-
Vas 14 mg
-
Magnézium 275 mg
-
Foszfor 1017 mg
-
Nátrium 718 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 684.6 g
-
Cukor 384 mg
-
Élelmi rost 25 mg
VÍZ
-
Összesen 424.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 3176 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 41 mg
-
C vitamin: 27 mg
-
D vitamin: 119 micro
-
K vitamin: 55 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 7 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 214 micro
-
Kolin: 526 mg
-
Retinol - A vitamin: 933 micro
-
α-karotin 9287 micro
-
β-karotin 22292 micro
-
β-crypt 16 micro
-
Likopin 3 micro
-
Lut-zea 1494 micro
Összesen
5059
kcal
- 6% Fehérje
- 49% Szénhidrát
- 16% Zsír
- 30% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
β-karotin
-
α-karotin
Fehérje
-
Összesen 3.9 g
Zsír
-
Összesen 11.7 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 40 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 163.2 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 8 mg
-
Kálcium 49 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 14 mg
-
Foszfor 53 mg
-
Nátrium 37 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 35.5 g
-
Cukor 20 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 22 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 165 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 6 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 11 micro
-
Kolin: 27 mg
-
Retinol - A vitamin: 48 micro
-
α-karotin 482 micro
-
β-karotin 1156 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 77 micro
Összesen
263
kcal
Hozzávalók
Tészta
-
30 dkg sárgarépa
-
30 dkg finomliszt
-
1 teáskanál szódabikarbóna
-
3 db tojás
-
25 dkg cukor
-
1 csomag vaníliás cukor
-
1 ek cukrozatlan kakaópor
-
1 dl napraforgó olaj
-
0.5 citromból nyert citromhéj
-
0.5 citromból nyert citromlé
-
1 késhegynyi fahéj
Tetejére
-
1 tasak vaníliás pudingpor
-
5 dl tej
-
10 dkg vaj
Elkészítés
Tészta
- A répákat meghámozzuk, és apróbb reszelőn lereszeljük.
- A csokoládékat apró kockára összevágjuk. A 3 tojássárgáját, a kristálycukrot, az étolajat, a kakaóport, a vaníliacukrot, a citrom héját lereszeljük, s a levét is belecsurgatjuk, és a fahéjat is hozzákeverjük. Utána beleszórjuk a lisztet, rászórjuk a szódabikarbónát, kicsit elkeverjük, majd rászórjuk a lereszelt répát, s együtt jól összekeverjük. Ezután a 3 tojásfehérjét pici sóval felverjük, s azt is hozzákeverjük. Beleöntjük egy kapcsos tortaformába, s ezután az előmelegített sütőbe berakjuk.
- Kb. 10 percig nagy lángon sütjük, majd lerakjuk a gázsütő 3-as fokozatára kb. 40 percig. Majd megnézzük fogvájóval, hogy ragad-e még a torta belseje. Ha igen, akkor még sütjük tűpróbáig, de ha nem, akkor kivesszük a sütőből. Hagyjuk kb. 1 órát hűlni.
- Ha kihűlt a torta, akkor kivesszük a tortasütőből úgy, hogy a tortasütő oldalát nagyobb késsel körbehúzzuk, hogy a torta elváljon a sütő oldalától, majd az alját is óvatosan kés segítségével körbevágjuk, s kivesszük. Ezután visszarakjuk a tortaforma oldalát, s belerakjuk a tortánkat.
- Közben megfőzzük a vaníliapudingot előírás szerint. Ha megfőtt, akkor elzárjuk alatta a gázt, s a 10 dkg vajat hozzákeverjük. Habverő segítségével kb. 4-5 perc alatt elkeveredik, beleolvad a vaj a pudingba.
- A pudingot is langyosra hűtjük, s ráöntjük a tortára. Ezután kedvünk szerint kidíszítjük a torta vaníliapudingos tetejét, s egy éjszakára hűtőbe rakjuk.
- Másnap szeletelhető.
- Sütés hőfoka: 160 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 30x30
- Sütés ideje: 50 perc
- Elkészítettem: 7 alkalommal
- Receptkönyvben: 20
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 2370
- Feltöltés dátuma: 2019. augusztus 19.
Ajánló
Még a kisgyerekek is nagyon szeretik, mivel nem érződik benne a répa íze.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- babakonyha:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
Katrin
144 recept
Nagyon finom, egészséges torta.