r
Nosalty Logó

Répatorta Katrin konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Katrin
Répatorta Katrin konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
  • 6% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 16% Zsír

Tészta

Tetejére

Összesen 633 kcal
  • 6% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 16% Zsír

Tészta

Tetejére

Összesen 5059 kcal
  • 6% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 16% Zsír

Tészta

Tetejére

Összesen 263 kcal
  • 6% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    9.5 g

Zsír

  • Összesen
    28.2 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    96 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    393.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    119 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    34 mg
  • Foszfor
    127 mg
  • Nátrium
    90 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    85.6 g
  • Cukor
    48 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    53.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    397 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    27 micro
  • Kolin:
    66 mg
  • Retinol - A vitamin:
    117 micro
  • α-karotin
    1161 micro
  • β-karotin
    2787 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    187 micro
Összesen 633 kcal
  • 6% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    76 g

Zsír

  • Összesen
    225.4 g
  • Telített zsírsav
    91 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    77 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    40 g
  • Koleszterin
    771 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3146.3 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    156 mg
  • Kálcium
    953 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    275 mg
  • Foszfor
    1017 mg
  • Nátrium
    718 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    684.6 g
  • Cukor
    384 mg
  • Élelmi rost
    25 mg

VÍZ

  • Összesen
    424.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3176 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    41 mg
  • C vitamin:
    27 mg
  • D vitamin:
    119 micro
  • K vitamin:
    55 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    214 micro
  • Kolin:
    526 mg
  • Retinol - A vitamin:
    933 micro
  • α-karotin
    9287 micro
  • β-karotin
    22292 micro
  • β-crypt
    16 micro
  • Likopin
    3 micro
  • Lut-zea
    1494 micro
Összesen 5059 kcal
  • 6% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    3.9 g

Zsír

  • Összesen
    11.7 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    40 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    163.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    49 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    53 mg
  • Nátrium
    37 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    35.5 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    22 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    165 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    27 mg
  • Retinol - A vitamin:
    48 micro
  • α-karotin
    482 micro
  • β-karotin
    1156 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    77 micro
Összesen 263 kcal

Hozzávalók

Tészta

Tetejére

Elkészítés

Tészta

  1. A répákat meghámozzuk, és apróbb reszelőn lereszeljük.
  2. A csokoládékat apró kockára összevágjuk. A 3 tojássárgáját, a kristálycukrot, az étolajat, a kakaóport, a vaníliacukrot, a citrom héját lereszeljük, s a levét is belecsurgatjuk, és a fahéjat is hozzákeverjük. Utána beleszórjuk a lisztet, rászórjuk a szódabikarbónát, kicsit elkeverjük, majd rászórjuk a lereszelt répát, s együtt jól összekeverjük. Ezután a 3 tojásfehérjét pici sóval felverjük, s azt is hozzákeverjük. Beleöntjük egy kapcsos tortaformába, s ezután az előmelegített sütőbe berakjuk.
  3. Kb. 10 percig nagy lángon sütjük, majd lerakjuk a gázsütő 3-as fokozatára kb. 40 percig. Majd megnézzük fogvájóval, hogy ragad-e még a torta belseje. Ha igen, akkor még sütjük tűpróbáig, de ha nem, akkor kivesszük a sütőből. Hagyjuk kb. 1 órát hűlni.
  4. Ha kihűlt a torta, akkor kivesszük a tortasütőből úgy, hogy a tortasütő oldalát nagyobb késsel körbehúzzuk, hogy a torta elváljon a sütő oldalától, majd az alját is óvatosan kés segítségével körbevágjuk, s kivesszük. Ezután visszarakjuk a tortaforma oldalát, s belerakjuk a tortánkat.
  5. Közben megfőzzük a vaníliapudingot előírás szerint. Ha megfőtt, akkor elzárjuk alatta a gázt, s a 10 dkg vajat hozzákeverjük. Habverő segítségével kb. 4-5 perc alatt elkeveredik, beleolvad a vaj a pudingba.
  6. A pudingot is langyosra hűtjük, s ráöntjük a tortára. Ezután kedvünk szerint kidíszítjük a torta vaníliapudingos tetejét, s egy éjszakára hűtőbe rakjuk.
  7. Másnap szeletelhető.
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 30x30
  • Sütés ideje: 50 perc
  • Elkészítettem: 7 alkalommal
  • Receptkönyvben: 20
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 2371
  • Feltöltés dátuma: 2019. augusztus 19.

Ajánló

Még a kisgyerekek is nagyon szeretik, mivel nem érződik benne a répa íze.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Nagyon finom, egészséges torta. 

Hozzávalók

Tészta

Tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...