Répatorta gazdagon Sylvia konyhájából
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Macska
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 4% Fehérje
- 54% Szénhidrát
- 14% Zsír
A tésztához
-
15g vaj108 kcal
-
46g cukor178 kcal
-
17g tojás21 kcal
-
30g finomliszt109 kcal
-
9g narancslé4 kcal
-
30g sárgarépa11 kcal
-
10g dió65 kcal
-
10g mazsola30 kcal
-
10g kókuszreszelék66 kcal
-
3g rum6 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
-
0 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
8 kcal
A tetejére
Összesen
684
kcal
- 4% Fehérje
- 54% Szénhidrát
- 14% Zsír
A tésztához
-
150g vaj1076 kcal
-
460g cukor1780 kcal
-
165g tojás208 kcal
-
300g finomliszt1092 kcal
-
90g narancslé42 kcal
-
300g sárgarépa109 kcal
-
100g dió654 kcal
-
100g mazsola299 kcal
-
100g kókuszreszelék660 kcal
-
25g rum58 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
-
0 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
20g vaníliás cukor77 kcal
A tetejére
Összesen
6834
kcal
- 4% Fehérje
- 54% Szénhidrát
- 14% Zsír
A tésztához
-
7.3g vaj52 kcal
-
22.4g cukor87 kcal
-
8g tojás10 kcal
-
14.6g finomliszt53 kcal
-
4.4g narancslé2 kcal
-
14.6g sárgarépa5 kcal
-
4.9g dió32 kcal
-
4.9g mazsola15 kcal
-
4.9g kókuszreszelék32 kcal
-
1.2g rum3 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
-
0 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
4 kcal
A tetejére
Összesen
333
kcal
- 4% Fehérje
- 54% Szénhidrát
- 14% Zsír
- 28% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
β-karotin
-
α-karotin
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 7.9 g
Zsír
-
Összesen 26.9 g
-
Telített zsírsav 14 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 6 g
-
Koleszterin 86 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 298 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 18 mg
-
Kálcium 45 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 41 mg
-
Foszfor 141 mg
-
Nátrium 49 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 106.4 g
-
Cukor 78 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 56.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 350 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 6 mg
-
D vitamin: 12 micro
-
K vitamin: 5 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 34 micro
-
Kolin: 59 mg
-
Retinol - A vitamin: 124 micro
-
α-karotin 929 micro
-
β-karotin 2240 micro
-
β-crypt 15 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 158 micro
Összesen
684
kcal
- 4% Fehérje
- 54% Szénhidrát
- 14% Zsír
- 28% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
β-karotin
-
α-karotin
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 79.1 g
Zsír
-
Összesen 269.2 g
-
Telített zsírsav 144 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 52 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 57 g
-
Koleszterin 863 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2980.4 g
-
Cink 10 mg
-
Szelén 176 mg
-
Kálcium 454 mg
-
Vas 15 mg
-
Magnézium 413 mg
-
Foszfor 1409 mg
-
Nátrium 489 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 9 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 1063.8 g
-
Cukor 776 mg
-
Élelmi rost 43 mg
VÍZ
-
Összesen 562.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 3497 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 8 mg
-
C vitamin: 57 mg
-
D vitamin: 119 micro
-
K vitamin: 54 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 9 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 340 micro
-
Kolin: 589 mg
-
Retinol - A vitamin: 1239 micro
-
α-karotin 9288 micro
-
β-karotin 22396 micro
-
β-crypt 147 micro
-
Likopin 3 micro
-
Lut-zea 1584 micro
Összesen
6834
kcal
- 4% Fehérje
- 54% Szénhidrát
- 14% Zsír
- 28% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
β-karotin
-
α-karotin
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 3.9 g
Zsír
-
Összesen 13.1 g
-
Telített zsírsav 7 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 42 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 145.4 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 9 mg
-
Kálcium 22 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 20 mg
-
Foszfor 69 mg
-
Nátrium 24 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 51.9 g
-
Cukor 38 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 27.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 171 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 6 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 17 micro
-
Kolin: 29 mg
-
Retinol - A vitamin: 60 micro
-
α-karotin 453 micro
-
β-karotin 1093 micro
-
β-crypt 7 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 77 micro
Összesen
333
kcal
Hozzávalók
A tésztához
-
15 dkg vaj
-
3 db tojás
-
1 narancsból nyert narancslé
-
0.3 dl rum
-
1 kávéskanál sütőpor
-
2 kávéskanál szódabikarbóna
-
2 kávéskanál fahéj
-
2 csomag vaníliás cukor
A tetejére
Elkészítés
A tésztához
- A sárgarépát megtisztítjuk, kis lyukú reszelőn lereszeljük. A narancsból nyert lével meglocsoljuk, és állni hagyjuk.
- A vajat az egész tojásokkal és a cukorral kikeverjük.
- Az összes hozzávalóval együtt összekeverjük.
- A tortaformát (vagy kuglófformát) kikenjük és a masszát elsimítjuk benne.
- Előmelegített sütőben közepes hőfokon készre sütjük.
A tetejére
- A citrommázhoz a porcukrot alaposan összekeverjük a citromlével és a vízzel.
- A kihűlt tortára rácsurgatjuk: a közepére kezdjük önteni a mázat, és hagyjuk, hogy szépen elterüljön, lefolyjon az oldalán. Akkor jó az állaga, ha inkább sűrű és lassan terül szét a sütin.
- Hagyjuk a mázat megszikkadni.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Tepsi mérete: 26
- Sütés ideje: 50 perc
- Elkészítettem: 10 alkalommal
- Receptkönyvben: 145
- Tegnapi nézettség: 9
- 7 napos nézettség: 53
- Össznézettség: 22675
- Feltöltés dátuma: 2014. október 31.
Ajánló
A tetejére lehet egyszerűen olvasztott csokit is kenni, ha valaki nem szereti a citrommázat - úgy is nagyon finom.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- mikor:
-
- vegetáriánus:
Macska
42 recept
Amikor ezt a receptet kaptam, még álmélkodva és kicsit szörnyülködve hallgattuk, hogy répát tesznek a sütibe! Azóta persze nagy kedvencünkké vált, és nem véletlenül: nagyon finom, szaftos édesség. Az eredeti receptben csészével voltak megadva a mennyiségek, ami maximum 2 dl-es bögrét jelent. Nekem egyszerűbb a hagyományos súlyokkal dolgozni, így megadom mind a kettőt: mindenki kedve szerint méregetheti a hozzávalókat.