r
Nosalty Logó

Répatorta gazdagon Sylvia konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Macska
Répatorta gazdagon Sylvia konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 4% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A tésztához

A tetejére

Összesen 684 kcal
  • 4% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A tésztához

A tetejére

Összesen 6834 kcal
  • 4% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A tésztához

A tetejére

Összesen 333 kcal
  • 4% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.9 g

Zsír

  • Összesen
    26.9 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    86 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    298 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    45 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    41 mg
  • Foszfor
    141 mg
  • Nátrium
    49 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    106.4 g
  • Cukor
    78 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    56.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    350 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    34 micro
  • Kolin:
    59 mg
  • Retinol - A vitamin:
    124 micro
  • α-karotin
    929 micro
  • β-karotin
    2240 micro
  • β-crypt
    15 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    158 micro
Összesen 684 kcal
  • 4% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    79.1 g

Zsír

  • Összesen
    269.2 g
  • Telített zsírsav
    144 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    52 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    57 g
  • Koleszterin
    863 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2980.4 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    176 mg
  • Kálcium
    454 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    413 mg
  • Foszfor
    1409 mg
  • Nátrium
    489 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    9 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1063.8 g
  • Cukor
    776 mg
  • Élelmi rost
    43 mg

VÍZ

  • Összesen
    562.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3497 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    57 mg
  • D vitamin:
    119 micro
  • K vitamin:
    54 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    340 micro
  • Kolin:
    589 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1239 micro
  • α-karotin
    9288 micro
  • β-karotin
    22396 micro
  • β-crypt
    147 micro
  • Likopin
    3 micro
  • Lut-zea
    1584 micro
Összesen 6834 kcal
  • 4% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.9 g

Zsír

  • Összesen
    13.1 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    42 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    145.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    22 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    69 mg
  • Nátrium
    24 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    51.9 g
  • Cukor
    38 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    27.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    171 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    29 mg
  • Retinol - A vitamin:
    60 micro
  • α-karotin
    453 micro
  • β-karotin
    1093 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    77 micro
Összesen 333 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A tetejére

Elkészítés

A tésztához

  1. A sárgarépát megtisztítjuk, kis lyukú reszelőn lereszeljük. A narancsból nyert lével meglocsoljuk, és állni hagyjuk.
  2. A vajat az egész tojásokkal és a cukorral kikeverjük.
  3. Az összes hozzávalóval együtt összekeverjük.
  4. A tortaformát (vagy kuglófformát) kikenjük és a masszát elsimítjuk benne.
  5. Előmelegített sütőben közepes hőfokon készre sütjük.

A tetejére

  1. A citrommázhoz a porcukrot alaposan összekeverjük a citromlével és a vízzel.
  2. A kihűlt tortára rácsurgatjuk: a közepére kezdjük önteni a mázat, és hagyjuk, hogy szépen elterüljön, lefolyjon az oldalán. Akkor jó az állaga, ha inkább sűrű és lassan terül szét a sütin.
  3. Hagyjuk a mázat megszikkadni.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 26
  • Sütés ideje: 50 perc
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 145
  • Tegnapi nézettség: 9
  • 7 napos nézettség: 53
  • Össznézettség: 22675
  • Feltöltés dátuma: 2014. október 31.

Ajánló

A tetejére lehet egyszerűen olvasztott csokit is kenni, ha valaki nem szereti a citrommázat - úgy is nagyon finom.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Amikor ezt a receptet kaptam, még álmélkodva és kicsit szörnyülködve hallgattuk, hogy répát tesznek a sütibe! Azóta persze nagy kedvencünkké vált, és nem véletlenül: nagyon finom, szaftos édesség. Az eredeti receptben csészével voltak megadva a mennyiségek, ami maximum 2 dl-es bögrét jelent. Nekem egyszerűbb a hagyományos súlyokkal dolgozni, így megadom mind a kettőt: mindenki kedve szerint méregetheti a hozzávalókat.

Hozzávalók

A tésztához

A tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...