r
Nosalty Logó

Répatorta citromos mázzal

5,0

1 ÉRTÉKELÉS8 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
siklitimi
Répatorta citromos mázzal
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A tésztához

A mázhoz

924
Kalória
12.3g
Fehérje
103.8g
Szénhidrátok
53.5g
Zsír
84.2g
Víz
107.7g
Koleszterin
3.3g
Rost
68.1g
Cukor
  • 5% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A tésztához

A mázhoz

Összesen 924 kcal
  • 5% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A tésztához

A mázhoz

Összesen 3692 kcal
  • 5% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A tésztához

A mázhoz

Összesen 351 kcal
  • 5% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 33% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.3 g

Zsír

  • Összesen
    53.5 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    22 g
  • Koleszterin
    108 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1195 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    26 mg
  • Kálcium
    303 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    52 mg
  • Foszfor
    492 mg
  • Nátrium
    317 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    103.8 g
  • Cukor
    68 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    84.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    299 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    14 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    50 micro
  • Kolin:
    92 mg
  • Retinol - A vitamin:
    75 micro
  • α-karotin
    928 micro
  • β-karotin
    2222 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    201 micro
Összesen 924 kcal
  • 5% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 33% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    49.3 g

Zsír

  • Összesen
    214.1 g
  • Telített zsírsav
    37 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    75 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    88 g
  • Koleszterin
    431 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4780 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    102 mg
  • Kálcium
    1211 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    209 mg
  • Foszfor
    1968 mg
  • Nátrium
    1270 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    415 g
  • Cukor
    273 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

Víz

  • Összesen
    336.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1196 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    55 mg
  • C vitamin:
    24 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    26 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    199 micro
  • Kolin:
    367 mg
  • Retinol - A vitamin:
    300 micro
  • α-karotin
    3713 micro
  • β-karotin
    8889 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    805 micro
Összesen 3692 kcal
  • 5% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 33% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.7 g

Zsír

  • Összesen
    20.3 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    41 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    452.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    115 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    186 mg
  • Nátrium
    120 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    39.3 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    31.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    113 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    35 mg
  • Retinol - A vitamin:
    28 micro
  • α-karotin
    352 micro
  • β-karotin
    842 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    76 micro
Összesen 351 kcal

Elkészítés

A tésztához

  1. A diót ledaráljuk, a répát pedig megtisztítjuk, és lereszeljük.
  2. Kimérjük egy tálban a lisztet, a cukrot, a vaníliás cukrot, a sót, a sütőport, a fűszerkeveréket, és fakanállal összekeverjük.
  3. Belereszeljük a jól megmosott citrom héját, az olajat, beleütjük a tojásokat, belekanalazzuk a tejfölt.
  4. Jöhet bele a répa és a dió, majd az egészet egynemű masszává kavarjuk.
  5. Egy margarinnal kikent és kilisztezett formába öntjük a tésztát, és előmelegített sütőben, közepes lángon megsütjük. Érdemes tűpróbát végezni.
  6. Míg hűl a tészta, addig elkészítjük a mázat a tetejére. Ehhez a tojásfehérjét a fél citrom reszelt héjával és levével, valamint a porcukorral fényes fehérre kavarjuk.
  7. A kihűlt tésztára rákenjük a mázat, majd lehet díszíteni, és a hűtőben dermedni hagyjuk egy kicsit.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 perc
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Sütés hőfoka: 180 °C

Régen szemezgettem már a répatortával, de valahogy nem volt bizodalmam benn. Sütemény és répa? Na ebből mi lesz...de aztán egy vasárnap rászántam magam és nekiláttam. Már az illat is kellemes volt, ami sütés közben belengte a konyhát. Az ízben pedig kellemesen csalódtam. Nem érződik ki benne a répa íze, pikáns összhangot alkotnak a dióval és a fűszerkeverékkel, valamint a citromos mázzal. A fiam  nem győzött enni belőle, a férjem viszont köszönte szépen, de nem nyúl Ő:-) Aztán egyszer csak mégis megkóstolta, azóta szívesen eszi. :-)

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Almakenyér

Gyors és egyszerű édesség bűntudat nélkül, ezt nyújtja az almakenyér. Ha méz vagy cukor helyett almamézet használnál hozzá, akkor keresd a receptjét itt a Nosalty oldalán, a ...

Gréti

Trikolor répatorta

A húsvéti kedvencben, a répatortában általában csak az „alap” a narancssárga répát használjuk, megfeledkezve arról, hogy a zöldségnek van ám lila és sárgásfehér színű ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Zsidótojás

A zsidótojás egy hagyományos kóser étel, ami feltételezhetően Lengyelországból érkezett hazánkba, ezért lengyel tojás néven is ismert. Hagyományosan libazsírral készült, ami mellé ...

Olasz tejbegríztorta (Migliaccio)

Olaszország Campania régiójában és Nápoly környékén elterjedt, farsangi édesség ez, amelynek alapját citrushéjjal ízesített tejbegríz adja. A kisült végeredmény olyan krémes, hogy ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!