r
Nosalty Logó

Répatorta citrommázzal

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
bokine
Répatorta citrommázzal
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 4% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A tésztához

A mázhoz

Összesen 712 kcal
  • 4% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A tésztához

A mázhoz

Összesen 2846 kcal
  • 4% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A tésztához

A mázhoz

Összesen 275 kcal
  • 4% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 33% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    9.4 g

Zsír

  • Összesen
    24.7 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    90 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1068.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    25 mg
  • Kálcium
    287 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    416 mg
  • Nátrium
    316 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    115.1 g
  • Cukor
    73 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    73.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    410 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    35 micro
  • Kolin:
    81 mg
  • Retinol - A vitamin:
    39 micro
  • α-karotin
    1547 micro
  • β-karotin
    3687 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    246 micro
Összesen 712 kcal
  • 4% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 33% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    37.7 g

Zsír

  • Összesen
    98.7 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    43 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    34 g
  • Koleszterin
    360 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4273.7 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    99 mg
  • Kálcium
    1150 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    85 mg
  • Foszfor
    1664 mg
  • Nátrium
    1265 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    460.4 g
  • Cukor
    294 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    294.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1641 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    37 mg
  • C vitamin:
    30 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    29 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    140 micro
  • Kolin:
    323 mg
  • Retinol - A vitamin:
    155 micro
  • α-karotin
    6189 micro
  • β-karotin
    14748 micro
  • β-crypt
    12 micro
  • Likopin
    2 micro
  • Lut-zea
    985 micro
Összesen 2846 kcal
  • 4% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 33% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    3.7 g

Zsír

  • Összesen
    9.6 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    35 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    414.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    112 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    162 mg
  • Nátrium
    123 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    44.7 g
  • Cukor
    29 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    28.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    159 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    31 mg
  • Retinol - A vitamin:
    15 micro
  • α-karotin
    601 micro
  • β-karotin
    1432 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    96 micro
Összesen 275 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A mázhoz

Elkészítés

A tésztához

  1. Torta készítése:
  2. A répát megtisztítjuk, lereszeljük nagylyukú reszelőn, egy pici cukorral megszórjuk és állni hagyjuk. Kinyomkodjuk a levet belőle.
  3. A tojásokat kettéválasztjuk és a fehérjét habnak felverjük.
  4. A lisztet, réteslisztet, egy csipet sót, cukrot és a sütőport szárazon összekeverjük.
  5. Apránként hozzáadjuk a tejet, olajat és a 2 tojás sárgáját és egy fél citrom reszelt héját. Ezt nagyon alaposan kikeverjük géppel.
  6. A végén hozzáadjuk a kicsavart, reszelt répát. Ezt már csak kanállal, hogy ne törjenek meg a répaszálak.
  7. Legvégén óvatosan belekeverjük a tojásfehérjét is.
  8. 27 centiméteres, kapcsos tortaformába öntjük, melyet előtte kipapírozunk.
  9. Előmelegített sütőben, 180 fokon 20 percig és 165 fokon további 10-15 percig sütjük. Tűpróba!
  10. Ha kész, rögtön kivesszük a formából és leszedjük a papírt róla.
  11. Máz készítése:
  12. Egy egész citrom levét kicsavarjuk, leszűrjük és annyi porcukrot keverünk hozzá, hogy nagyon sűrű legyen.
  13. Rákenjük a kihűlt tortára, ami szépségesen rádermed. (Habzsákból nyomtam rá és vizes késsel simítottam el.)
  14. Reszelt répával, szeletelt mandulával és citromkarikával díszítjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 27
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Receptkönyvben: 108
  • Tegnapi nézettség: 4
  • 7 napos nézettség: 14
  • Össznézettség: 34404
  • Feltöltés dátuma: 2010. október 11.

Ajánló

 

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Kolléganőm említette, hogy nem evett még répatortát. Én sem, így hát kipróbáltam ezt a receptet.  A innen háromféle receptet másoltam, de egyik sem tetszett, mert az egyikben sok volt a répa, a másikban a cukor. Hát el kezdtem alkotni, ez lett belőle. Nagyon érdekes ízhatású, az édes süti a savanyú mázzal.... Sütés után kicsit összeesett, de így is jó a magassága.  Azt már tudom, hogy muffint nem sütök belőle:).

Hozzávalók

A tésztához

A mázhoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...