r
Nosalty Logó

Répás muffin Deloretta konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Deloretta
Répás muffin Deloretta konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 4% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 900 kcal
  • 4% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 3593 kcal
  • 4% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 315 kcal
  • 4% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    10.6 g

Zsír

  • Összesen
    41.1 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    92 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    473.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    26 mg
  • Kálcium
    89 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    71 mg
  • Foszfor
    194 mg
  • Nátrium
    88 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    125.3 g
  • Cukor
    74 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    93.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    821 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    59 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    38 micro
  • Kolin:
    89 mg
  • Retinol - A vitamin:
    327 micro
  • α-karotin
    1950 micro
  • β-karotin
    4942 micro
  • β-crypt
    27 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    319 micro
Összesen 900 kcal
  • 4% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    42.5 g

Zsír

  • Összesen
    164.5 g
  • Telített zsírsav
    45 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    72 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    41 g
  • Koleszterin
    368 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1895.7 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    103 mg
  • Kálcium
    354 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    285 mg
  • Foszfor
    774 mg
  • Nátrium
    354 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    501.1 g
  • Cukor
    295 mg
  • Élelmi rost
    26 mg

VÍZ

  • Összesen
    375.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3282 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    17 mg
  • C vitamin:
    30 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    237 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    151 micro
  • Kolin:
    357 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1307 micro
  • α-karotin
    7800 micro
  • β-karotin
    19770 micro
  • β-crypt
    106 micro
  • Likopin
    2 micro
  • Lut-zea
    1276 micro
Összesen 3593 kcal
  • 4% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    3.7 g

Zsír

  • Összesen
    14.5 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    32 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    166.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    31 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    25 mg
  • Foszfor
    68 mg
  • Nátrium
    31 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    44.1 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    33 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    289 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    21 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    31 mg
  • Retinol - A vitamin:
    115 micro
  • α-karotin
    687 micro
  • β-karotin
    1740 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    112 micro
Összesen 315 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Reszeljük le a répát és 1 citrom héját.
  2. Melegítsük elő a sütőt 180⁰C-ra.
  3. Olvasszuk meg a vajat és keverjük el a kétféle cukorral. Adjuk hozzá a 2 tojást egyesével, jól elkeverve. Öntsük bele fél citrom kifacsart levét.
  4. A nedves összetevőkhöz keverjük a lereszelt répát és citromhéjat, és jól elkeverjük.
  5. A száraz összetevőket (liszt, sütőpor, fahéj, gyömbérpor és őrölt szerecsendió) egy külön tálban összekeverjük, és a nedves összetevőkhöz keverjük.
  6. A masszába keverjük az aszalt gyümölcsöket (vagy mazsolát), és a kis darabokra vágott csokit (vagy csokicseppeket). Én étcsokit használtam, de lehet bármilyen csoki, vagy aszalt gyümölcs helyett darabolt mogyoró/dió is.
  7. A masszát muffinformákba kanalazzuk, 12-14 muffin jön ki belőle. Nem nőnek meg nagyon a sütik, úgyhogy tele lehet tölteni a formát.
  8. 180⁰C-on 20-25 perc alatt készre sütjük, tűpróbával ellenőrizhetjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 37
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 10
  • Össznézettség: 2439
  • Feltöltés dátuma: 2020. június 23.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Répás muffin Deloretta konyhájából
Deloretta 12 recept

Az ihlet a BBC Good Food-ról származik, kicsit módosítottam a recepten, hogy citromosabb legyen.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...