r
Nosalty Logó

Reform vaníliás szelet mazsolaszósszal

NS
Reform vaníliás szelet mazsolaszósszal
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A vaníliás szelethez

A mazsolaszószhoz

1307
Kalória
12.3g
Fehérje
227.9g
Szénhidrát
39.9g
Zsír
280.9g
Víz
-
Koleszterin
20.8g
Élelmi rost
51.7g
Cukor
  • 2% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A vaníliás szelethez

A mazsolaszószhoz

Összesen 1307 kcal
  • 2% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A vaníliás szelethez

A mazsolaszószhoz

Összesen 5220 kcal
  • 2% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A vaníliás szelethez

A mazsolaszószhoz

Összesen 211 kcal
  • 2% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.3 g

Zsír

  • Összesen
    39.9 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1238.1 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    145 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    115 mg
  • Foszfor
    391 mg
  • Nátrium
    565 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    227.9 g
  • Cukor
    52 mg
  • Élelmi rost
    21 mg

Víz

  • Összesen
    280.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    22 micro
  • Kolin:
    31 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    145 micro
Összesen 1307 kcal
  • 2% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    49.3 g

Zsír

  • Összesen
    159.6 g
  • Telített zsírsav
    70 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    27 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    50 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4952.4 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    50 mg
  • Kálcium
    579 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    460 mg
  • Foszfor
    1566 mg
  • Nátrium
    2258 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    11 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    911.5 g
  • Cukor
    207 mg
  • Élelmi rost
    83 mg

Víz

  • Összesen
    1123.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    14 mg
  • C vitamin:
    18 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    15 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    86 micro
  • Kolin:
    125 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    11 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    578 micro
Összesen 5220 kcal
  • 2% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2 g

Zsír

  • Összesen
    6.5 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    201 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    23 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    64 mg
  • Nátrium
    92 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    37 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    45.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    3 micro
  • Kolin:
    5 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    23 micro
Összesen 211 kcal

Elkészítés

A vaníliás szelethez

  1. A száraz hozzávalókat (kétféle liszt, sütőpor, fahéj, szegfűszeg, kókuszreszelék és cukor) egy nagyobb tálban elkeverjük.
  2. Az olajat a vízzel és a vanília aromával összekeverjük, majd a száraz hozzávalókhoz adjuk. Egynemű masszává dolgozzuk össze. Közepesen híg tésztát kell kapnunk.
  3. Egy közepes méretű tepsit kibélelünk sütőpapírral, és beleöntjük a masszát. Előmelegített sütőben készre sütjük (tűpróbáig).
  4. Közben elkészítjük a mazsolaszószt. Ehhez az almalét a vízzel (2,5 dl), a citromlével, a fahéjjal, a szegfűszeggel és a mazsolával, egy lábosban elkeverjük. Felforraljuk. Mérsékeljük a lángot, és forrástól számított 15 percig főzzük. A kevés hideg vízzel (max. 0,5 dl) elkevert kukoricakeményítővel besűrítjük (forrnia kell a szósznak, amikor beletesszük a keményítőt).
  5. A már kihűlt süteményt kockákra vágjuk, és meleg mazsolaszósszal tálaljuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 60 p
  • Főzés ideje: 25 p
  • Sütés ideje: 35 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 40x30x10

Amikor a férjemmel elkezdtünk makrobiotikus étkezni, sokszor hiányoltuk a desszertet egy-egy étkezés után. Egyszer aztán bementem a kamrába, és előszedtem azokat az alapanyagokat, amik megfelelnek a makrobiotikus étkezés szabályainak, és elkészíthető belőlük valami desszert. Többszöri javítgatás, arányváltoztatás eredményeképpen született meg a fenti nagyon egyszerűen elkészíthető, de annál finomabb és egészségesebb süti receptje. Sokszor elkészítem mostanában is, annak ellenére, hogy már nem követjük ennek az étkezésnek szabályait, annyira finom. Amikor vendégek jönnek, rögtön dupla adaggal készítek belőle. Az arányok nem változnak, csak nagyobb tepsi kell hozzá.

További receptek

Epres krémes házilag

A házi krémes bonyolultnak tűnhet, pedig abszolút nem az: ha pedig már egyszer elsajátítottuk a technikáját, szinte bármilyen ízű habkönnyű krémet a leveles lapok közé tölthetünk. ...

Lakos Benedek

Kárpátok-krémes

A lengyel cukrászat nagy kedvenc süteménye, a karpatka két réteg égetett tésztából és egy nagy adag, lágy vaníliakrémből áll. A torta hullámos felszínét porcukorral behintve kapjuk ...

Lakos Benedek

Házi citromos mignon

Ha már egyszer nekivágunk a házi mignon elkészítésének, jobb, ha eszközölünk pár változtatást. Hiszen a klasszikus, retró sütemény émelygős fondant-ja és fullasztó vajkrémje ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

„Kapj rá!” a halra – Egészség, íz és tudatosság egy...

A halfogyasztás többek számára ma már nemcsak gasztronómiai élmény, hanem tudatos döntés is. A halhús jó minőségű fehérjeforrás, könnyen emészthető, és természetes módon tartalmaz olyan tápanyagokat – például ómega–3 zsírsavakat, vitaminokat és ásványi anyagokat –, amelyek jól illeszkednek a kiegyensúlyozott étrendbe. Nem véletlen, hogy a hal egyre gyakrabban jelenik meg a modern, egészségtudatos konyhákban is.

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...

Párolt lila káposzta

A párolt lila káposzta remek kísérője a különféle sült húsoknak, például a kacsa elképzelhetetlen nélküle. Ezzel a recepttel könnyedén elkészítheted Te is otthon, bár tény, hogy ...