r
Nosalty Logó

Reform pizza Norasz konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Norasz
Reform pizza Norasz konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
220 °C
  • 6% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A tésztához:

A szószhoz:

Feltét:

Összesen 422 kcal
  • 6% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A tésztához:

A szószhoz:

Feltét:

Összesen 2533 kcal
  • 6% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A tésztához:

A szószhoz:

Feltét:

Összesen 141 kcal
  • 6% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    17 g

Zsír

  • Összesen
    11.1 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    10 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1206.4 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    162 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    118 mg
  • Foszfor
    348 mg
  • Nátrium
    553 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    68.2 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    186.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    185 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    40 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    132 micro
  • Kolin:
    25 mg
  • Retinol - A vitamin:
    26 micro
  • α-karotin
    101 micro
  • β-karotin
    466 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    2573 micro
  • Lut-zea
    312 micro
Összesen 422 kcal
  • 6% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    102.3 g

Zsír

  • Összesen
    66.7 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    34 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    62 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7238.5 g
  • Cink
    21 mg
  • Szelén
    73 mg
  • Kálcium
    972 mg
  • Vas
    34 mg
  • Magnézium
    709 mg
  • Foszfor
    2088 mg
  • Nátrium
    3321 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    17 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    408.9 g
  • Cukor
    39 mg
  • Élelmi rost
    73 mg

VÍZ

  • Összesen
    1117.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1110 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    13 mg
  • C vitamin:
    242 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    93 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    33 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    794 micro
  • Kolin:
    149 mg
  • Retinol - A vitamin:
    157 micro
  • α-karotin
    606 micro
  • β-karotin
    2795 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    15438 micro
  • Lut-zea
    1872 micro
Összesen 2533 kcal
  • 6% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.7 g

Zsír

  • Összesen
    3.7 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    3 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    401.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    54 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    39 mg
  • Foszfor
    116 mg
  • Nátrium
    184 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    22.7 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    62 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    62 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    44 micro
  • Kolin:
    8 mg
  • Retinol - A vitamin:
    9 micro
  • α-karotin
    34 micro
  • β-karotin
    155 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    857 micro
  • Lut-zea
    104 micro
Összesen 141 kcal

Hozzávalók

A tésztához:

A szószhoz:

Feltét:

Elkészítés

A tésztához:

  1. A langyos vízben feloldjuk a cukrot, majd belemorzsoljuk az élesztőt, és hagyjuk felfutni (kb. 10 perc).
  2. Közben a liszteket egy tálba mérjük, hozzáadjuk a sót, az olívaolajat, majd az élesztős vizet. Homogén tésztává gyúrjuk az egészet. Ha nagyon száraz lenne, akkor vizes kézzel dagasszuk, az pótolja a hiányzó folyadékot. Ruganyos tésztát kell kapnunk, ami szépen elválik az edény falától.
  3. Meleg helyen 1 óra alatt a duplájára kelesztjük.
  4. A megkelt tésztát harmadoljuk, majd lisztezett deszkán nagyon vékonyra nyújtjuk, és sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük. Megkenjük a szósszal, majd telerakjuk minden földi jóval. :)
  5. Végül meglocsoljuk egy kevés olívaolajjal.
  6. 220 fokra előmelegített sütőben kb. 20 perc alatt megsült. Akkor jó, ha a széle szép aranybarna, de vigyázzunk, nehogy túlsüssük, akkor ugyanis kiszárad a paradicsomszósz is.

A szószhoz:

  1. A paradicsomokat a tetejüknél és aljuknál bevagdossuk, majd zubogó vízbe tesszük őket egy percre.
  2. Kivesszük, és könnyedén lehúzzuk a héjukat.
  3. Egy lábasban kevés olajon megdinszteljük a hagymát, majd hozzáadjuk a felkockázott paradicsomokat. Kevés rozmaringgal, oregánóval, sóval, borssal összefőzzük az egészet addig, amíg masszívabb, szósz állagot nem kap.
  • Sütés hőfoka: 220 °C
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Receptkönyvben: 30
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 1938
  • Feltöltés dátuma: 2015. február 14.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A saját pizza receptem: egészséges, villámgyors és papírvékony...:)

Hozzávalók

A tésztához:

A szószhoz:

Feltét:

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...