Ravioli a'la janettaylor
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
janettaylor
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
- 9% Fehérje
- 17% Szénhidrát
- 12% Zsír
töltelék
-
42g csirkemellfilé50 kcal
-
25g mascarpone101 kcal
-
25g víz0 kcal
-
0 kcal
-
4g olívaolaj35 kcal
-
0g oregánó0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
ravioli
-
166 kcal
-
25g finomliszt91 kcal
-
37g tojás46 kcal
-
2g olívaolaj18 kcal
-
17g víz0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0 kcal
spenótszósz
-
83g spenót14 kcal
-
17g vaj120 kcal
-
3g tejföl7 kcal
-
2g finomliszt6 kcal
-
50g víz0 kcal
sajtmártás
-
17g sajt59 kcal
-
17g füstölt sajt55 kcal
-
25g tej14 kcal
-
7g főzőtejszín9 kcal
-
0g fehér bors0 kcal
-
0g só0 kcal
Összesen
791
kcal
- 9% Fehérje
- 17% Szénhidrát
- 12% Zsír
töltelék
-
250g csirkemellfilé300 kcal
-
150g mascarpone606 kcal
-
150g víz0 kcal
-
0 kcal
-
24g olívaolaj212 kcal
-
1g oregánó3 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
ravioli
-
996 kcal
-
150g finomliszt546 kcal
-
220g tojás277 kcal
-
12g olívaolaj106 kcal
-
100g víz0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0 kcal
spenótszósz
-
500g spenót83 kcal
-
100g vaj717 kcal
-
20g tejföl40 kcal
-
10g finomliszt36 kcal
-
300g víz0 kcal
sajtmártás
-
100g sajt352 kcal
-
100g füstölt sajt328 kcal
-
150g tej84 kcal
-
40g főzőtejszín52 kcal
-
0g fehér bors0 kcal
-
0g só0 kcal
Összesen
4738
kcal
- 9% Fehérje
- 17% Szénhidrát
- 12% Zsír
töltelék
-
9.3g csirkemellfilé11 kcal
-
5.6g mascarpone23 kcal
-
5.6g víz0 kcal
-
0 kcal
-
0.9g olívaolaj8 kcal
-
0g oregánó0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
ravioli
-
11.2g teljes kiőrlésű liszt37 kcal
-
5.6g finomliszt20 kcal
-
8.2g tojás10 kcal
-
0.4g olívaolaj4 kcal
-
3.7g víz0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0 kcal
spenótszósz
-
18.7g spenót3 kcal
-
3.7g vaj27 kcal
-
0.7g tejföl1 kcal
-
0.4g finomliszt1 kcal
-
11.2g víz0 kcal
sajtmártás
-
3.7g sajt13 kcal
-
3.7g füstölt sajt12 kcal
-
5.6g tej3 kcal
-
1.5g főzőtejszín2 kcal
-
0g fehér bors0 kcal
-
0g só0 kcal
Összesen
175
kcal
- 9% Fehérje
- 17% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 62% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Lut-zea
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 33.3 g
Zsír
-
Összesen 46.4 g
-
Telített zsírsav 15 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 12 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 211 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1111.6 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 38 mg
-
Kálcium 257 mg
-
Vas 5 mg
-
Magnézium 134 mg
-
Foszfor 445 mg
-
Nátrium 226 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 61.8 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 9 mg
VÍZ
-
Összesen 229.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 514 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 17 mg
-
D vitamin: 31 micro
-
K vitamin: 297 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 8 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 161 micro
-
Kolin: 167 mg
-
Retinol - A vitamin: 230 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 3413 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 7599 micro
Összesen
791
kcal
- 9% Fehérje
- 17% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 62% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Lut-zea
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 199.7 g
Zsír
-
Összesen 278.1 g
-
Telített zsírsav 92 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 71 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 17 g
-
Koleszterin 1266 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 6669.8 g
-
Cink 19 mg
-
Szelén 230 mg
-
Kálcium 1541 mg
-
Vas 28 mg
-
Magnézium 804 mg
-
Foszfor 2673 mg
-
Nátrium 1358 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 15 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 371 g
-
Cukor 15 mg
-
Élelmi rost 52 mg
VÍZ
-
Összesen 1375.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 3084 micro
-
B6 vitamin: 4 mg
-
B12 Vitamin: 4 micro
-
E vitamin: 21 mg
-
C vitamin: 102 mg
-
D vitamin: 183 micro
-
K vitamin: 1783 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 45 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 963 micro
-
Kolin: 1000 mg
-
Retinol - A vitamin: 1378 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 20479 micro
-
β-crypt 18 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 45595 micro
Összesen
4738
kcal
- 9% Fehérje
- 17% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 62% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Lut-zea
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 7.5 g
Zsír
-
Összesen 10.4 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 47 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 249.2 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 9 mg
-
Kálcium 58 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 30 mg
-
Foszfor 100 mg
-
Nátrium 51 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 13.9 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 51.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 115 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 4 mg
-
D vitamin: 7 micro
-
K vitamin: 67 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 36 micro
-
Kolin: 37 mg
-
Retinol - A vitamin: 51 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 765 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1703 micro
Összesen
175
kcal
Hozzávalók
töltelék
-
25 dkg csirkemellfilé
-
15 dkg mascarpone
-
1.5 dl víz
-
2 teáskanál fűszerpaprika
-
3 ek olívaolaj
-
1 kk oregánó
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
ravioli
-
15 dkg finomliszt
-
4 db tojás
-
1.5 ek olívaolaj
-
1 dl víz
-
só ízlés szerint
spenótszósz
-
100 g vaj
-
1 ek tejföl
-
1 csapott ek finomliszt
-
3 dl víz
sajtmártás
-
10 dkg sajt
-
10 dkg füstölt sajt
-
1.5 dl tej
-
2 ek főzőtejszín
-
fehér bors ízlés szerint
-
só ízlés szerint
Elkészítés
töltelék
- Felkockázzuk a megtisztított csirkemellet, és zsiradékon elkezdjük kisütni. Fűszerezzük, és felöntjük vízzel. Puhára főzzük, majd a mascarpone hozzáadásával elturmixoljuk pépes masszává, és már kész is.
ravioli
- Az alapanyagokat jól összedolgozzuk folyamatos víz hozzáadásával. A legegyszerűbb természetesen a gépi módszer. Az állaga inkább lágy, mint kemény tészta lesz, amit a hűtőben 1 óráig pihentetni szükséges.
- Ha géppel csináljuk, akkor kb. 6 felé vágjuk a tésztadarabot, és kinyújtjuk, majd ravioli-szaggatóval vagy pohárral elkészítjük a korongokat.
- A főzésnél fontos, hogy lisztes maradjon a tészta, hogy ne tudjon összeragadni. Van, aki félbehajtva készíti a darabokat, van, aki a töltelék belehelyezése után a két korongot illeszti össze, amit egy villa segítségével lenyomkod. Én az utóbbi módszert szeretem.
- Lobogó sós vízben kifőzzük a raviolikat, majd vajon átfuttatva megpirítjuk a darabokat.
spenótszósz
- A spenótot vajon megfonnyasztjuk, lisztezzük, és vízzel felengedjük. Hozzáadjuk a tejfölt, és simává turmixoljuk.
sajtmártás
- A tejet és a tejszínt felforraljuk. Hozzáadjuk a reszelt sajtokat, ízesítjük, és folyamatos kevergetés mellett mártás állagig főzzük.
- Sütés ideje: 15 perc
- Elkészítettem: 2 alkalommal
- Receptkönyvben: 9
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 744
- Feltöltés dátuma: 2017. április 19.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- Speciális étrendek:
janettaylor
107 recept
A házi tészta mindig megéri...