r
Nosalty Logó

Rántott zöld paradicsom

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
witch
Rántott zöld paradicsom
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 5% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 22% Zsír

A rántott paradicsomhoz

A hagyma salátához

Továbbá

Összesen 810 kcal
  • 5% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 22% Zsír

A rántott paradicsomhoz

A hagyma salátához

Továbbá

Összesen 3238 kcal
  • 5% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 22% Zsír

A rántott paradicsomhoz

A hagyma salátához

Továbbá

Összesen 274 kcal
  • 5% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    13.3 g

Zsír

  • Összesen
    57 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    29 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    51 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1400.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    27 mg
  • Kálcium
    143 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    48 mg
  • Foszfor
    180 mg
  • Nátrium
    997 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    62.3 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    121.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    53 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    40 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    88 micro
  • Kolin:
    57 mg
  • Retinol - A vitamin:
    20 micro
  • α-karotin
    76 micro
  • β-karotin
    357 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    1930 micro
  • Lut-zea
    173 micro
Összesen 810 kcal
  • 5% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    53.1 g

Zsír

  • Összesen
    227.9 g
  • Telített zsírsav
    24 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    117 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    55 g
  • Koleszterin
    202 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5602.9 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    108 mg
  • Kálcium
    571 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    193 mg
  • Foszfor
    719 mg
  • Nátrium
    3988 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    249.3 g
  • Cukor
    39 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

VÍZ

  • Összesen
    487.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    214 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    32 mg
  • C vitamin:
    49 mg
  • D vitamin:
    45 micro
  • K vitamin:
    162 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    20 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    353 micro
  • Kolin:
    228 mg
  • Retinol - A vitamin:
    81 micro
  • α-karotin
    303 micro
  • β-karotin
    1428 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    7719 micro
  • Lut-zea
    690 micro
Összesen 3238 kcal
  • 5% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    4.5 g

Zsír

  • Összesen
    19.4 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    17 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    476 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    49 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    61 mg
  • Nátrium
    339 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    21.2 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    41.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    18 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    30 micro
  • Kolin:
    19 mg
  • Retinol - A vitamin:
    7 micro
  • α-karotin
    26 micro
  • β-karotin
    121 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    656 micro
  • Lut-zea
    59 micro
Összesen 274 kcal

Hozzávalók

A rántott paradicsomhoz

A hagyma salátához

Továbbá

Elkészítés

A rántott paradicsomhoz

  1. A paradicsomokat 1 cm vastagra felszeleteljük, besózzuk, 5 percig állni hagyjuk.
  2. A lisztet elkeverjük pici sóval meg borssal, a tojást felverjük a tejjel, a kukoricalisztet pedig összekeverjük a zsemlemorzsával.
  3. Egy mély serpenyőben egy ujjnyi olajat közepes lángon felhevítünk. A paradicsomokat bepanírozzuk, 3-5 perc alatt/oldal kisütjük. Papírtörlőn leitatjuk a felesleges olajat.
  4. A salátához összekeverjük a majonézt, az ecetet, a cukrot meg a felaprított snidlinget. Végül hozzáadjuk a felszeletelt hagymát. Pár órára hűtőbe rakjuk, de elkészíthetjük előző nap is.
  5. Kisütjük a bacon szeleteket.
  6. Összeállítjuk a szendvicseket: az egyik szelet kenyérre rakunk bacont, erre jön 2-3 szelet paradicsom, a tetejére pedig a hagymasaláta, amit befedünk egy másik szelet kenyérrel.
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 70
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 7078
  • Feltöltés dátuma: 2013. szeptember 20.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ha ki van rántva, akkor biztos, hogy meg fogják enni. Ezért készítik így a zöld paradicsomot. Ha esetleg van a kertünkben egy pár szem, már úgysem fog beérni, akkor ki lehet próbálni így is. Nem mintha savanyúságnak nem fogyna el. Amikor a fotót készítettem, még nem tudtam, hogy szendvicsnek fogom enni, de amint beleharaptam az első szeletbe, rá kellett jöjjek, nem véletlen fogyasztják édes hagymasalátával meg sós szalonna szeletekkel. Hát savanyú, azért! Viszont a savanyú-édes-sós kombináció, na az bejött.

Hozzávalók

A rántott paradicsomhoz

A hagyma salátához

Továbbá

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...