r
Nosalty Logó

Rántott zöld paradicsom

5,0

1 ÉRTÉKELÉS6 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
witch
Rántott zöld paradicsom
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A rántott paradicsomhoz

A hagyma salátához

Továbbá

810
Kalória
13.3g
Fehérje
62.3g
Szénhidrátok
57g
Zsír
121.9g
Víz
50.6g
Koleszterin
4.5g
Rost
9.8g
Cukor
  • 5% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 22% Zsír

A rántott paradicsomhoz

A hagyma salátához

Továbbá

Összesen 810 kcal
  • 5% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 22% Zsír

A rántott paradicsomhoz

A hagyma salátához

Továbbá

Összesen 3238 kcal
  • 5% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 22% Zsír

A rántott paradicsomhoz

A hagyma salátához

Továbbá

Összesen 274 kcal
  • 5% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    13.3 g

Zsír

  • Összesen
    57 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    29 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    51 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1400.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    27 mg
  • Kálcium
    143 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    48 mg
  • Foszfor
    180 mg
  • Nátrium
    997 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    62.3 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

Víz

  • Összesen
    121.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    53 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    40 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    88 micro
  • Kolin:
    57 mg
  • Retinol - A vitamin:
    20 micro
  • α-karotin
    76 micro
  • β-karotin
    357 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    1930 micro
  • Lut-zea
    173 micro
Összesen 810 kcal
  • 5% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    53.1 g

Zsír

  • Összesen
    227.9 g
  • Telített zsírsav
    24 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    117 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    55 g
  • Koleszterin
    202 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5602.9 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    108 mg
  • Kálcium
    571 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    193 mg
  • Foszfor
    719 mg
  • Nátrium
    3988 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    249.3 g
  • Cukor
    39 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

Víz

  • Összesen
    487.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    214 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    32 mg
  • C vitamin:
    49 mg
  • D vitamin:
    45 micro
  • K vitamin:
    162 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    20 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    353 micro
  • Kolin:
    228 mg
  • Retinol - A vitamin:
    81 micro
  • α-karotin
    303 micro
  • β-karotin
    1428 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    7719 micro
  • Lut-zea
    690 micro
Összesen 3238 kcal
  • 5% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    4.5 g

Zsír

  • Összesen
    19.4 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    17 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    476 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    49 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    61 mg
  • Nátrium
    339 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    21.2 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    41.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    18 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    30 micro
  • Kolin:
    19 mg
  • Retinol - A vitamin:
    7 micro
  • α-karotin
    26 micro
  • β-karotin
    121 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    656 micro
  • Lut-zea
    59 micro
Összesen 274 kcal

Elkészítés

A rántott paradicsomhoz

  1. A paradicsomokat 1 cm vastagra felszeleteljük, besózzuk, 5 percig állni hagyjuk.
  2. A lisztet elkeverjük pici sóval meg borssal, a tojást felverjük a tejjel, a kukoricalisztet pedig összekeverjük a zsemlemorzsával.
  3. Egy mély serpenyőben egy ujjnyi olajat közepes lángon felhevítünk. A paradicsomokat bepanírozzuk, 3-5 perc alatt/oldal kisütjük. Papírtörlőn leitatjuk a felesleges olajat.
  4. A salátához összekeverjük a majonézt, az ecetet, a cukrot meg a felaprított snidlinget. Végül hozzáadjuk a felszeletelt hagymát. Pár órára hűtőbe rakjuk, de elkészíthetjük előző nap is.
  5. Kisütjük a bacon szeleteket.
  6. Összeállítjuk a szendvicseket: az egyik szelet kenyérre rakunk bacont, erre jön 2-3 szelet paradicsom, a tetejére pedig a hagymasaláta, amit befedünk egy másik szelet kenyérrel.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 perc
  • Sütés ideje: 30 perc

Ha ki van rántva, akkor biztos, hogy meg fogják enni. Ezért készítik így a zöld paradicsomot. Ha esetleg van a kertünkben egy pár szem, már úgysem fog beérni, akkor ki lehet próbálni így is. Nem mintha savanyúságnak nem fogyna el. Amikor a fotót készítettem, még nem tudtam, hogy szendvicsnek fogom enni, de amint beleharaptam az első szeletbe, rá kellett jöjjek, nem véletlen fogyasztják édes hagymasalátával meg sós szalonna szeletekkel. Hát savanyú, azért! Viszont a savanyú-édes-sós kombináció, na az bejött.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Rántott gomba

A rántott gomba egy nagyszerű fogás, amit pillanatok alatt össze lehet dobni. Kívül ropogós, belül csodálatosan lédús. Tartármártással és rizi-bizivel tálalva egy örök klasszikus.

Simon Gábor

Sajtos karfiolnuggets

Ki ne imádná a párfalatos nuggets-eket? Most húsmentes változatban karfiollal és sok sajttal is elkészíthetjük. Házi paradicsomszószt feltétlenül készítsünk hozzá, de zöldfűszeres ...

Gréti

Címlapról ajánljuk

Húsvét 2025: az idei dátumok, tudnivalók és a legjobb böjti...

2025-ben viszonylag későn érkezik a húsvét, hiszen április 18-án kezdődik: ekkorra talán már igazi tavaszi időjárásunk lesz, mely még több locsolót csalogat vendégségbe. Mindent egy helyre gyűjtöttünk nektek az idei böjti napokról, a húsvéti ünnepről és receptekről: mikor mit együnk, mit főzzünk és süssünk, illetve mikor vásároljunk?

Top Receptek

Kelt tészta készítése

Sokan félnek a legfinomabb sütemények alapjául szolgáló kelt tészta készítésétől, pedig csak bátran bele kell vágni, aztán jön minden magától! Én tizenévesen már elkezdtem, és ...

Sajtos rudak sertészsírral

Valahol az internetem találtam rá a receptre. Mivel nagyon ízlésesen volt fotózva, fölkeltette az érdeklődésemet, és szeretek újdonságokat kipróbálni, ezért megsüttötem ... Pazar ...

Kijevi krémes

Nem is emlékszem honnan a recept, állandóan gyűjtögetek. :) De azt tudom, hogy nagyon finom ez a süti, érdemes elkészíteni. :)

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!