Rántott káposzta pikáns tunkolóval
- 6% Fehérje
- 27% Szénhidrát
- 6% Zsír
A káposztához
-
350g káposzta70 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
5g fokhagyma6 kcal
-
75g finomliszt273 kcal
-
55g tojás69 kcal
-
100g zsemlemorzsa395 kcal
-
0g só0 kcal
A mártogatóshoz
- 6% Fehérje
- 27% Szénhidrát
- 6% Zsír
A káposztához
-
700g káposzta140 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
9g fokhagyma12 kcal
-
150g finomliszt546 kcal
-
110g tojás138 kcal
-
200g zsemlemorzsa790 kcal
-
0g só0 kcal
A mártogatóshoz
- 6% Fehérje
- 27% Szénhidrát
- 6% Zsír
A káposztához
-
53.7g káposzta11 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
0.7g fokhagyma1 kcal
-
11.5g finomliszt42 kcal
-
8.4g tojás11 kcal
-
15.3g zsemlemorzsa61 kcal
-
0g só0 kcal
A mártogatóshoz
- 6% Fehérje
- 27% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 61% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 32.2 g
Zsír
-
Összesen 31.9 g
-
Telített zsírsav 8 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 204 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2016.9 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 68 mg
-
Kálcium 381 mg
-
Vas 8 mg
-
Magnézium 104 mg
-
Foszfor 451 mg
-
Nátrium 998 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 153.1 g
-
Cukor 21 mg
-
Élelmi rost 14 mg
VÍZ
-
Összesen 344 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 141 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 105 mg
-
D vitamin: 40 micro
-
K vitamin: 220 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 8 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 273 micro
-
Kolin: 203 mg
-
Retinol - A vitamin: 126 micro
-
α-karotin 92 micro
-
β-karotin 128 micro
-
β-crypt 5 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 343 micro
- 6% Fehérje
- 27% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 61% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 64.5 g
Zsír
-
Összesen 63.8 g
-
Telített zsírsav 17 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 9 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 7 g
-
Koleszterin 407 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4033.9 g
-
Cink 7 mg
-
Szelén 137 mg
-
Kálcium 763 mg
-
Vas 16 mg
-
Magnézium 208 mg
-
Foszfor 903 mg
-
Nátrium 1996 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 306.2 g
-
Cukor 41 mg
-
Élelmi rost 27 mg
VÍZ
-
Összesen 688 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 282 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 209 mg
-
D vitamin: 79 micro
-
K vitamin: 441 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 3 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 17 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 545 micro
-
Kolin: 407 mg
-
Retinol - A vitamin: 252 micro
-
α-karotin 185 micro
-
β-karotin 256 micro
-
β-crypt 10 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 687 micro
- 6% Fehérje
- 27% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 61% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 4.9 g
Zsír
-
Összesen 4.9 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 31 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 309.6 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 11 mg
-
Kálcium 59 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 16 mg
-
Foszfor 69 mg
-
Nátrium 153 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 23.5 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 52.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 22 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 16 mg
-
D vitamin: 6 micro
-
K vitamin: 34 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 42 micro
-
Kolin: 31 mg
-
Retinol - A vitamin: 19 micro
-
α-karotin 14 micro
-
β-karotin 20 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 53 micro
Hozzávalók
A káposztához
-
3 gerezd fokhagyma
-
15 dkg finomliszt
-
2 db tojás
-
20 dkg zsemlemorzsa
-
só ízlés szerint
A mártogatóshoz
Elkészítés
A káposztához
- A káposztát megszabadítjuk a külső, esetleg satnya, sérült leveleitől.
- Beletesszük egy magas falú fazékba, annyi enyhén sós vízben főni, amely épp ellepi, és amibe pár szem feketeborsot, és 2-3 gerezd fokhagymát is tehetünk.
- Addig főzzük, amíg egy fogpiszkálóval vagy hústűvel könnyedén beleszaladhatunk a káposzta húsába, ez mérettől és érettségtől függően kb.30-45 perc is lehet. Tovább semmiképp sem szabad, mert akkor atomjaira fog hullani szeleteléskor!
- Kivesszük a káposztafejet, és hagyjuk hűlni, de csak addig, amíg kézzel már hozzá tudunk nyúlni, és óvatosan, lassan, éles késsel ujjnyi szeleteket vágunk belőle. Ha valakinek mégis nagyobb, keréknyi szeletek jutnak így, nyugodtan felezze meg, de mindezt csak óvatosan, mert a levelek azonnal szerteszét akarnak esni.
- Ezután a szeleteket a szokott módon, kézzel, a liszt-tojás-panír édeshármasba forgatjuk, a lefityegő levélcsíkokat fogjuk nyugodtan oda, a prézli után már nem akarnak megszökni.
- Kb. ujjnyi vastag, közepesen forró olajban mindkét oldalukat ropogósra sütjük. Enyhén sózzuk.
- Amíg a káposzta fő, elkészítjük a mártogatóst, egyszerűen összekeverjük a megadott hozzávalókat.
- A kész káposztaszeleteket tányérra téve megloccsintjuk a szósszal, vagy mellészervírozzuk és tunkoljuk.
- Sütés ideje: 10 perc
- Receptkönyvben: 137
- Tegnapi nézettség: 7
- 7 napos nézettség: 33
- Össznézettség: 30686
- Feltöltés dátuma: 2011. március 31.
Ajánló
Káposztaidényben, vagy ha valami újdonságra vágysz, vagy ha valami kihívást keresel, akkor ez a recept rád vár!! :-)
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- konyhatechnológia:
-
- mikor:
-
- vegetáriánus:
Egy balatoni nyaraláskor ismerkedtem meg a parton egy erdélyi mamókával, aki ott árulta a termékeit a turistáknak, és ebédre hozta magával ezt a finomságot. Mivel előtte sosem láttam/ettem még ilyet, azonnal magamévá tettem az elkészítés fortélyait, és azóta is kincsként őrzöm. Köztudott, hogy szinte minden zöldséget lehet rántani, és így nagyon finom ételekhez juthatunk. Ezzel én is így vagyok, mindent kipróbálok, még a lehetetlennek tűnő dolgokat is. Ez a recept bár egyszerűnek tűnik, de a panírozása igen macerás, így csak azoknak ajánlom, akik nem félnek a kudarctól, és nem esnek kétségbe, ha nem sikerül elsőre. Viszont rettenetesen finom, így aki egyszer kipróbálta a rántott káposztát, utána mindig vágyik egy újrázásra. :-) Az adagot 2 főre adtam meg, természetesen mindent arányosan lehet növelni! A mártogatóst én találtam ki hozzá, hogy legyen valami csúszós is a tányéron, és szerintem nagyon jól harmonizál az ízviláguk. Persze bármilyen más rántott, sült húshoz is ajánlható ez a szósz, mert finom.