r
Nosalty Logó

Rántott káposzta pikáns tunkolóval

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Batida
Rántott káposzta pikáns tunkolóval
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
rántott ételek
  • 6% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A káposztához

A mártogatóshoz

Összesen 1021 kcal
  • 6% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A káposztához

A mártogatóshoz

Összesen 2041 kcal
  • 6% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A káposztához

A mártogatóshoz

Összesen 158 kcal
  • 6% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    32.2 g

Zsír

  • Összesen
    31.9 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    204 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2016.9 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    68 mg
  • Kálcium
    381 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    104 mg
  • Foszfor
    451 mg
  • Nátrium
    998 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    153.1 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

VÍZ

  • Összesen
    344 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    141 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    105 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    220 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    273 micro
  • Kolin:
    203 mg
  • Retinol - A vitamin:
    126 micro
  • α-karotin
    92 micro
  • β-karotin
    128 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    343 micro
Összesen 1021 kcal
  • 6% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    64.5 g

Zsír

  • Összesen
    63.8 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    407 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4033.9 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    137 mg
  • Kálcium
    763 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    208 mg
  • Foszfor
    903 mg
  • Nátrium
    1996 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    306.2 g
  • Cukor
    41 mg
  • Élelmi rost
    27 mg

VÍZ

  • Összesen
    688 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    282 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    209 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    441 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    17 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    545 micro
  • Kolin:
    407 mg
  • Retinol - A vitamin:
    252 micro
  • α-karotin
    185 micro
  • β-karotin
    256 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    687 micro
Összesen 2041 kcal
  • 6% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.9 g

Zsír

  • Összesen
    4.9 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    31 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    309.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    59 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    69 mg
  • Nátrium
    153 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    23.5 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    52.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    22 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    16 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    34 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    42 micro
  • Kolin:
    31 mg
  • Retinol - A vitamin:
    19 micro
  • α-karotin
    14 micro
  • β-karotin
    20 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    53 micro
Összesen 158 kcal

Hozzávalók

A káposztához

A mártogatóshoz

Elkészítés

A káposztához

  1. A káposztát megszabadítjuk a külső, esetleg satnya, sérült leveleitől.
  2. Beletesszük egy magas falú fazékba, annyi enyhén sós vízben főni, amely épp ellepi, és amibe pár szem feketeborsot, és 2-3 gerezd fokhagymát is tehetünk.
  3. Addig főzzük, amíg egy fogpiszkálóval vagy hústűvel könnyedén beleszaladhatunk a káposzta húsába, ez mérettől és érettségtől függően kb.30-45 perc is lehet. Tovább semmiképp sem szabad, mert akkor atomjaira fog hullani szeleteléskor!
  4. Kivesszük a káposztafejet, és hagyjuk hűlni, de csak addig, amíg kézzel már hozzá tudunk nyúlni, és óvatosan, lassan, éles késsel ujjnyi szeleteket vágunk belőle. Ha valakinek mégis nagyobb, keréknyi szeletek jutnak így, nyugodtan felezze meg, de mindezt csak óvatosan, mert a levelek azonnal szerteszét akarnak esni.
  5. Ezután a szeleteket a szokott módon, kézzel, a liszt-tojás-panír édeshármasba forgatjuk, a lefityegő levélcsíkokat fogjuk nyugodtan oda, a prézli után már nem akarnak megszökni.
  6. Kb. ujjnyi vastag, közepesen forró olajban mindkét oldalukat ropogósra sütjük. Enyhén sózzuk.
  7. Amíg a káposzta fő, elkészítjük a mártogatóst, egyszerűen összekeverjük a megadott hozzávalókat.
  8. A kész káposztaszeleteket tányérra téve megloccsintjuk a szósszal, vagy mellészervírozzuk és tunkoljuk.
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Receptkönyvben: 137
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 26
  • Össznézettség: 30782
  • Feltöltés dátuma: 2011. március 31.

Ajánló

Káposztaidényben, vagy ha valami újdonságra vágysz, vagy ha valami kihívást keresel, akkor ez a recept rád vár!! :-)

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Egy balatoni nyaraláskor ismerkedtem meg a parton egy erdélyi mamókával, aki ott árulta a termékeit a turistáknak, és ebédre hozta magával ezt a finomságot. Mivel előtte sosem láttam/ettem még ilyet, azonnal magamévá tettem az elkészítés fortélyait, és azóta is kincsként őrzöm. Köztudott, hogy szinte minden zöldséget lehet rántani, és így nagyon finom ételekhez juthatunk. Ezzel én  is így vagyok, mindent kipróbálok, még a lehetetlennek tűnő dolgokat is. Ez a recept bár egyszerűnek tűnik, de a panírozása igen macerás, így csak azoknak ajánlom, akik nem félnek a kudarctól, és nem esnek kétségbe, ha nem sikerül elsőre. Viszont rettenetesen finom, így aki egyszer kipróbálta a rántott káposztát, utána mindig vágyik egy újrázásra. :-) Az adagot 2 főre adtam meg, természetesen mindent arányosan lehet növelni! A mártogatóst én találtam ki hozzá, hogy legyen valami csúszós is a tányéron, és szerintem nagyon jól harmonizál az ízviláguk. Persze bármilyen más rántott, sült húshoz is ajánlható ez a szósz, mert finom.  

Hozzávalók

A káposztához

A mártogatóshoz

Címlapról ajánljuk

7 opció, ahonnan szilveszterre hidegtálat, kocsonyát vagy aprósütit rendelhetsz

A szilveszteri bulikat saját bevallása szerint senki nem szereti, de azért mindenki megy valahová. Ez is egy olyan nap, mint a többi, vélik sokan, de azért főznek lencsét, korhelylevest, és mindenkinek megvannak a kis babonái, amiktől szebb, jobb, boldogabb új évet remélnek. Ebben nem tudunk segíteni, de ha december 31-én vendégeket vártok, mutatjuk, honnan lehet rendelni aprósütit, hidegtálat, és hol találtok isteni kocsonyát, ha ahhoz van kedvetek.

Kormos Lili

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...