r
Nosalty Logó

Rántott csirkemáj mustáros burgonyával

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Évi néni
Rántott csirkemáj mustáros burgonyával
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 10% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 7% Zsír

Máj

Köret

Összesen 552 kcal
  • 10% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 7% Zsír

Máj

Köret

Összesen 1100 kcal
  • 10% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 7% Zsír

Máj

Köret

Összesen 127 kcal
  • 10% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    32.4 g

Zsír

  • Összesen
    22.9 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    419 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1679.9 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    70 mg
  • Kálcium
    332 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    84 mg
  • Foszfor
    574 mg
  • Nátrium
    603 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    52 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    223.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3025 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    15 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    49 mg
  • D vitamin:
    23 micro
  • K vitamin:
    33 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    585 micro
  • Kolin:
    270 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3011 micro
  • α-karotin
    10 micro
  • β-karotin
    153 micro
  • β-crypt
    15 micro
  • Likopin
    35 micro
  • Lut-zea
    239 micro
Összesen 552 kcal
  • 10% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    64.9 g

Zsír

  • Összesen
    45.8 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    838 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3359.7 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    140 mg
  • Kálcium
    665 mg
  • Vas
    23 mg
  • Magnézium
    168 mg
  • Foszfor
    1147 mg
  • Nátrium
    1205 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    103.9 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    446.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    6050 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    30 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    99 mg
  • D vitamin:
    45 micro
  • K vitamin:
    66 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    25 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1169 micro
  • Kolin:
    540 mg
  • Retinol - A vitamin:
    6022 micro
  • α-karotin
    20 micro
  • β-karotin
    306 micro
  • β-crypt
    30 micro
  • Likopin
    70 micro
  • Lut-zea
    477 micro
Összesen 1100 kcal
  • 10% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.5 g

Zsír

  • Összesen
    5.3 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    96 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    386.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    76 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    132 mg
  • Nátrium
    139 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    12 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    51.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    696 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    135 micro
  • Kolin:
    62 mg
  • Retinol - A vitamin:
    693 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    35 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    8 micro
  • Lut-zea
    55 micro
Összesen 127 kcal

Hozzávalók

Máj

Köret

Elkészítés

Máj

  1. A csirkemájat tejbe áztatjuk a fogyasztás előtt egy nappal. Lefóliázva hűtőbe tesszük.
  2. A sütés előtt egy órával kivesszük a hűtőből a májat, hogy felvegye a környezete hőmérsékletét.
  3. A zsemlemorzsához hozzáreszeljük a parmezánt és fél citrom héját, beleaprítjuk a friss petrezselymet, hozzáadjuk a borsot, fokhagymaport.
  4. A húst lecsepegtetjük, letöröljük konyhai törlővel. A hagyományos módon lisztbe, tojásba és a fűszeres morzsába mártjuk, majd 165 fokos olajban, mindkét oldalát világosbarnára sütjük. Konyhai törlőn leitatjuk a felesleges olajat.

Köret

  1. A burgonyát héjastól megfőzzük sós vízben.
  2. Meghámozzuk, nagyobb kockákra vágjuk.
  3. Egy kanál olajon megolvasztunk egy kanál vajat, és arra tesszük a felkockázott krumplit. Teszünk rá koriandermagot, magos mustárt, frissen őrölt fekete borsot, és erős lángon ezekből kérget pirítunk rá.
  • Sütés ideje: 6 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 74
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 2877
  • Feltöltés dátuma: 2015. október 10.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Rántott csirkemáj mustáros burgonyával
Évi néni 1830 recept

Gyorsan elkészülő étel, némi előgondozással.

Hozzávalók

Máj

Köret

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...