Rántott csirkemáj mustáros burgonyával
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Évi néni
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
- 10% Fehérje
- 16% Szénhidrát
- 7% Zsír
Máj
-
88g csirkemáj105 kcal
-
28g tojás35 kcal
-
17 kcal
-
25g zsemlemorzsa99 kcal
-
15g parmezán sajt59 kcal
-
2g petrezselyem1 kcal
-
2g citromhéj1 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g fokhagymapor0 kcal
-
50g tej28 kcal
Köret
-
200g burgonya116 kcal
-
4g olívaolaj35 kcal
-
7g vaj50 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g koriandermag0 kcal
-
10g dijoni mustár6 kcal
-
0g bors0 kcal
Összesen
552
kcal
- 10% Fehérje
- 16% Szénhidrát
- 7% Zsír
Máj
-
176g csirkemáj209 kcal
-
55g tojás69 kcal
-
34 kcal
-
50g zsemlemorzsa198 kcal
-
30g parmezán sajt118 kcal
-
3g petrezselyem1 kcal
-
3g citromhéj1 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g fokhagymapor0 kcal
-
100g tej56 kcal
Köret
-
400g burgonya231 kcal
-
8g olívaolaj71 kcal
-
14g vaj100 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g koriandermag0 kcal
-
20g dijoni mustár12 kcal
-
0g bors0 kcal
Összesen
1100
kcal
- 10% Fehérje
- 16% Szénhidrát
- 7% Zsír
Máj
-
20.3g csirkemáj24 kcal
-
6.3g tojás8 kcal
-
1.2g tönkölybúza liszt4 kcal
-
5.8g zsemlemorzsa23 kcal
-
3.5g parmezán sajt14 kcal
-
0.3g petrezselyem0 kcal
-
0.3g citromhéj0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g fokhagymapor0 kcal
-
11.5g tej6 kcal
Köret
-
46g burgonya27 kcal
-
0.9g olívaolaj8 kcal
-
1.6g vaj12 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g koriandermag0 kcal
-
2.3g dijoni mustár1 kcal
-
0g bors0 kcal
Összesen
127
kcal
- 10% Fehérje
- 16% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 68% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 32.4 g
Zsír
-
Összesen 22.9 g
-
Telített zsírsav 9 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 8 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 419 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1679.9 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 70 mg
-
Kálcium 332 mg
-
Vas 11 mg
-
Magnézium 84 mg
-
Foszfor 574 mg
-
Nátrium 603 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 52 g
-
Cukor 5 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 223.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 3025 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 15 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 49 mg
-
D vitamin: 23 micro
-
K vitamin: 33 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 12 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 585 micro
-
Kolin: 270 mg
-
Retinol - A vitamin: 3011 micro
-
α-karotin 10 micro
-
β-karotin 153 micro
-
β-crypt 15 micro
-
Likopin 35 micro
-
Lut-zea 239 micro
Összesen
552
kcal
- 10% Fehérje
- 16% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 68% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 64.9 g
Zsír
-
Összesen 45.8 g
-
Telített zsírsav 19 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 16 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 6 g
-
Koleszterin 838 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3359.7 g
-
Cink 8 mg
-
Szelén 140 mg
-
Kálcium 665 mg
-
Vas 23 mg
-
Magnézium 168 mg
-
Foszfor 1147 mg
-
Nátrium 1205 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 103.9 g
-
Cukor 11 mg
-
Élelmi rost 11 mg
VÍZ
-
Összesen 446.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 6050 micro
-
B6 vitamin: 3 mg
-
B12 Vitamin: 30 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 99 mg
-
D vitamin: 45 micro
-
K vitamin: 66 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 4 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 25 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 1169 micro
-
Kolin: 540 mg
-
Retinol - A vitamin: 6022 micro
-
α-karotin 20 micro
-
β-karotin 306 micro
-
β-crypt 30 micro
-
Likopin 70 micro
-
Lut-zea 477 micro
Összesen
1100
kcal
- 10% Fehérje
- 16% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 68% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 7.5 g
Zsír
-
Összesen 5.3 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 96 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 386.6 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 16 mg
-
Kálcium 76 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 19 mg
-
Foszfor 132 mg
-
Nátrium 139 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 12 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 51.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 696 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 11 mg
-
D vitamin: 5 micro
-
K vitamin: 8 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 135 micro
-
Kolin: 62 mg
-
Retinol - A vitamin: 693 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 35 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 8 micro
-
Lut-zea 55 micro
Összesen
127
kcal
Hozzávalók
Máj
-
4 db csirkemáj
-
1 db tojás
-
1 dkg tönkölybúza liszt
-
0.5 bögre zsemlemorzsa
-
3 dkg parmezán sajt
-
1 kk fokhagymapor
-
1 dl tej
Köret
Elkészítés
Máj
- A csirkemájat tejbe áztatjuk a fogyasztás előtt egy nappal. Lefóliázva hűtőbe tesszük.
- A sütés előtt egy órával kivesszük a hűtőből a májat, hogy felvegye a környezete hőmérsékletét.
- A zsemlemorzsához hozzáreszeljük a parmezánt és fél citrom héját, beleaprítjuk a friss petrezselymet, hozzáadjuk a borsot, fokhagymaport.
- A húst lecsepegtetjük, letöröljük konyhai törlővel. A hagyományos módon lisztbe, tojásba és a fűszeres morzsába mártjuk, majd 165 fokos olajban, mindkét oldalát világosbarnára sütjük. Konyhai törlőn leitatjuk a felesleges olajat.
Köret
- A burgonyát héjastól megfőzzük sós vízben.
- Meghámozzuk, nagyobb kockákra vágjuk.
- Egy kanál olajon megolvasztunk egy kanál vajat, és arra tesszük a felkockázott krumplit. Teszünk rá koriandermagot, magos mustárt, frissen őrölt fekete borsot, és erős lángon ezekből kérget pirítunk rá.
- Sütés ideje: 6 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 74
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 2875
- Feltöltés dátuma: 2015. október 10.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- Speciális étrendek:
Évi néni
1830 recept
Gyorsan elkészülő étel, némi előgondozással.