r
Nosalty Logó

Rántott csirkemáj mustáros burgonyával

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Évi néni
Rántott csirkemáj mustáros burgonyával
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 10% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 7% Zsír

Máj

Köret

Összesen 552 kcal
  • 10% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 7% Zsír

Máj

Köret

Összesen 1100 kcal
  • 10% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 7% Zsír

Máj

Köret

Összesen 127 kcal
  • 10% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    32.4 g

Zsír

  • Összesen
    22.9 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    419 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1679.9 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    70 mg
  • Kálcium
    332 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    84 mg
  • Foszfor
    574 mg
  • Nátrium
    603 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    52 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    223.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3025 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    15 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    49 mg
  • D vitamin:
    23 micro
  • K vitamin:
    33 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    585 micro
  • Kolin:
    270 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3011 micro
  • α-karotin
    10 micro
  • β-karotin
    153 micro
  • β-crypt
    15 micro
  • Likopin
    35 micro
  • Lut-zea
    239 micro
Összesen 552 kcal
  • 10% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    64.9 g

Zsír

  • Összesen
    45.8 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    838 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3359.7 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    140 mg
  • Kálcium
    665 mg
  • Vas
    23 mg
  • Magnézium
    168 mg
  • Foszfor
    1147 mg
  • Nátrium
    1205 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    103.9 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    446.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    6050 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    30 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    99 mg
  • D vitamin:
    45 micro
  • K vitamin:
    66 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    25 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1169 micro
  • Kolin:
    540 mg
  • Retinol - A vitamin:
    6022 micro
  • α-karotin
    20 micro
  • β-karotin
    306 micro
  • β-crypt
    30 micro
  • Likopin
    70 micro
  • Lut-zea
    477 micro
Összesen 1100 kcal
  • 10% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.5 g

Zsír

  • Összesen
    5.3 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    96 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    386.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    76 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    132 mg
  • Nátrium
    139 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    12 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    51.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    696 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    135 micro
  • Kolin:
    62 mg
  • Retinol - A vitamin:
    693 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    35 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    8 micro
  • Lut-zea
    55 micro
Összesen 127 kcal

Hozzávalók

Máj

Köret

Elkészítés

Máj

  1. A csirkemájat tejbe áztatjuk a fogyasztás előtt egy nappal. Lefóliázva hűtőbe tesszük.
  2. A sütés előtt egy órával kivesszük a hűtőből a májat, hogy felvegye a környezete hőmérsékletét.
  3. A zsemlemorzsához hozzáreszeljük a parmezánt és fél citrom héját, beleaprítjuk a friss petrezselymet, hozzáadjuk a borsot, fokhagymaport.
  4. A húst lecsepegtetjük, letöröljük konyhai törlővel. A hagyományos módon lisztbe, tojásba és a fűszeres morzsába mártjuk, majd 165 fokos olajban, mindkét oldalát világosbarnára sütjük. Konyhai törlőn leitatjuk a felesleges olajat.

Köret

  1. A burgonyát héjastól megfőzzük sós vízben.
  2. Meghámozzuk, nagyobb kockákra vágjuk.
  3. Egy kanál olajon megolvasztunk egy kanál vajat, és arra tesszük a felkockázott krumplit. Teszünk rá koriandermagot, magos mustárt, frissen őrölt fekete borsot, és erős lángon ezekből kérget pirítunk rá.
  • Sütés ideje: 6 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 74
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 2875
  • Feltöltés dátuma: 2015. október 10.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Rántott csirkemáj mustáros burgonyával
Évi néni 1830 recept

Gyorsan elkészülő étel, némi előgondozással.

Hozzávalók

Máj

Köret

Címlapról ajánljuk