r
Nosalty Logó

Rántott csirkemáj mustáros burgonyával

0,0

0 ÉRTÉKELÉS2 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Évi néni
Rántott csirkemáj mustáros burgonyával
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

Máj

Köret

552
Kalória
32.4g
Fehérje
52g
Szénhidrátok
22.9g
Zsír
223.3g
Víz
418.9g
Koleszterin
5.4g
Rost
5.4g
Cukor
  • 10% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 7% Zsír

Máj

Köret

Összesen 552 kcal
  • 10% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 7% Zsír

Máj

Köret

Összesen 1100 kcal
  • 10% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 7% Zsír

Máj

Köret

Összesen 127 kcal
  • 10% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    32.4 g

Zsír

  • Összesen
    22.9 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    419 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1679.9 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    70 mg
  • Kálcium
    332 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    84 mg
  • Foszfor
    574 mg
  • Nátrium
    603 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    52 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

Víz

  • Összesen
    223.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3025 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    15 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    49 mg
  • D vitamin:
    23 micro
  • K vitamin:
    33 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    585 micro
  • Kolin:
    270 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3011 micro
  • α-karotin
    10 micro
  • β-karotin
    153 micro
  • β-crypt
    15 micro
  • Likopin
    35 micro
  • Lut-zea
    239 micro
Összesen 552 kcal
  • 10% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    64.9 g

Zsír

  • Összesen
    45.8 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    838 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3359.7 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    140 mg
  • Kálcium
    665 mg
  • Vas
    23 mg
  • Magnézium
    168 mg
  • Foszfor
    1147 mg
  • Nátrium
    1205 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    103.9 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

Víz

  • Összesen
    446.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    6050 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    30 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    99 mg
  • D vitamin:
    45 micro
  • K vitamin:
    66 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    25 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1169 micro
  • Kolin:
    540 mg
  • Retinol - A vitamin:
    6022 micro
  • α-karotin
    20 micro
  • β-karotin
    306 micro
  • β-crypt
    30 micro
  • Likopin
    70 micro
  • Lut-zea
    477 micro
Összesen 1100 kcal
  • 10% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.5 g

Zsír

  • Összesen
    5.3 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    96 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    386.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    76 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    132 mg
  • Nátrium
    139 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    12 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    51.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    696 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    135 micro
  • Kolin:
    62 mg
  • Retinol - A vitamin:
    693 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    35 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    8 micro
  • Lut-zea
    55 micro
Összesen 127 kcal

Elkészítés

Máj

  1. A csirkemájat tejbe áztatjuk a fogyasztás előtt egy nappal. Lefóliázva hűtőbe tesszük.
  2. A sütés előtt egy órával kivesszük a hűtőből a májat, hogy felvegye a környezete hőmérsékletét.
  3. A zsemlemorzsához hozzáreszeljük a parmezánt és fél citrom héját, beleaprítjuk a friss petrezselymet, hozzáadjuk a borsot, fokhagymaport.
  4. A húst lecsepegtetjük, letöröljük konyhai törlővel. A hagyományos módon lisztbe, tojásba és a fűszeres morzsába mártjuk, majd 165 fokos olajban, mindkét oldalát világosbarnára sütjük. Konyhai törlőn leitatjuk a felesleges olajat.

Köret

  1. A burgonyát héjastól megfőzzük sós vízben.
  2. Meghámozzuk, nagyobb kockákra vágjuk.
  3. Egy kanál olajon megolvasztunk egy kanál vajat, és arra tesszük a felkockázott krumplit. Teszünk rá koriandermagot, magos mustárt, frissen őrölt fekete borsot, és erős lángon ezekből kérget pirítunk rá.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 perc
  • Főzés ideje: 30 perc
  • Sütés ideje: 6 perc

Gyorsan elkészülő étel, némi előgondozással.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Stroganoff bélszín

A Stroganoff igazi klasszikus, az ünnepi szezonban pedig talán az is belefér, hogy hagyományos módon, bélszínből készítsük el. A gombás hús nem véletlenül sokak kedvence, hiszen ...

Nosalty

Gong bao csirke

Aki járt már kínai büfében, biztosan találkozott ezzel az alapfogásnak számító csirkeétellel. A gong bao lényege a csirkedarabokhoz hozzákevert pirított mogyoróban rejlik, ha pedig a ...

Rosanics Petra

Címlapról ajánljuk

Súlyos betegséget okozhat a klóros víz fogyasztása

Sokan a csapból folyó vizet fogyasztják, mint ivóvizet, hiszen sokkal olcsóbb, mint palackozott ásványvizet venni, nem is beszélve a palackvisszaváltás kényszeréről. Svéd kutatók friss kutatása alapján azonban úgy tűnik, bizonyos megbetegedések és a klóros víz fogyasztása között összefüggés lehet.

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!