Rakott zöldségek tésztával tejfölös sajttal
- 6% Fehérje
- 19% Szénhidrát
- 8% Zsír
-
40g póréhagyma11 kcal
-
5g olívaolaj42 kcal
-
2g fokhagyma3 kcal
-
0g só0 kcal
-
1g rozmaring2 kcal
-
5g kakukkfű5 kcal
-
9g petrezselyem3 kcal
-
0g zellerlevél0 kcal
-
100g sertéslapocka236 kcal
-
60g zöldpaprika10 kcal
-
0 kcal
-
204g karfiol20 kcal
-
0 kcal
-
72g fehérrépa46 kcal
-
96g sárgarépa35 kcal
-
80g zöldborsó65 kcal
-
72g cukkini12 kcal
-
150g penne557 kcal
-
6 kcal
-
70g habtejszín204 kcal
-
70g tejföl139 kcal
-
20g sajt70 kcal
- 6% Fehérje
- 19% Szénhidrát
- 8% Zsír
-
200g póréhagyma54 kcal
-
24g olívaolaj212 kcal
-
12g fokhagyma16 kcal
-
0g só0 kcal
-
7g rozmaring9 kcal
-
24g kakukkfű24 kcal
-
45g petrezselyem16 kcal
-
0g zellerlevél0 kcal
-
500g sertéslapocka1180 kcal
-
300g zöldpaprika49 kcal
-
0 kcal
-
1020g karfiol102 kcal
-
0 kcal
-
360g fehérrépa230 kcal
-
480g sárgarépa175 kcal
-
400g zöldborsó324 kcal
-
360g cukkini58 kcal
-
750g penne2783 kcal
-
32 kcal
-
350g habtejszín1022 kcal
-
350g tejföl693 kcal
-
100g sajt352 kcal
- 6% Fehérje
- 19% Szénhidrát
- 8% Zsír
-
3.8g póréhagyma1 kcal
-
0.5g olívaolaj4 kcal
-
0.2g fokhagyma0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0.1g rozmaring0 kcal
-
0.5g kakukkfű0 kcal
-
0.8g petrezselyem0 kcal
-
0g zellerlevél0 kcal
-
9.4g sertéslapocka22 kcal
-
5.6g zöldpaprika1 kcal
-
0 kcal
-
19.2g karfiol2 kcal
-
0 kcal
-
6.8g fehérrépa4 kcal
-
9g sárgarépa3 kcal
-
7.5g zöldborsó6 kcal
-
6.8g cukkini1 kcal
-
14.1g penne52 kcal
-
1 kcal
-
6.6g habtejszín19 kcal
-
6.6g tejföl13 kcal
-
1.9g sajt7 kcal
- 6% Fehérje
- 19% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 67% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 54.4 g
Zsír
-
Összesen 68 g
-
Telített zsírsav 32 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 23 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 215 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2066.8 g
-
Cink 8 mg
-
Szelén 130 mg
-
Kálcium 450 mg
-
Vas 11 mg
-
Magnézium 217 mg
-
Foszfor 886 mg
-
Nátrium 362 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 162.2 g
-
Cukor 25 mg
-
Élelmi rost 19 mg
VÍZ
-
Összesen 584.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1173 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 163 mg
-
D vitamin: 90 micro
-
K vitamin: 226 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 3 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 19 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 577 micro
-
Kolin: 190 mg
-
Retinol - A vitamin: 341 micro
-
α-karotin 2998 micro
-
β-karotin 8455 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 1 micro
-
Lut-zea 4687 micro
- 6% Fehérje
- 19% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 67% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 271.9 g
Zsír
-
Összesen 340 g
-
Telített zsírsav 159 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 117 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 25 g
-
Koleszterin 1073 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 10334.2 g
-
Cink 40 mg
-
Szelén 649 mg
-
Kálcium 2251 mg
-
Vas 53 mg
-
Magnézium 1085 mg
-
Foszfor 4428 mg
-
Nátrium 1809 mg
-
Réz 5 mg
-
Mangán 14 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 810.9 g
-
Cukor 127 mg
-
Élelmi rost 97 mg
VÍZ
-
Összesen 2923.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 5863 micro
-
B6 vitamin: 7 mg
-
B12 Vitamin: 7 micro
-
E vitamin: 21 mg
-
C vitamin: 815 mg
-
D vitamin: 452 micro
-
K vitamin: 1132 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 13 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 7 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 95 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 2884 micro
-
Kolin: 952 mg
-
Retinol - A vitamin: 1706 micro
-
α-karotin 14989 micro
-
β-karotin 42277 micro
-
β-crypt 21 micro
-
Likopin 4 micro
-
Lut-zea 23437 micro
- 6% Fehérje
- 19% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 67% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 5.1 g
Zsír
-
Összesen 6.4 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 20 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 194.3 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 12 mg
-
Kálcium 42 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 20 mg
-
Foszfor 83 mg
-
Nátrium 34 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 15.2 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 55 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 110 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 15 mg
-
D vitamin: 8 micro
-
K vitamin: 21 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 54 micro
-
Kolin: 18 mg
-
Retinol - A vitamin: 32 micro
-
α-karotin 282 micro
-
β-karotin 795 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 441 micro
Hozzávalók
-
1 db póréhagyma
-
3 ek olívaolaj
-
4 gerezd fokhagyma
-
1 szál rozmaring
-
1 csokor petrezselyem
-
3 db zellerlevél
-
3 db zöldpaprika
-
2 kis fej karfiol
-
2 teáskanál őrölt fűszerkömény
-
4 közepes db fehérrépa
-
6 db sárgarépa
-
40 dkg zöldborsó
-
3.5 dl tejföl
Elkészítés
- Az összes zöldséget mossuk, a pórét karikázzuk, fokhagymát áttörjük, zellerzöldjét finomra vágjuk, a petrezselyemzöldet is, a cukkinit, mivel zsenge, héjával együtt, és a répát, zöldséget kis kockákra vágjuk, karfiolt rózsáira szedjük, a zöldfűszereket leveleikre szedjük.
- Olajon a pórét és a fokhagymát kevés sóval, a zöldpaprika kockákkal fedő alatt puhára pároljuk, beletesszük a darált húst, fehéredésig pirítjuk keverés mellett, majd beletesszük a fele petrezselyemzöldet, a zellerzöld felét is, a rozmaringot, a kakukkfüvet, sót és borsot, majd kis lángon, kb. 150 fokon fedő alatt elkezdjük főzni, 30 perc után kóstolás, főzési állapot és az íze miatt, még kb. 15 percet főzzük 150-160 fokon.
- Közben kis lábasban a zöldség és a répakockákat roppanósra főzzük (majdnem puhára), enyhén sós vízben, majd leszűrjük, melegen tartjuk.
- Kis lábasban a bébicukkini kockákat enyhén sós vízben 2-3 percig forrástól számítva főzzük.
- A zöldborsót is enyhén sós vízben főzzük meg, forrástól számítva két percig.
- A megmosott, rózsáira szedett karfiolt, sós, köménymagos vízben megfőzzük, majdnem teljesen puhára, kóstoljuk, ha majdnem puha, kikapcsoljuk, leszűrjük, melegen tartjuk.
- Ha a hús puha, szükség szerint még sózzuk és borsozzuk, majd mielőtt teljesen kész lenne, beletesszük a petrezselyemzöldet, zellerzöldet, pár percig forr, ha minden puha és ízre finom, félrehúzzuk.
- Kis tálban a fűszeralapot a tejszínnel elkeverjük.
- Sós vízben a tésztát előírás szerint kifőzzük, lecsepegtetjük, és egy nagy tepsit rétegezünk. Legalulra: a hús fele a tepsi alján elsimítva, rá a tészta fele elegyengetve a tetején, rá a zöldséges répa egyenletesen, karfiolrózsák egyenletesen elosztva a cukkini a tetején, rá a zöldborsó, egyenletesen rá a hús másik fele, egyenletesen rá a tészta másik fele, eloszlatva egyenletesen az egészet leöntjük a tejszínes alappal, egyenletesen jusson mindenhova.
- A jól elkevert tejfölt a hús tetején eloszlatjuk, megszórjuk a reszelt sajttal, mindenhova jusson (lehet füstölt sajt is vagy vegyesen a sajt).
- Az egészet előmelegített sütőben összesütjük, amíg a teteje aranybarna nem lesz.
- Melegen tálaljuk, felkockázva, a tejszínes-tasakos alap összefogja az egészet, könnyebb szeletelni, tálalni.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Tepsi mérete: 45 x 30 x 10
- Sütés ideje: 20 perc
- Elkészítettem: 2 alkalommal
- Receptkönyvben: 67
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 11213
- Feltöltés dátuma: 2012. augusztus 13.
Ajánló
Az ételt időben kezdjük el készíteni, ugyanis a zöldségek előkészítése veszi el a legtöbb időt, a megtiszítása, felaprítása (30-40 perc), ha már ezek készen vannak, akkor a zöldségeket külön-külön kell megfőzni, azaz inkább előfőzni, a húst is külön és a tésztát is, majd a legvégén az egészet összerakni. Kissé munkaigényes, de ha már belekezdett az ember, egész egyszerűen szeretni fogja a sok zöldség miatt, a színek miatt, és az eredmény a legvégén, mindenért kárpótol, megéri a külön főzőcskézést. /Megtehetnénk, hogy minden zöldségfélét a hússal együtt főzünk, ha a hús már félpuha, és beletehetünk mindent, és úgy fő össze, viszont akkor nem tudjuk így rétegezni !:-)/ Tehetünk bele gombát is, a karfiol helyett brokkolit, a zöldborsó helyett zöldbabot, a zöldség kihagyható, a hús is lehet darált csirke vagy pulyka, -minden ízlés kérdése. Csak olyan napon készítsük, amikor nem kell sietnünk, nincs semmi fontos intéznivaló, és időt, energiát, a türelmünket, legfőképpen szeretetünket is az étel készítésébe tudjuk tenni, rá tudjuk áldozni.:-O Másnapra marad az ételből, már lehet elfoglaltságos napunk, hisz csak melegítenünk kell. A színes étel látványa, illata és íze, a család mosolygós arca, a csendes étkezés, az esetleges kétszeres szedés mindenért kárpótol, de én valahogy meg szoktam nyugodni ilyenkor nyáron, ha az ételeket ily módon kell készíteni, nem rohanósan,- illatos, zamatos, színes zöldségekből, a saját kertből szedve, feltölt energiával már a látvány is, szeretem csinálni.:-) Mert nagyon szeretem a családomat! :-o
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Rakott ételeket szeretjük, és sokféle zöldség van szerencsére az udvarban, jelen esetben a karfiol ismerős kertjéből való, de valami egytálételes, rakott, színes, nyárias, laktató, ételt szerettem volna készíteni. Feldobva tejszínnel, tejföllel, sajttal. Nagyon finom étel sikerült, ez a mennyiség két napi adag lett, mert másfél csomag tésztával készült.:-) Előtte hideg gyümölcsleves volt, és sütés nélküli süti tálalva a végén.