r
Nosalty Logó

Rakott zöldségek tésztával tejfölös sajttal

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Éva-Anyóca
Rakott zöldségek tésztával tejfölös sajttal
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 1466 kcal
  • 6% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 7331 kcal
  • 6% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 136 kcal
  • 6% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    54.4 g

Zsír

  • Összesen
    68 g
  • Telített zsírsav
    32 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    23 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    215 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2066.8 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    130 mg
  • Kálcium
    450 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    217 mg
  • Foszfor
    886 mg
  • Nátrium
    362 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    162.2 g
  • Cukor
    25 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

VÍZ

  • Összesen
    584.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1173 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    163 mg
  • D vitamin:
    90 micro
  • K vitamin:
    226 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    19 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    577 micro
  • Kolin:
    190 mg
  • Retinol - A vitamin:
    341 micro
  • α-karotin
    2998 micro
  • β-karotin
    8455 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    4687 micro
Összesen 1466 kcal
  • 6% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    271.9 g

Zsír

  • Összesen
    340 g
  • Telített zsírsav
    159 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    117 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    25 g
  • Koleszterin
    1073 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    10334.2 g
  • Cink
    40 mg
  • Szelén
    649 mg
  • Kálcium
    2251 mg
  • Vas
    53 mg
  • Magnézium
    1085 mg
  • Foszfor
    4428 mg
  • Nátrium
    1809 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    14 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    810.9 g
  • Cukor
    127 mg
  • Élelmi rost
    97 mg

VÍZ

  • Összesen
    2923.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    5863 micro
  • B6 vitamin:
    7 mg
  • B12 Vitamin:
    7 micro
  • E vitamin:
    21 mg
  • C vitamin:
    815 mg
  • D vitamin:
    452 micro
  • K vitamin:
    1132 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    13 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    7 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    95 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    2884 micro
  • Kolin:
    952 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1706 micro
  • α-karotin
    14989 micro
  • β-karotin
    42277 micro
  • β-crypt
    21 micro
  • Likopin
    4 micro
  • Lut-zea
    23437 micro
Összesen 7331 kcal
  • 6% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    5.1 g

Zsír

  • Összesen
    6.4 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    20 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    194.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    42 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    83 mg
  • Nátrium
    34 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    15.2 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    55 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    110 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    15 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    21 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    54 micro
  • Kolin:
    18 mg
  • Retinol - A vitamin:
    32 micro
  • α-karotin
    282 micro
  • β-karotin
    795 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    441 micro
Összesen 136 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Az összes zöldséget mossuk, a pórét karikázzuk, fokhagymát áttörjük, zellerzöldjét finomra vágjuk, a petrezselyemzöldet is, a cukkinit, mivel zsenge, héjával együtt, és a répát, zöldséget kis kockákra vágjuk, karfiolt rózsáira szedjük, a zöldfűszereket leveleikre szedjük.
  2. Olajon a pórét és a fokhagymát kevés sóval, a zöldpaprika kockákkal fedő alatt puhára pároljuk, beletesszük a darált húst, fehéredésig pirítjuk keverés mellett, majd beletesszük a fele petrezselyemzöldet, a zellerzöld felét is, a rozmaringot, a kakukkfüvet, sót és borsot, majd kis lángon, kb. 150 fokon fedő alatt elkezdjük főzni, 30 perc után kóstolás, főzési állapot és az íze miatt, még kb. 15 percet főzzük 150-160 fokon.
  3. Közben kis lábasban a zöldség és a répakockákat roppanósra főzzük (majdnem puhára), enyhén sós vízben, majd leszűrjük, melegen tartjuk.
  4. Kis lábasban a bébicukkini kockákat enyhén sós vízben 2-3 percig forrástól számítva főzzük.
  5. A zöldborsót is enyhén sós vízben főzzük meg, forrástól számítva két percig.
  6. A megmosott, rózsáira szedett karfiolt, sós, köménymagos vízben megfőzzük, majdnem teljesen puhára, kóstoljuk, ha majdnem puha, kikapcsoljuk, leszűrjük, melegen tartjuk.
  7. Ha a hús puha, szükség szerint még sózzuk és borsozzuk, majd mielőtt teljesen kész lenne, beletesszük a petrezselyemzöldet, zellerzöldet, pár percig forr, ha minden puha és ízre finom, félrehúzzuk.
  8. Kis tálban a fűszeralapot a tejszínnel elkeverjük.
  9. Sós vízben a tésztát előírás szerint kifőzzük, lecsepegtetjük, és egy nagy tepsit rétegezünk. Legalulra: a hús fele a tepsi alján elsimítva, rá a tészta fele elegyengetve a tetején, rá a zöldséges répa egyenletesen, karfiolrózsák egyenletesen elosztva a cukkini a tetején, rá a zöldborsó, egyenletesen rá a hús másik fele, egyenletesen rá a tészta másik fele, eloszlatva egyenletesen az egészet leöntjük a tejszínes alappal, egyenletesen jusson mindenhova.
  10. A jól elkevert tejfölt a hús tetején eloszlatjuk, megszórjuk a reszelt sajttal, mindenhova jusson (lehet füstölt sajt is vagy vegyesen a sajt).
  11. Az egészet előmelegített sütőben összesütjük, amíg a teteje aranybarna nem lesz.
  12. Melegen tálaljuk, felkockázva, a tejszínes-tasakos alap összefogja az egészet, könnyebb szeletelni, tálalni.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 45 x 30 x 10
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 67
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 11220
  • Feltöltés dátuma: 2012. augusztus 13.

Ajánló

Az ételt időben kezdjük el készíteni, ugyanis a zöldségek előkészítése veszi el a legtöbb időt, a megtiszítása, felaprítása (30-40 perc), ha már ezek készen vannak, akkor a zöldségeket külön-külön kell megfőzni, azaz inkább előfőzni, a húst is külön és a tésztát is, majd a legvégén az egészet összerakni. Kissé munkaigényes, de ha már belekezdett az ember, egész egyszerűen szeretni fogja a sok zöldség miatt, a színek miatt, és az eredmény a legvégén, mindenért kárpótol, megéri a külön főzőcskézést. /Megtehetnénk, hogy minden zöldségfélét a hússal együtt főzünk, ha a hús már félpuha, és beletehetünk mindent, és úgy fő össze, viszont akkor nem tudjuk így rétegezni !:-)/ Tehetünk bele gombát is, a karfiol helyett brokkolit, a zöldborsó helyett zöldbabot, a zöldség kihagyható, a hús is lehet darált csirke vagy pulyka, -minden ízlés kérdése. Csak olyan napon készítsük, amikor nem kell sietnünk, nincs semmi fontos intéznivaló, és időt, energiát, a türelmünket, legfőképpen szeretetünket is az étel készítésébe tudjuk tenni, rá tudjuk áldozni.:-O Másnapra marad az ételből, már lehet elfoglaltságos napunk, hisz csak melegítenünk kell. A színes étel látványa, illata és íze, a család mosolygós arca, a csendes étkezés, az esetleges kétszeres szedés mindenért kárpótol, de én valahogy meg szoktam nyugodni ilyenkor nyáron, ha az ételeket ily módon kell készíteni, nem rohanósan,- illatos, zamatos, színes zöldségekből, a saját kertből szedve, feltölt energiával már a látvány is, szeretem csinálni.:-) Mert nagyon szeretem a családomat! :-o

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Rakott zöldségek tésztával tejfölös sajttal
Éva-Anyóca 350 recept

Rakott ételeket szeretjük, és sokféle zöldség van szerencsére az udvarban, jelen esetben a karfiol ismerős kertjéből való, de valami egytálételes, rakott, színes, nyárias, laktató, ételt szerettem volna készíteni. Feldobva tejszínnel, tejföllel, sajttal. Nagyon finom étel sikerült, ez a mennyiség két napi adag lett, mert másfél csomag tésztával készült.:-) Előtte hideg gyümölcsleves volt, és sütés nélküli süti tálalva a végén.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...