Rakott zöldség
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojásmentes
Ryn
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
- 7% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 12% Zsír
Összesen
708
kcal
- 7% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 12% Zsír
Összesen
4238
kcal
- 7% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 12% Zsír
Összesen
90
kcal
- 7% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 73% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
β-karotin
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 31.5 g
Zsír
-
Összesen 50.5 g
-
Telített zsírsav 18 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 11 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 108 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1779.5 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 20 mg
-
Kálcium 633 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 78 mg
-
Foszfor 429 mg
-
Nátrium 613 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 31.9 g
-
Cukor 11 mg
-
Élelmi rost 8 mg
VÍZ
-
Összesen 315.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 614 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 147 mg
-
D vitamin: 17 micro
-
K vitamin: 156 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 162 micro
-
Kolin: 96 mg
-
Retinol - A vitamin: 258 micro
-
α-karotin 1314 micro
-
β-karotin 3625 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1989 micro
Összesen
708
kcal
- 7% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 73% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
β-karotin
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 188.7 g
Zsír
-
Összesen 303 g
-
Telített zsírsav 107 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 64 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 12 g
-
Koleszterin 650 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 10676.8 g
-
Cink 18 mg
-
Szelén 117 mg
-
Kálcium 3799 mg
-
Vas 15 mg
-
Magnézium 470 mg
-
Foszfor 2575 mg
-
Nátrium 3677 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 191.2 g
-
Cukor 66 mg
-
Élelmi rost 46 mg
VÍZ
-
Összesen 1894.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 3685 micro
-
B6 vitamin: 4 mg
-
B12 Vitamin: 7 micro
-
E vitamin: 11 mg
-
C vitamin: 884 mg
-
D vitamin: 100 micro
-
K vitamin: 937 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 17 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 975 micro
-
Kolin: 574 mg
-
Retinol - A vitamin: 1545 micro
-
α-karotin 7883 micro
-
β-karotin 21749 micro
-
β-crypt 6 micro
-
Likopin 2 micro
-
Lut-zea 11937 micro
Összesen
4238
kcal
- 7% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 73% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
β-karotin
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 4.1 g
Zsír
-
Összesen 6.5 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 14 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 230.1 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 3 mg
-
Kálcium 82 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 10 mg
-
Foszfor 55 mg
-
Nátrium 79 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 4.1 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 40.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 79 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 19 mg
-
D vitamin: 2 micro
-
K vitamin: 20 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 21 micro
-
Kolin: 12 mg
-
Retinol - A vitamin: 33 micro
-
α-karotin 170 micro
-
β-karotin 469 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 257 micro
Összesen
90
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
- A zöldségeket megpucoljuk (a karfiolt, brokkolit rózsáira szedjük), és puhára főzzük őket. Addig a bacont megpirítjuk ropogósra serpenyőben, majd félretesszük. Ezután ugyanebbe a serpenyőbe fokhagymanyomóval belenyomjuk a gerezdeket, a vajat, kicsit hevítjük, és jöhet a liszt a tejjel felöntve, csomómentesre keverve.
- Ehhez hozzáadjuk a krémsajtot és 100 g reszelt sajtot, alaposan elkeverjük, hogy ne legyen darabos. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. Kicsit hagyjuk rotyogni, majd félrehúzzuk.
- A puha zöldségeket leszűrjük, majd egy jénai tálban először a brokkolit a babbal elrendezzük, erre jöhet egy adag sajtos szósz, majd rétegezve a répa és a karfiol. A maradék szósszal meglocsoljuk, szórunk rá reszelt sajtot.
- 170 fokra előmelegített sütőben 20-30 percig sütjük. Ha kész, tálalás előtt a bacont a tetejére tesszük, még melegen tálaljuk.
- Jó étvágyat!
- Sütés hőfoka: 170 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Tepsi mérete: 30x30x8
- Sütés ideje: 30 perc
- Elkészítettem: 2 alkalommal
- Receptkönyvben: 40
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 4841
- Feltöltés dátuma: 2018. szeptember 24.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Ryn
20 recept
Barátnőm édesanyjának receptje alapján rögtönöztem ezt a finomságot.