r
Nosalty Logó

Rakott zöldbab Kleo módra

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Rakott zöldbab Kleo módra
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 8% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 573 kcal
  • 8% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 2290 kcal
  • 8% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 114 kcal
  • 8% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    35.9 g

Zsír

  • Összesen
    21.6 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    94 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    955.6 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    36 mg
  • Kálcium
    183 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    95 mg
  • Foszfor
    458 mg
  • Nátrium
    173 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    59.3 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    352.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    123 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    61 mg
  • D vitamin:
    25 micro
  • K vitamin:
    83 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    191 micro
  • Kolin:
    123 mg
  • Retinol - A vitamin:
    45 micro
  • α-karotin
    150 micro
  • β-karotin
    846 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    515 micro
  • Lut-zea
    1293 micro
Összesen 573 kcal
  • 8% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    143.7 g

Zsír

  • Összesen
    86.5 g
  • Telített zsírsav
    29 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    39 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    377 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3822.2 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    143 mg
  • Kálcium
    733 mg
  • Vas
    20 mg
  • Magnézium
    378 mg
  • Foszfor
    1834 mg
  • Nátrium
    694 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    237.2 g
  • Cukor
    36 mg
  • Élelmi rost
    31 mg

VÍZ

  • Összesen
    1410.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    492 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    244 mg
  • D vitamin:
    101 micro
  • K vitamin:
    333 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    43 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    763 micro
  • Kolin:
    490 mg
  • Retinol - A vitamin:
    182 micro
  • α-karotin
    601 micro
  • β-karotin
    3385 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    2058 micro
  • Lut-zea
    5172 micro
Összesen 2290 kcal
  • 8% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    7.1 g

Zsír

  • Összesen
    4.2 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    18 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    187.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    36 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    90 mg
  • Nátrium
    34 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    11.6 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    69.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    24 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    37 micro
  • Kolin:
    24 mg
  • Retinol - A vitamin:
    9 micro
  • α-karotin
    29 micro
  • β-karotin
    166 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    101 micro
  • Lut-zea
    254 micro
Összesen 114 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Feltesszük főni a rizst.
  2. Olívaolajon kockára vágott hagymát pirítunk, majd hozzáöntjük a rizst (attól függ, mekkora jénaiba csináljuk), tovább pirítjuk, majd felöntjük vízzel. Sóval ízesítjük (én jó minőségű leveskockával szoktam).
  3. Majd olívaolajon elkezdjük pirítani a hagymát, karikára vágott paprikát, borsot is (ilyenkor kell hozzáadni, hogy az olajban az illóanyag kijöjjön), később a karikára vágott fokhagymát is hozzáadjuk, majd a darálthúst is. Tovább pirítjuk, míg kifehéredik a hús, félrehúzzuk, és pirospaprikával megszórjuk, elkeverjük, és felöntjük vízzel.
  4. Ízesítjük vegetával, pici sóval, lestyánnal, őrölt köménnyel, és a darabokra vágott paradicsommal. (Magyarul egy szaftos pörköltet készítünk a darált húsból.)
  5. Ha kész a rizs, és a pörkölt is, elkezdjük rétegezni: a jénai aljára a rizs, sárgabab, pörkölt, megint sárgabab, és a tetejét megszórjuk sajttal.
  6. Aki szereti, a sajt alá rakhat tejfölt is, vagy középre esetleg besamelmártást (így is csináltam már, nagyon fincsi) :))
  7. Hideg sütőbe rakjuk be, és közepes hőmérsékleten pirosra sütjük.
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 74
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 11140
  • Feltöltés dátuma: 2011. november 03.

Ajánló

Gyors, egyszerű fogás. Amikor az embernek nincs kedve a nagy főzicskéhez :DD Savanyúsággal vagy salátával tálaljuk... Jó étvágyat hozzá:)

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Megnéztem, mit találok a hűtőben, és kigondoltam, bár akkor nem darált húsos pörkölttel csináltam, hanem házi készítésű bolognai raguval (le szoktuk fagyasztani kis üvegekben). Nagy sikert aratott a családban:))

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...