r
Nosalty Logó

Rakott zöldbab Évi néni konyhájából

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Évi néni
Rakott zöldbab Évi néni konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 7% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 385 kcal
  • 7% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 2317 kcal
  • 7% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 90 kcal
  • 7% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    24.1 g

Zsír

  • Összesen
    20.6 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    112 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    618.5 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    32 mg
  • Kálcium
    120 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    68 mg
  • Foszfor
    309 mg
  • Nátrium
    82 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    27.4 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    249.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    127 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    20 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    64 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    99 micro
  • Kolin:
    117 mg
  • Retinol - A vitamin:
    74 micro
  • α-karotin
    101 micro
  • β-karotin
    569 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    982 micro
Összesen 385 kcal
  • 7% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    144.6 g

Zsír

  • Összesen
    123.9 g
  • Telített zsírsav
    48 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    49 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    19 g
  • Koleszterin
    670 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3711.3 g
  • Cink
    19 mg
  • Szelén
    195 mg
  • Kálcium
    717 mg
  • Vas
    22 mg
  • Magnézium
    408 mg
  • Foszfor
    1853 mg
  • Nátrium
    492 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    164.2 g
  • Cukor
    43 mg
  • Élelmi rost
    28 mg

VÍZ

  • Összesen
    1496.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    762 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    13 micro
  • E vitamin:
    16 mg
  • C vitamin:
    118 mg
  • D vitamin:
    92 micro
  • K vitamin:
    385 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    41 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    593 micro
  • Kolin:
    702 mg
  • Retinol - A vitamin:
    445 micro
  • α-karotin
    607 micro
  • β-karotin
    3411 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    5892 micro
Összesen 2317 kcal
  • 7% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    5.6 g

Zsír

  • Összesen
    4.8 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    26 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    144.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    28 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    72 mg
  • Nátrium
    19 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.4 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    58.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    30 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    23 micro
  • Kolin:
    27 mg
  • Retinol - A vitamin:
    17 micro
  • α-karotin
    24 micro
  • β-karotin
    132 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    229 micro
Összesen 90 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A marha alaplét feltesszük forrni és beleöntjük a zöldbabot. Forrástól számított 3 percig főzzük, majd leszűrjük, de a levet meghagyjuk.
  2. A húsokat ledaráljuk.
  3. A rizst egy kanál olajon megpirítjuk, kevés enyhén sós vízben félpuhára főzzük.
  4. A felkockázott vörös hagymát 2 kanál olajon megpirítjuk, rádobjuk a darált húst, kicsit sózzuk, borsozzuk, és fakanállal szétnyomkodva addig sütjük, míg apró darabokra esve elváltoztatja a színét. Ekkor hozzáadjuk a többi fűszert és annyi alaplét öntünk rá, hogy ellepje. Fedő nélkül addig forraljuk, míg a leve el nem fő (kb. 10 perc).
  5. A húst összekeverjük a rizzsel.
  6. Egy nagyobb sütőtálat kikenünk vajjal. Az alján elterítjük a zöldbab felét, majd a tetején elegyengetjük a rizses hús felét. Erre a rétegre a tojással elkevert tejföl fele kerül, majd a rétegezést újra megismételjük.
  7. 180 fokos sütőben fólia alatt 15-20 percig sütjük, majd fólia nélkül kissé megpirítjuk a tetején a tejfölt.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 35x25
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 124
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 7776
  • Feltöltés dátuma: 2014. szeptember 15.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Rakott zöldbab Évi néni konyhájából
Évi néni 1830 recept

Tegnap főnököm kedvese készítette el ezt az ételt. Mikor ebédidőben megéreztem, ahogy a mikróban melegíti, mintha kötéllel vontattak volna oda a tetthelyre. Soha életemben nem készítettem még rakott zöldbabot a finnyás gyermekem miatt, de most megpróbáltam, mivel nem bonyolult az elkészítése. Csak annyit mondok, hogy hat adagnyit készítettem, de ketten a férjemmel 2-2 adagot azonnal eltüntettünk.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...