r
Nosalty Logó

Rakott zöldbab csirkemellel

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Rakott zöldbab csirkemellel
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 5% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 630 kcal
  • 5% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 2518 kcal
  • 5% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 101 kcal
  • 5% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    31.1 g

Zsír

  • Összesen
    30.3 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    121 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    756 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    36 mg
  • Kálcium
    165 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    80 mg
  • Foszfor
    372 mg
  • Nátrium
    97 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    57.7 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    454 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    152 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    16 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    49 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    171 micro
  • Kolin:
    116 mg
  • Retinol - A vitamin:
    111 micro
  • α-karotin
    76 micro
  • β-karotin
    439 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    709 micro
Összesen 630 kcal
  • 5% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    124.6 g

Zsír

  • Összesen
    121 g
  • Telített zsírsav
    43 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    38 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    21 g
  • Koleszterin
    484 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3024 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    143 mg
  • Kálcium
    658 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    319 mg
  • Foszfor
    1488 mg
  • Nátrium
    388 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    230.7 g
  • Cukor
    32 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

VÍZ

  • Összesen
    1816.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    610 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    23 mg
  • C vitamin:
    63 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    197 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    51 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    682 micro
  • Kolin:
    462 mg
  • Retinol - A vitamin:
    446 micro
  • α-karotin
    304 micro
  • β-karotin
    1755 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2835 micro
Összesen 2518 kcal
  • 5% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.1 g

Zsír

  • Összesen
    4.9 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    20 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    122.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    27 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    60 mg
  • Nátrium
    16 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    9.4 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    73.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    25 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    28 micro
  • Kolin:
    19 mg
  • Retinol - A vitamin:
    18 micro
  • α-karotin
    12 micro
  • β-karotin
    71 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    115 micro
Összesen 101 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A csirkemellet apró kockára vágjuk, a hagymát, fokhagymát úgyszintén.
  2. Csirkepaprikást készítünk.: Olajon megdinszteljük a hagymát. Mikor üvegesre sült, hozzáadjuk a fokhagymát, 10-15 másodpercig együtt pirítjuk, majd hozzáadjuk a felkockázott húst. Addig pörköljük, amíg a hús fehér nem lesz. Ekkor sózzuk, borsozzuk, paprikázzuk, átkeverjük, és felöntjük kb 2 dl vízzel. Ebben pároljuk, amíg omlós nem lesz. (Forrástól számítva kb. 30-40 perc.) Tejfölös habarással besűrítjük. Kb. 1 dl tejföl, 1 dl tej, 2 evőkanál liszt.
  3. Egy bögre rizst (3 dl) átmossuk, és 6 dl sós vízben megfőzzük. Egy csipet lestyánnal még ízletesebbre fő meg.
  4. A zöldbabot enyhén sózott vízben megfőzzük. Kb. 20-25 perc. Egy csipet lestyánnal itt sem lőhetünk mellé :)
  5. Amikor minden megfőtt, akkor vajjal kikent jénaiba rakjuk rétegezve. Zöldbab, rizs, hús, rizs, zöldbab, tejföl, reszelt sajt.
  6. Sütőben sütjük 200 fokon, amíg a sajt kicsit megpirul.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 84
  • Tegnapi nézettség: 6
  • 7 napos nézettség: 31
  • Össznézettség: 23892
  • Feltöltés dátuma: 2014. szeptember 10.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Rakott karfiolnak indult, csak nem kaptam a közértben. :) Kinyitottam a mélyhűtőt, és találtam egy kis zöldbabot. Mondom magamnak, üsse kő, egyszer élünk, hát próbáljuk ki ezt is. És lássanak csodát, isteni finom lett. Gyerkőcöm jól belakott belőle, és párom sem kergetett meg, hogy zöldséggel akarom tömni :) Jó étvágyat hozzá.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...