r
Nosalty Logó

Rakott zöldbab ahogy Katharosz készíti

Katharosz
Rakott zöldbab ahogy Katharosz készíti
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

841
Kalória
43.8g
Fehérje
47g
Szénhidrát
54.2g
Zsír
507.4g
Víz
273.4g
Koleszterin
7.6g
Élelmi rost
14.4g
Cukor
  • 7% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 841 kcal
  • 7% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 3357 kcal
  • 7% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 122 kcal
  • 7% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    43.8 g

Zsír

  • Összesen
    54.2 g
  • Telített zsírsav
    23 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    273 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1526.8 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    46 mg
  • Kálcium
    397 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    113 mg
  • Foszfor
    629 mg
  • Nátrium
    331 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    47 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

Víz

  • Összesen
    507.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    405 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    43 mg
  • D vitamin:
    48 micro
  • K vitamin:
    90 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    165 micro
  • Kolin:
    222 mg
  • Retinol - A vitamin:
    283 micro
  • α-karotin
    258 micro
  • β-karotin
    1314 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    3474 micro
  • Lut-zea
    1420 micro
Összesen 841 kcal
  • 7% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    175.1 g

Zsír

  • Összesen
    216.8 g
  • Telített zsírsav
    94 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    71 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    28 g
  • Koleszterin
    1094 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6107.3 g
  • Cink
    18 mg
  • Szelén
    183 mg
  • Kálcium
    1586 mg
  • Vas
    19 mg
  • Magnézium
    453 mg
  • Foszfor
    2518 mg
  • Nátrium
    1325 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    188 g
  • Cukor
    58 mg
  • Élelmi rost
    30 mg

Víz

  • Összesen
    2029.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1622 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    20 mg
  • C vitamin:
    172 mg
  • D vitamin:
    190 micro
  • K vitamin:
    358 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    42 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    662 micro
  • Kolin:
    888 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1131 micro
  • α-karotin
    1031 micro
  • β-karotin
    5257 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    13894 micro
  • Lut-zea
    5679 micro
Összesen 3357 kcal
  • 7% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    6.4 g

Zsír

  • Összesen
    7.9 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    40 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    222.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    58 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    92 mg
  • Nátrium
    48 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    6.9 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    74 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    59 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    24 micro
  • Kolin:
    32 mg
  • Retinol - A vitamin:
    41 micro
  • α-karotin
    38 micro
  • β-karotin
    192 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    506 micro
  • Lut-zea
    207 micro
Összesen 122 kcal

Elkészítés

  1. A megtisztított babot 2-3 centis darabokra vágjuk, és enyhén sós vízben a babérlevéllel együtt megfőzzük, majd leszűrjük, és hűlni hagyjuk.
  2. A rizst az előírásnak megfelelően megfőzzük.
  3. Egy tűzálló kerek formát kivajazunk, és morzsával megszórjuk.
  4. A finomra vágott hagymát és a reszelt fokhagymát egy csipet sóval az olajon megfonnyasztjuk, majd hozzáadjuk a darált húst, fűszerezzük (só, bors, majoránna), és kevergetve kb 10 perc alatt megpirítjuk.
  5. A tűzről levéve belekeverünk 1 kk pirospaprikát, majd hűlni hagyjuk.
  6. Ha kicsit kihűlt, belekeverjük a rizst, 1,5 dl tejfölt, a 2 tojást, a másik kk pirospaprikát, sózzuk, borsozzuk szükség szerint.
  7. Rétegezzük a következőképpen: a formánk aljába 1/3 rész babot teszünk, erre a fele húsos masszát kenjük, majd a másik 1/3 bab következik, erre ismét húsos massza, végül a maradék bab következik, a tetejére kenjük a maradék tejfölt.
  8. 200 fokra előmelegített sütőbe tesszük, kb. 30 perc múlva a sütőből kivéve a tetejét kirakjuk a hámozott, és felkarikázott paradicsomokkal, majd ismét visszatesszük a sütőbe.
  9. Kb. 10 perc múlva kivesszük, megszórjuk a reszelt sajttal, amit már csak ráolvasztunk a sütőben.
  10. A sütőből kivéve pár percig pihenni hagyjuk, ezután ízlés szerint tejföllel tálaljuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 p
  • Főzés ideje: 20 p
  • Sütés ideje: 50 p
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

Nagyon finom, ízletes, könnyű, egytálétel!

További receptek

Címlapról ajánljuk

„Kapj rá!” a halra – Egészség, íz és tudatosság egy...

A halfogyasztás többek számára ma már nemcsak gasztronómiai élmény, hanem tudatos döntés is. A halhús jó minőségű fehérjeforrás, könnyen emészthető, és természetes módon tartalmaz olyan tápanyagokat – például ómega–3 zsírsavakat, vitaminokat és ásványi anyagokat –, amelyek jól illeszkednek a kiegyensúlyozott étrendbe. Nem véletlen, hogy a hal egyre gyakrabban jelenik meg a modern, egészségtudatos konyhákban is.

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...