r
Nosalty Logó

Rakott virslis tészta

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Rakott virslis tészta
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 12% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 1060 kcal
  • 12% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 4238 kcal
  • 12% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 253 kcal
  • 12% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    44.6 g

Zsír

  • Összesen
    50.5 g
  • Telített zsírsav
    23 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    194 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2585.5 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    114 mg
  • Kálcium
    722 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    108 mg
  • Foszfor
    666 mg
  • Nátrium
    960 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    104.7 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    180.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    375 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    23 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    331 micro
  • Kolin:
    78 mg
  • Retinol - A vitamin:
    323 micro
  • α-karotin
    12 micro
  • β-karotin
    553 micro
  • β-crypt
    125 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    467 micro
Összesen 1060 kcal
  • 12% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    178.4 g

Zsír

  • Összesen
    202.2 g
  • Telített zsírsav
    90 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    72 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    20 g
  • Koleszterin
    776 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    10341.8 g
  • Cink
    21 mg
  • Szelén
    455 mg
  • Kálcium
    2890 mg
  • Vas
    31 mg
  • Magnézium
    432 mg
  • Foszfor
    2666 mg
  • Nátrium
    3840 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    418.8 g
  • Cukor
    36 mg
  • Élelmi rost
    23 mg

VÍZ

  • Összesen
    721.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1500 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    29 mg
  • D vitamin:
    92 micro
  • K vitamin:
    18 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    6 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    45 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1323 micro
  • Kolin:
    311 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1293 micro
  • α-karotin
    48 micro
  • β-karotin
    2212 micro
  • β-crypt
    501 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1868 micro
Összesen 4238 kcal
  • 12% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.7 g

Zsír

  • Összesen
    12.1 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    47 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    620.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    27 mg
  • Kálcium
    173 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    26 mg
  • Foszfor
    160 mg
  • Nátrium
    230 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    25.1 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    43.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    90 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    79 micro
  • Kolin:
    19 mg
  • Retinol - A vitamin:
    78 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    133 micro
  • β-crypt
    30 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    112 micro
Összesen 253 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A tésztát sós vízben megfőzzük, leszűrjük.
  2. A vöröshagymát felkockázzuk, olajon megdinszteljük. Mikor már megpirult, megszórjuk a pirospaprikával. Ezután rászórjuk az előzőleg felkarikázott virsliket, és így pirítjuk tovább addig, amíg a virsli is kellően át nem sül.
  3. Elkészítjük az öntetet: összekeverjük a tejfölt, a tejet, a tojást, és ezt az elegyet sóval, borssal, oregánóval és a fokhagymával ízesítjük. (Én Tupperware shaker-be teszem az összes hozzávalót és csak összerázom, így a legegyszerűbb...)
  4. Miután mindennel elkészültünk, már csak az összeállítás van hátra: simán csak rétegeznünk kell a hozzávalókat. Kevés étolajjal, vagy a hagymás-virslis olajjal kikenjük a hőálló tálunkat. (Mivel nagyméretű tálat használtam, így nekem most 5 réteg jött ki a szilárd hozzávalókból: tészta - hagymás virsli - öntet - kevés sajt - tészta - hagymás virsli - öntet - kevés sajt - tészta - öntet - és jó sok sajt a tetejére.) Minden egyes sajtrétegre igény szerint még szórhatunk oregánót.
  5. Betesszük az előmelegített sütőbe, majd 40-50 percig lefedve sütjük.
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 349
  • Tegnapi nézettség: 13
  • 7 napos nézettség: 57
  • Össznézettség: 45757
  • Feltöltés dátuma: 2012. szeptember 11.

Ajánló

Jó minőségű ketchuppal leöntve az igazi.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Mindig is szerettem a virsli-tészta párost, de a hagymával, a fűszerekkel, az öntettel és nem utolsó sorban a sajttal még ízletesebb főételt lehet belőle kreálni. Nálunk közkedvelt, így gyakran kerül az asztalra.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...