Rakott virslis tészta
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
- 12% Fehérje
- 28% Szénhidrát
- 13% Zsír
Összesen
1060
kcal
- 12% Fehérje
- 28% Szénhidrát
- 13% Zsír
-
270g vöröshagyma98 kcal
-
280g virsli753 kcal
-
23 kcal
-
55g tojás69 kcal
-
175g tejföl347 kcal
-
100g tej56 kcal
-
12g fokhagyma16 kcal
-
0g oregánó0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
250g trappista sajt880 kcal
-
500g tészta1855 kcal
-
16g napraforgó olaj141 kcal
Összesen
4238
kcal
- 12% Fehérje
- 28% Szénhidrát
- 13% Zsír
-
16.2g vöröshagyma6 kcal
-
16.8g virsli45 kcal
-
0.5g fűszerpaprika1 kcal
-
3.3g tojás4 kcal
-
10.5g tejföl21 kcal
-
6g tej3 kcal
-
0.7g fokhagyma1 kcal
-
0g oregánó0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
15g trappista sajt53 kcal
-
30g tészta111 kcal
-
8 kcal
Összesen
253
kcal
- 12% Fehérje
- 28% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 47% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 44.6 g
Zsír
-
Összesen 50.5 g
-
Telített zsírsav 23 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 18 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 194 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2585.5 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 114 mg
-
Kálcium 722 mg
-
Vas 8 mg
-
Magnézium 108 mg
-
Foszfor 666 mg
-
Nátrium 960 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 104.7 g
-
Cukor 9 mg
-
Élelmi rost 6 mg
VÍZ
-
Összesen 180.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 375 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 7 mg
-
D vitamin: 23 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 11 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 331 micro
-
Kolin: 78 mg
-
Retinol - A vitamin: 323 micro
-
α-karotin 12 micro
-
β-karotin 553 micro
-
β-crypt 125 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 467 micro
Összesen
1060
kcal
- 12% Fehérje
- 28% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 47% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 178.4 g
Zsír
-
Összesen 202.2 g
-
Telített zsírsav 90 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 72 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 20 g
-
Koleszterin 776 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 10341.8 g
-
Cink 21 mg
-
Szelén 455 mg
-
Kálcium 2890 mg
-
Vas 31 mg
-
Magnézium 432 mg
-
Foszfor 2666 mg
-
Nátrium 3840 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 5 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 418.8 g
-
Cukor 36 mg
-
Élelmi rost 23 mg
VÍZ
-
Összesen 721.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1500 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 6 micro
-
E vitamin: 11 mg
-
C vitamin: 29 mg
-
D vitamin: 92 micro
-
K vitamin: 18 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 6 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 4 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 45 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 1323 micro
-
Kolin: 311 mg
-
Retinol - A vitamin: 1293 micro
-
α-karotin 48 micro
-
β-karotin 2212 micro
-
β-crypt 501 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1868 micro
Összesen
4238
kcal
- 12% Fehérje
- 28% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 47% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 10.7 g
Zsír
-
Összesen 12.1 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 47 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 620.8 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 27 mg
-
Kálcium 173 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 26 mg
-
Foszfor 160 mg
-
Nátrium 230 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 25.1 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 43.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 90 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 6 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 79 micro
-
Kolin: 19 mg
-
Retinol - A vitamin: 78 micro
-
α-karotin 3 micro
-
β-karotin 133 micro
-
β-crypt 30 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 112 micro
Összesen
253
kcal
Hozzávalók
-
3 közepes fej vöröshagyma
-
280 g virsli
-
2 ek fűszerpaprika
-
1 db tojás
-
175 g tejföl
-
1 dl tej
-
4 gerezd fokhagyma
-
oregánó ízlés szerint
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
2 ek napraforgó olaj
Elkészítés
- A tésztát sós vízben megfőzzük, leszűrjük.
- A vöröshagymát felkockázzuk, olajon megdinszteljük. Mikor már megpirult, megszórjuk a pirospaprikával. Ezután rászórjuk az előzőleg felkarikázott virsliket, és így pirítjuk tovább addig, amíg a virsli is kellően át nem sül.
- Elkészítjük az öntetet: összekeverjük a tejfölt, a tejet, a tojást, és ezt az elegyet sóval, borssal, oregánóval és a fokhagymával ízesítjük. (Én Tupperware shaker-be teszem az összes hozzávalót és csak összerázom, így a legegyszerűbb...)
- Miután mindennel elkészültünk, már csak az összeállítás van hátra: simán csak rétegeznünk kell a hozzávalókat. Kevés étolajjal, vagy a hagymás-virslis olajjal kikenjük a hőálló tálunkat. (Mivel nagyméretű tálat használtam, így nekem most 5 réteg jött ki a szilárd hozzávalókból: tészta - hagymás virsli - öntet - kevés sajt - tészta - hagymás virsli - öntet - kevés sajt - tészta - öntet - és jó sok sajt a tetejére.) Minden egyes sajtrétegre igény szerint még szórhatunk oregánót.
- Betesszük az előmelegített sütőbe, majd 40-50 percig lefedve sütjük.
- Sütés ideje: 40 perc
- Elkészítettem: 10 alkalommal
- Receptkönyvben: 349
- Tegnapi nézettség: 8
- 7 napos nézettség: 47
- Össznézettség: 45936
- Feltöltés dátuma: 2012. szeptember 11.
Ajánló
Jó minőségű ketchuppal leöntve az igazi.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
Mindig is szerettem a virsli-tészta párost, de a hagymával, a fűszerekkel, az öntettel és nem utolsó sorban a sajttal még ízletesebb főételt lehet belőle kreálni. Nálunk közkedvelt, így gyakran kerül az asztalra.