r
Nosalty Logó

Rakott túrós palacsinta Bjkata konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Bjkata
Rakott túrós palacsinta Bjkata konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 12% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A palacsinta tésztájához

A túrós töltelékhez

A tejfölös öntethez

Összesen 1000 kcal
  • 12% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A palacsinta tésztájához

A túrós töltelékhez

A tejfölös öntethez

Összesen 3993 kcal
  • 12% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A palacsinta tésztájához

A túrós töltelékhez

A tejfölös öntethez

Összesen 179 kcal
  • 12% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    37.7 g

Zsír

  • Összesen
    33.6 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    210 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2077.2 g
  • Cink
    197 mg
  • Szelén
    54 mg
  • Kálcium
    432 mg
  • Vas
    152 mg
  • Magnézium
    42 mg
  • Foszfor
    396 mg
  • Nátrium
    790 mg
  • Réz
    8 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    128.1 g
  • Cukor
    40 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    124.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    121 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    41 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    19 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    90 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    56 micro
  • Kolin:
    167 mg
  • Retinol - A vitamin:
    119 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    13 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    259 micro
Összesen 1000 kcal
  • 12% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    151 g

Zsír

  • Összesen
    134.2 g
  • Telített zsírsav
    49 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    34 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    22 g
  • Koleszterin
    840 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8308.9 g
  • Cink
    786 mg
  • Szelén
    214 mg
  • Kálcium
    1729 mg
  • Vas
    609 mg
  • Magnézium
    167 mg
  • Foszfor
    1583 mg
  • Nátrium
    3161 mg
  • Réz
    31 mg
  • Mangán
    27 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    512.3 g
  • Cukor
    160 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

VÍZ

  • Összesen
    497.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    482 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    20 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    163 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    76 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    361 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    225 micro
  • Kolin:
    670 mg
  • Retinol - A vitamin:
    476 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    53 micro
  • β-crypt
    21 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1036 micro
Összesen 3993 kcal
  • 12% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.7 g

Zsír

  • Összesen
    6 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    37 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    370 g
  • Cink
    35 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    77 mg
  • Vas
    27 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    70 mg
  • Nátrium
    141 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    22.8 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    22.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    21 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    16 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    30 mg
  • Retinol - A vitamin:
    21 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    46 micro
Összesen 179 kcal

Hozzávalók

A palacsinta tésztájához

A túrós töltelékhez

A tejfölös öntethez

Elkészítés

A palacsinta tésztájához

  1. Egy tálba beleütjük a 3egész tojást.
  2. Hozzáadjuk a cukrot, sót, a lisztetés 1 bögretejet. Fakanállal sűrű, csomómentes tésztát keverünk. Csak akkor öntjük hozzá a többi tejet, ha a tésztánk már csomómentes.
  3. Végül az étolajat is hozzákeverjük. Ha túl sűrűnek érezzük, akkor egy kevés tejjelmég hígíthatjuk.
  4. A palacsintasütőbe 1 ek étolajat teszünk, és ha már szinte füstöl, beleöntjük az első szedőkanálnyi palacsintát. Mindkét oldalát megsütjük. A következő palacsintáknál már nem kell étolaj a palacsintasütőbe, nem fognak leragadni.
  5. A kisült palacsintákat tartsuk fedő alatt, amíg a többi is elkészül.
  6. A palacsinták kétharmadát túróval töltjük és rakott palacsintát készítünk belőle, a maradék palacsintákat pedig megtölthetjük hagyományos módon lekvárral, Nutellával stb.
  7. A túrót áttörjük krumplitörővel vagy villával, hozzáadjuk a tejfölt, porcukrot, vaníliás cukrot és a mazsolát. (Ha van otthon citrom, akkor citromhéjjal is ízesíthetjük.)
  8. A palacsintákat úgy töltjük meg, hogy 1 ek-nyi tölteléket teszünk a palacsintába, a két szélét ráhajtjuk, és lazán feltekerjük. Így a két vége is zárt lesz a palacsintáknak.
  9. Kivajazott tálba vagy tepsibe rakjuk a tekercseket.
  10. Megkenjük a tejfölös öntettel, ami tejfölből, porcukorból, vaníliás cukorból és tojássárgájából egyszerű keveréssel készül, majd előmelegített sütőben 180 fokon addig sütjük, amíg a tejfölös öntet kicsit megpirul. Ez kb. 20 perc.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Elkészítettem: 80 alkalommal
  • Receptkönyvben: 176
  • Tegnapi nézettség: 59
  • 7 napos nézettség: 308
  • Össznézettség: 127331
  • Feltöltés dátuma: 2012. október 13.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A palacsinta melegen a legfinomabb, erre jó módszer a rakott palacsinta készítése. Így még az ebéd végén is garantáltan forró palacsintákat kínálhatunk.

Hozzávalók

A palacsinta tésztájához

A túrós töltelékhez

A tejfölös öntethez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...