Rakott paprikás krumpli à la Anyóca
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojásmentes
Éva-Anyóca
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
- 5% Fehérje
- 16% Szénhidrát
- 7% Zsír
-
47 kcal
-
57g vöröshagyma21 kcal
-
3g fokhagyma3 kcal
-
4 kcal
-
67g lecsó27 kcal
-
333g burgonya193 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
19 kcal
-
8g petrezselyem3 kcal
-
58g virsli157 kcal
-
42g tészta155 kcal
-
63g tejföl124 kcal
-
33g sajt117 kcal
-
33g zöldborsó27 kcal
-
50g kovászos uborka8 kcal
Összesen
905
kcal
- 5% Fehérje
- 16% Szénhidrát
- 7% Zsír
-
32g napraforgó olaj283 kcal
-
340g vöröshagyma124 kcal
-
15g fokhagyma20 kcal
-
23 kcal
-
400g lecsó164 kcal
-
2000g burgonya1155 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
140g sűrített paradicsom115 kcal
-
45g petrezselyem16 kcal
-
350g virsli942 kcal
-
250g tészta928 kcal
-
375g tejföl743 kcal
-
200g sajt704 kcal
-
200g zöldborsó162 kcal
-
300g kovászos uborka45 kcal
Összesen
5424
kcal
- 5% Fehérje
- 16% Szénhidrát
- 7% Zsír
-
0.7g napraforgó olaj6 kcal
-
7.3g vöröshagyma3 kcal
-
0.3g fokhagyma0 kcal
-
0.2g fűszerpaprika0 kcal
-
8.6g lecsó4 kcal
-
43g burgonya25 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
2 kcal
-
1g petrezselyem0 kcal
-
7.5g virsli20 kcal
-
5.4g tészta20 kcal
-
8.1g tejföl16 kcal
-
4.3g sajt15 kcal
-
4.3g zöldborsó3 kcal
-
6.4g kovászos uborka1 kcal
Összesen
115
kcal
- 5% Fehérje
- 16% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 72% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 32.4 g
Zsír
-
Összesen 42.1 g
-
Telített zsírsav 18 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 15 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 116 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2035.4 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 53 mg
-
Kálcium 528 mg
-
Vas 8 mg
-
Magnézium 142 mg
-
Foszfor 583 mg
-
Nátrium 715 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 101.2 g
-
Cukor 13 mg
-
Élelmi rost 11 mg
VÍZ
-
Összesen 443 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 326 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 85 mg
-
D vitamin: 7 micro
-
K vitamin: 151 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 9 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 198 micro
-
Kolin: 80 mg
-
Retinol - A vitamin: 226 micro
-
α-karotin 27 micro
-
β-karotin 1139 micro
-
β-crypt 96 micro
-
Likopin 6712 micro
-
Lut-zea 1542 micro
Összesen
905
kcal
- 5% Fehérje
- 16% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 72% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 194.5 g
Zsír
-
Összesen 252.5 g
-
Telített zsírsav 108 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 90 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 27 g
-
Koleszterin 698 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 12212.7 g
-
Cink 27 mg
-
Szelén 320 mg
-
Kálcium 3170 mg
-
Vas 48 mg
-
Magnézium 850 mg
-
Foszfor 3497 mg
-
Nátrium 4289 mg
-
Réz 4 mg
-
Mangán 7 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 607.3 g
-
Cukor 81 mg
-
Élelmi rost 68 mg
VÍZ
-
Összesen 2658.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1955 micro
-
B6 vitamin: 8 mg
-
B12 Vitamin: 6 micro
-
E vitamin: 25 mg
-
C vitamin: 512 mg
-
D vitamin: 42 micro
-
K vitamin: 903 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 7 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 4 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 55 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 1186 micro
-
Kolin: 483 mg
-
Retinol - A vitamin: 1356 micro
-
α-karotin 163 micro
-
β-karotin 6832 micro
-
β-crypt 577 micro
-
Likopin 40270 micro
-
Lut-zea 9251 micro
Összesen
5424
kcal
- 5% Fehérje
- 16% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 72% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 4.2 g
Zsír
-
Összesen 5.4 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 15 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 262.4 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 7 mg
-
Kálcium 68 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 18 mg
-
Foszfor 75 mg
-
Nátrium 92 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 13 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 57.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 42 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 11 mg
-
D vitamin: 1 micro
-
K vitamin: 19 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 25 micro
-
Kolin: 10 mg
-
Retinol - A vitamin: 29 micro
-
α-karotin 4 micro
-
β-karotin 147 micro
-
β-crypt 12 micro
-
Likopin 865 micro
-
Lut-zea 199 micro
Összesen
115
kcal
Hozzávalók
-
4 ek napraforgó olaj
-
ételízesítő ízlés szerint
-
140 g sűrített paradicsom
-
375 g tejföl
Elkészítés
- A fazékba olajat öntünk, majd a sózott vöröshagymát és a fokhagymát fedő alatt, közepes lángon üvegesre pároljuk.
- Rádobjuk a pirospaprikát, elkeverjük, hozzáadjuk a lecsót, a negyedelt burgonyát, és felöntjük bőven vízzel, hogy ellepje.
- Ízlés szerint sózzuk (vagy ételízesítőt adunk hozzá), frissen őrölt borsot teszünk bele, majd finomra vágott petrezselymezöldjét szórunk bele.
- Közepes lángon fedő alatt főzzük nagyjából 40 percig (a fedő ne legyen rajta teljesen, fakanállal kitámasztjuk).
- Ekkor beletesszük a zacskó tésztát, óvatosan megkeverjük, hozzáadjuk a 20 dkg mirelit zöldborsót és továbbfőzzük.
- Az utolsó két percre beletesszük a virslikarikákat.
- Az egészet tepsibe borítjuk, leöntjük tejföllel, ráreszeljük a sajtot és előmelegített sütőben, közepes lángon sütjük, addig, amíg a sajt ráolvad.
- Forrón tálaljuk.
- Sütés hőfoka: 160 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 40x30x8
- Sütés ideje: 15 perc
- Elkészítettem: 20 alkalommal
- Receptkönyvben: 109
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 14041
- Feltöltés dátuma: 2010. október 09.
Ajánló
Savanyú uborkával tálaljuk, meg némi finom, friss fehér kenyérrel, mert a fiam a nélkül nem létezik. Aki szereti, egy finom pohár bor biztos jól esik hozzá.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- Speciális étrendek:
Éva-Anyóca
350 recept
A sok új csoda kipróbálása mellett majdnem elfelejtettem a régi kedvencet, a paprikás krumplit. Most azért, hogy laktatóbb legyen, és ne a megszokott unalom, belefőztem a tésztát, sőt a zöldborsót is, tepsibe tettem, leöntöttem tejföllel, sajttal, sütőbe raktam, összesütöttem, és csoda történt, sikerült, méghozzá nem is akárhogy, elfogyott, fincsi volt, jó ötlet volt! Nem volt rossz gondolat variálni a régi receptet.