r
Nosalty Logó

Rakott milánói Ildike konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Ildike20
Rakott milánói Ildike konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 18% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 440 kcal
  • 18% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 2198 kcal
  • 18% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 134 kcal
  • 18% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    39 g

Zsír

  • Összesen
    27.9 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    137 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1231.4 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    35 mg
  • Kálcium
    290 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    49 mg
  • Foszfor
    470 mg
  • Nátrium
    383 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7.4 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    148 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    150 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    34 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    113 mg
  • Retinol - A vitamin:
    132 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    211 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    6477 micro
  • Lut-zea
    10 micro
Összesen 440 kcal
  • 18% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    195.2 g

Zsír

  • Összesen
    139.4 g
  • Telített zsírsav
    59 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    54 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    20 g
  • Koleszterin
    687 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6156.8 g
  • Cink
    18 mg
  • Szelén
    173 mg
  • Kálcium
    1448 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    243 mg
  • Foszfor
    2351 mg
  • Nátrium
    1914 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    36.8 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    740 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    749 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    30 mg
  • D vitamin:
    168 micro
  • K vitamin:
    18 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    43 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    66 micro
  • Kolin:
    566 mg
  • Retinol - A vitamin:
    661 micro
  • α-karotin
    29 micro
  • β-karotin
    1055 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    32383 micro
  • Lut-zea
    52 micro
Összesen 2198 kcal
  • 18% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12 g

Zsír

  • Összesen
    8.5 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    42 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    377.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    89 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    144 mg
  • Nátrium
    117 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2.3 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    45.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    46 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    4 micro
  • Kolin:
    35 mg
  • Retinol - A vitamin:
    41 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    65 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1985 micro
  • Lut-zea
    3 micro
Összesen 134 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Tésztát megfőzzük, leszűrjük,félretesszük.
  2. Hagymát felaprítjuk,megdinszteljükegy kis olajon, tűzről levéve pirospaprikával, sóval megszórjuk.
  3. Rátesszüka húst, kis vízzel felengedjük(hogy ne égjen le, elég annyi).
  4. Ízlés szerint fűszerezzükbazsalikommal, majorannával, petrezselyemmel.Összezúzott fokhagymát is beletesszük.
  5. Paradicsomkonzervet2 ek ketchuppal kikeverünk.Hozzáadjuka húshoz, kevés vizet is öntök hozzá.
  6. Puhára pároljukaz egészet (kb. 15 perc).Tésztával összekeverjük.
  7. Tepsibe öntjük, majd megszórjukreszelt sajttal.
  8. Előmelegített sütőben addig sütjük,míg ráolvad a sajt.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 4 alkalommal
  • Receptkönyvben: 35
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 5876
  • Feltöltés dátuma: 2013. március 27.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Ildike20 14 recept

Gondoltam, változatok egy kicsit a megszokott milánóin! :)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...