Rakott krumpli olaszosan avagy krumplilasagne
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojásmentes
Thisandthat
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
- 4% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 5% Zsír
Paradicsomos-gombás ragu
-
4g olívaolaj35 kcal
-
15g vöröshagyma5 kcal
-
46g újhagyma9 kcal
-
83g gomba18 kcal
-
15g petrezselyem5 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
33g víz0 kcal
-
38 kcal
Besamel
-
8g vaj60 kcal
-
5g finomliszt18 kcal
-
58g tej33 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
-
10g bazsalikom2 kcal
-
17g fehérbor14 kcal
Egyéb
-
167g burgonya96 kcal
-
0g só0 kcal
-
33g mozzarella100 kcal
Összesen
433
kcal
- 4% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 5% Zsír
Paradicsomos-gombás ragu
-
24g olívaolaj212 kcal
-
90g vöröshagyma33 kcal
-
276g újhagyma53 kcal
-
500g gomba107 kcal
-
90g petrezselyem32 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
200g víz0 kcal
-
280g sűrített paradicsom230 kcal
Besamel
-
50g vaj359 kcal
-
30g finomliszt109 kcal
-
350g tej196 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
-
60g bazsalikom14 kcal
-
100g fehérbor82 kcal
Egyéb
-
1000g burgonya578 kcal
-
0g só0 kcal
-
200g mozzarella598 kcal
Összesen
2603
kcal
- 4% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 5% Zsír
Paradicsomos-gombás ragu
-
0.7g olívaolaj7 kcal
-
2.8g vöröshagyma1 kcal
-
8.5g újhagyma2 kcal
-
15.4g gomba3 kcal
-
2.8g petrezselyem1 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
6.2g víz0 kcal
-
8.6g sűrített paradicsom7 kcal
Besamel
-
1.5g vaj11 kcal
-
0.9g finomliszt3 kcal
-
10.8g tej6 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
-
1.8g bazsalikom0 kcal
-
3.1g fehérbor3 kcal
Egyéb
-
30.8g burgonya18 kcal
-
0g só0 kcal
-
6.2g mozzarella18 kcal
Összesen
80
kcal
- 4% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 80% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Likopin
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 18.2 g
Zsír
-
Összesen 20.2 g
-
Telített zsírsav 10 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 7 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 44 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1032.5 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 18 mg
-
Kálcium 336 mg
-
Vas 5 mg
-
Magnézium 86 mg
-
Foszfor 336 mg
-
Nátrium 247 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 45.2 g
-
Cukor 12 mg
-
Élelmi rost 7 mg
VÍZ
-
Összesen 333.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 255 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 64 mg
-
D vitamin: 11 micro
-
K vitamin: 356 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 6 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 92 micro
-
Kolin: 60 mg
-
Retinol - A vitamin: 114 micro
-
α-karotin 14 micro
-
β-karotin 1691 micro
-
β-crypt 5 micro
-
Likopin 13423 micro
-
Lut-zea 1726 micro
Összesen
433
kcal
- 4% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 80% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Likopin
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 109.4 g
Zsír
-
Összesen 121.3 g
-
Telített zsírsav 61 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 43 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 8 g
-
Koleszterin 266 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 6195.3 g
-
Cink 15 mg
-
Szelén 109 mg
-
Kálcium 2015 mg
-
Vas 29 mg
-
Magnézium 518 mg
-
Foszfor 2018 mg
-
Nátrium 1484 mg
-
Réz 4 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 271.3 g
-
Cukor 73 mg
-
Élelmi rost 43 mg
VÍZ
-
Összesen 2002.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1533 micro
-
B6 vitamin: 4 mg
-
B12 Vitamin: 5 micro
-
E vitamin: 19 mg
-
C vitamin: 387 mg
-
D vitamin: 66 micro
-
K vitamin: 2138 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 4 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 37 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 552 micro
-
Kolin: 363 mg
-
Retinol - A vitamin: 684 micro
-
α-karotin 81 micro
-
β-karotin 10148 micro
-
β-crypt 28 micro
-
Likopin 80539 micro
-
Lut-zea 10354 micro
Összesen
2603
kcal
- 4% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 80% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Likopin
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 3.4 g
Zsír
-
Összesen 3.7 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 8 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 190.6 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 3 mg
-
Kálcium 62 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 16 mg
-
Foszfor 62 mg
-
Nátrium 46 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 8.3 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 61.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 47 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 12 mg
-
D vitamin: 2 micro
-
K vitamin: 66 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 17 micro
-
Kolin: 11 mg
-
Retinol - A vitamin: 21 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 312 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 2478 micro
-
Lut-zea 319 micro
Összesen
80
kcal
Hozzávalók
Paradicsomos-gombás ragu
-
3 ek olívaolaj
-
1 db vöröshagyma
-
3 db újhagyma
-
50 dkg gomba
-
2 csokor petrezselyem
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
2 dl víz
Besamel
-
5 dkg vaj
-
2 evőkanál finomliszt
-
350 ml tej
-
só ízlés szerint
-
szerecsendió ízlés szerint
-
1 csokor bazsalikom
-
1 dl fehérbor
Egyéb
-
1 kg burgonya
-
só ízlés szerint
-
20 dkg mozzarella
Elkészítés
Paradicsomos-gombás ragu
- Az olajon megpároljuk a felkockázott hagymákat, majd hozzáadjuk a felszeletelt gombát.
- Fűszerezzük, hozzáadjuk a petrezselymet, felöntjük a vízzel, és lefedve addig főzzük, amíg a gomba meg nem puhul.
- Hozzáadjuk a paradicsomszószt és a bort is, még néhány percig főzzük, majd félretesszük, amíg elkészül a besamel.
Besamel
- A vajat felolvasztjuk, majd félrehúzzuk, hozzáadjuk a lisztet és egy pici tejet.
- Csomómentesre keverjük, majd felöntjük a maradék tejjel, és sűrűre főzzük.
- Sóval és szerecsendióval fűszerezzük.
Egyéb
- A krumplit nyersen lereszeljük, a sajtot felszeleteljük.
- Rétegezzük: besamel 1/3 része - krumpli fele, só - paradicsomos szósz - friss bazsalikom - krumpli másik fele, só - maradék besamel
- Fólia alatt sütjük kb. 200 fokon, amíg a krumpli meg nem puhul, majd levesszük a fóliát, rátesszük a sajtot, és addig sütjük tovább, amíg a sajt meg nem pirul a tetején.
- Sütés hőfoka: 200 °C
- Sütés ideje: 60 perc
- Receptkönyvben: 110
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 3
- Össznézettség: 10936
- Feltöltés dátuma: 2016. június 16.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- Speciális étrendek:
Thisandthat
161 recept
Rakott krumpli szerintem. :)