r
Nosalty Logó

Rakott krumpli olaszosan avagy krumplilasagne

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Thisandthat
Rakott krumpli olaszosan avagy krumplilasagne
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 4% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 5% Zsír

Paradicsomos-gombás ragu

Besamel

Egyéb

Összesen 433 kcal
  • 4% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 5% Zsír

Paradicsomos-gombás ragu

Besamel

Egyéb

Összesen 2603 kcal
  • 4% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 5% Zsír

Paradicsomos-gombás ragu

Besamel

Egyéb

Összesen 80 kcal
  • 4% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    18.2 g

Zsír

  • Összesen
    20.2 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    44 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1032.5 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    336 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    86 mg
  • Foszfor
    336 mg
  • Nátrium
    247 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    45.2 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    333.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    255 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    64 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    356 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    92 micro
  • Kolin:
    60 mg
  • Retinol - A vitamin:
    114 micro
  • α-karotin
    14 micro
  • β-karotin
    1691 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    13423 micro
  • Lut-zea
    1726 micro
Összesen 433 kcal
  • 4% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    109.4 g

Zsír

  • Összesen
    121.3 g
  • Telített zsírsav
    61 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    43 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    266 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6195.3 g
  • Cink
    15 mg
  • Szelén
    109 mg
  • Kálcium
    2015 mg
  • Vas
    29 mg
  • Magnézium
    518 mg
  • Foszfor
    2018 mg
  • Nátrium
    1484 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    271.3 g
  • Cukor
    73 mg
  • Élelmi rost
    43 mg

VÍZ

  • Összesen
    2002.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1533 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    19 mg
  • C vitamin:
    387 mg
  • D vitamin:
    66 micro
  • K vitamin:
    2138 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    37 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    552 micro
  • Kolin:
    363 mg
  • Retinol - A vitamin:
    684 micro
  • α-karotin
    81 micro
  • β-karotin
    10148 micro
  • β-crypt
    28 micro
  • Likopin
    80539 micro
  • Lut-zea
    10354 micro
Összesen 2603 kcal
  • 4% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.4 g

Zsír

  • Összesen
    3.7 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    8 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    190.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    62 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    62 mg
  • Nátrium
    46 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    8.3 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    61.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    47 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    66 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    11 mg
  • Retinol - A vitamin:
    21 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    312 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    2478 micro
  • Lut-zea
    319 micro
Összesen 80 kcal

Hozzávalók

Paradicsomos-gombás ragu

Besamel

Egyéb

Elkészítés

Paradicsomos-gombás ragu

  1. Az olajon megpároljuk a felkockázott hagymákat, majd hozzáadjuk a felszeletelt gombát.
  2. Fűszerezzük, hozzáadjuk a petrezselymet, felöntjük a vízzel, és lefedve addig főzzük, amíg a gomba meg nem puhul.
  3. Hozzáadjuk a paradicsomszószt és a bort is, még néhány percig főzzük, majd félretesszük, amíg elkészül a besamel.

Besamel

  1. A vajat felolvasztjuk, majd félrehúzzuk, hozzáadjuk a lisztet és egy pici tejet.
  2. Csomómentesre keverjük, majd felöntjük a maradék tejjel, és sűrűre főzzük.
  3. Sóval és szerecsendióval fűszerezzük.

Egyéb

  1. A krumplit nyersen lereszeljük, a sajtot felszeleteljük.
  2. Rétegezzük: besamel 1/3 része - krumpli fele, só - paradicsomos szósz - friss bazsalikom - krumpli másik fele, só - maradék besamel
  3. Fólia alatt sütjük kb. 200 fokon, amíg a krumpli meg nem puhul, majd levesszük a fóliát, rátesszük a sajtot, és addig sütjük tovább, amíg a sajt meg nem pirul a tetején.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Receptkönyvben: 110
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 10930
  • Feltöltés dátuma: 2016. június 16.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Rakott krumpli olaszosan avagy krumplilasagne
Thisandthat 161 recept

Rakott krumpli szerintem. :)

Hozzávalók

Paradicsomos-gombás ragu

Besamel

Egyéb

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...