Rakott kínai kel olaszosan
cukormentes
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojásmentes
Auringonkukka
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
- 11% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 14% Zsír
ragu
-
185g kínai kel28 kcal
-
12g olívaolaj106 kcal
-
23g vöröshagyma8 kcal
-
2g fokhagyma2 kcal
-
0g chili0 kcal
-
125g darált marhahús178 kcal
-
31 kcal
-
3g só0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
-
0g köménymag0 kcal
-
1g chiliszósz0 kcal
-
0 kcal
-
13g parmezán sajt49 kcal
rizs
-
13g vaj90 kcal
-
50g vadrizs179 kcal
-
75g marha alaplé0 kcal
összeállítás
-
4g olívaolaj35 kcal
-
63g crème fraîche223 kcal
-
25g parmezán sajt98 kcal
Összesen
1027
kcal
- 11% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 14% Zsír
ragu
-
740g kínai kel110 kcal
-
48g olívaolaj424 kcal
-
90g vöröshagyma33 kcal
-
6g fokhagyma8 kcal
-
0g chili0 kcal
-
500g darált marhahús710 kcal
-
150g sűrített paradicsom123 kcal
-
11g só0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
-
0g köménymag0 kcal
-
5g chiliszósz1 kcal
-
0 kcal
-
50g parmezán sajt196 kcal
rizs
-
50g vaj359 kcal
-
200g vadrizs714 kcal
-
300g marha alaplé0 kcal
összeállítás
-
16g olívaolaj141 kcal
-
250g crème fraîche893 kcal
-
100g parmezán sajt392 kcal
Összesen
4104
kcal
- 11% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 14% Zsír
ragu
-
29.4g kínai kel4 kcal
-
1.9g olívaolaj17 kcal
-
3.6g vöröshagyma1 kcal
-
0.2g fokhagyma0 kcal
-
0g chili0 kcal
-
19.9g darált marhahús28 kcal
-
5 kcal
-
0.4g só0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
-
0g köménymag0 kcal
-
0.2g chiliszósz0 kcal
-
0 kcal
-
8 kcal
rizs
-
2g vaj14 kcal
-
7.9g vadrizs28 kcal
-
11.9g marha alaplé0 kcal
összeállítás
-
0.6g olívaolaj6 kcal
-
9.9g crème fraîche35 kcal
-
16 kcal
Összesen
162
kcal
- 11% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 14% Zsír
- 64% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 53.7 g
Zsír
-
Összesen 67.9 g
-
Telített zsírsav 32 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 21 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 218 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3332.3 g
-
Cink 10 mg
-
Szelén 54 mg
-
Kálcium 618 mg
-
Vas 6 mg
-
Magnézium 176 mg
-
Foszfor 833 mg
-
Nátrium 1634 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 55.6 g
-
Cukor 11 mg
-
Élelmi rost 7 mg
VÍZ
-
Összesen 317.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 220 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 6 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 57 mg
-
D vitamin: 7 micro
-
K vitamin: 90 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 13 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 202 micro
-
Kolin: 164 mg
-
Retinol - A vitamin: 159 micro
-
α-karotin 13 micro
-
β-karotin 718 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 10787 micro
-
Lut-zea 198 micro
Összesen
1027
kcal
- 11% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 14% Zsír
- 64% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 215 g
Zsír
-
Összesen 271.6 g
-
Telített zsírsav 130 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 83 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 13 g
-
Koleszterin 872 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 13329 g
-
Cink 39 mg
-
Szelén 215 mg
-
Kálcium 2471 mg
-
Vas 25 mg
-
Magnézium 704 mg
-
Foszfor 3331 mg
-
Nátrium 6538 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 5 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 222.4 g
-
Cukor 44 mg
-
Élelmi rost 28 mg
VÍZ
-
Összesen 1270.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 880 micro
-
B6 vitamin: 7 mg
-
B12 Vitamin: 24 micro
-
E vitamin: 20 mg
-
C vitamin: 228 mg
-
D vitamin: 29 micro
-
K vitamin: 361 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 53 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 810 micro
-
Kolin: 656 mg
-
Retinol - A vitamin: 637 micro
-
α-karotin 51 micro
-
β-karotin 2873 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 43146 micro
-
Lut-zea 792 micro
Összesen
4104
kcal
- 11% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 14% Zsír
- 64% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 8.5 g
Zsír
-
Összesen 10.8 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 35 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 529.8 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 9 mg
-
Kálcium 98 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 28 mg
-
Foszfor 132 mg
-
Nátrium 260 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 8.8 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 50.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 35 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 9 mg
-
D vitamin: 1 micro
-
K vitamin: 14 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 32 micro
-
Kolin: 26 mg
-
Retinol - A vitamin: 25 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 114 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 1715 micro
-
Lut-zea 31 micro
Összesen
162
kcal
Hozzávalók
ragu
-
1 közepes db kínai kel
-
6 ek olívaolaj
-
1 közepes db vöröshagyma
-
2 gerezd fokhagyma
-
0.5 db chili
-
50 dkg darált marhahús
-
15 dkg sűrített paradicsom
-
1 ek só
-
1 kávéskanál fekete bors
-
3 csipet szerecsendió
-
1 teáskanál köménymag
-
1 teáskanál chiliszósz
-
0.5 kávéskanál cayenne paprika
-
5 dkg parmezán sajt
rizs
-
5 dkg vaj
-
20 dkg vadrizs
-
3 dl marha alaplé
összeállítás
-
2 ek olívaolaj
-
25 dkg crème fraîche
-
10 dkg parmezán sajt
Elkészítés
ragu
- Felteszünk egy liter sós-köménymagos vizet főni, és a kínai kel leveleket egészben, pár percre beletesszük, majd félretesszük.
- Közben egy serpenyőben vajat olvasztunk, majd közepes lángon pirítani kezdjük rajta a vadrizst. Óvatosan hozzáadagolunk mindig annyi marha alaplevet (lehet leveskockából is), hogy éppen ellepje a rizst. Ezt addig folytatjuk, amíg félkeményre puhul a rizs, és enyhén krémes állagúvá válik.
- A vöröshagymát és a chili paprikát apró kockákra vágjuk, a fokhagymát átnyomjuk fokhagymatörőn.
- Kevés olívaolajon pirítani kezdjük a hagymákat és a chili paprikát, majd hozzáadjuk a darált húst is. Addig kevergetjük, amíg a hús kifehéredik, majd hozzáadjuk a sűrített paradicsomot és a fűszereket.
- A legvégén durvára reszelt parmezán adunk a húsos szószhoz, és még egy utolsót keverünk rajta.
- Egy tűzálló tálba kevés olívaolajat locsolunk, és az alját kibéleljük a kínai kel levelekkel. A levelekre a rizs felét fakanállal szétterítjük. Erre kerül a darált hús, majd a crème fraîche. Ezután a rizs második fele, és a tetejét megint kínai kellel fedjük. A maradék crème fraîche-t kikeverjük reszelt parmezánnal, és ezzel kenjük be a rakottasunkat.
- Az egészet beterítjük alufóliával, és betoljuk a sütőbe. Az utolsó 10 percre levesszük a fóliát.
- Sütés hőfoka: 200 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Sütés ideje: 20 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 48
- Tegnapi nézettség: 3
- 7 napos nézettség: 51
- Össznézettség: 33177
- Feltöltés dátuma: 2015. március 31.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Auringonkukka
61 recept
Rakott káposztára éheztem, de nem a szokványosra, hanem egy kicsit másra. Kicsit alakítottam a hagyományos magyar változaton, és így is tökéletes vacsora lett belőle. A férjem meg is dicsérte, pedig mostanság már nem szokása, mert hozzászokott, hogy mindig finomakat eszik :)