Rakott kelkáposzta tekovacs konyhájából
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
tekovacs
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 7% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 11% Zsír
-
208g kelkáposzta45 kcal
-
100g sertéslapocka236 kcal
-
20g rizs72 kcal
-
8g bacon33 kcal
-
13g kolbász60 kcal
-
67g tejföl132 kcal
-
28g vöröshagyma10 kcal
-
2g fokhagyma3 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g köménymag0 kcal
-
0 kcal
-
9g tojás12 kcal
-
35 kcal
-
5g margarin36 kcal
-
42g víz0 kcal
-
6 kcal
-
2g margarin12 kcal
-
5g zsemlemorzsa20 kcal
Összesen
712
kcal
- 7% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 11% Zsír
-
1250g kelkáposzta270 kcal
-
600g sertéslapocka1416 kcal
-
120g rizs430 kcal
-
50g bacon197 kcal
-
80g kolbász362 kcal
-
400g tejföl792 kcal
-
170g vöröshagyma62 kcal
-
12g fokhagyma16 kcal
-
1g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g köménymag0 kcal
-
0 kcal
-
55g tojás69 kcal
-
24g napraforgó olaj212 kcal
-
30g margarin215 kcal
-
250g víz0 kcal
-
10g füstölthús kocka35 kcal
-
10g margarin72 kcal
-
30g zsemlemorzsa119 kcal
Összesen
4267
kcal
- 7% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 11% Zsír
-
40.4g kelkáposzta9 kcal
-
19.4g sertéslapocka46 kcal
-
3.9g rizs14 kcal
-
1.6g bacon6 kcal
-
2.6g kolbász12 kcal
-
12.9g tejföl26 kcal
-
5.5g vöröshagyma2 kcal
-
0.4g fokhagyma1 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g köménymag0 kcal
-
0 kcal
-
1.8g tojás2 kcal
-
0.8g napraforgó olaj7 kcal
-
1g margarin7 kcal
-
8.1g víz0 kcal
-
0.3g füstölthús kocka1 kcal
-
0.3g margarin2 kcal
-
1g zsemlemorzsa4 kcal
Összesen
139
kcal
- 7% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 75% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 29.8 g
Zsír
-
Összesen 50.5 g
-
Telített zsírsav 18 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 17 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 6 g
-
Koleszterin 146 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1204 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 38 mg
-
Kálcium 166 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 84 mg
-
Foszfor 370 mg
-
Nátrium 538 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 36.1 g
-
Cukor 8 mg
-
Élelmi rost 6 mg
VÍZ
-
Összesen 344.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 236 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 55 mg
-
D vitamin: 78 micro
-
K vitamin: 123 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 6 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 203 micro
-
Kolin: 125 mg
-
Retinol - A vitamin: 148 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 1058 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 173 micro
Összesen
712
kcal
- 7% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 75% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 178.5 g
Zsír
-
Összesen 302.7 g
-
Telített zsírsav 109 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 103 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 38 g
-
Koleszterin 875 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 7224 g
-
Cink 24 mg
-
Szelén 230 mg
-
Kálcium 997 mg
-
Vas 19 mg
-
Magnézium 503 mg
-
Foszfor 2222 mg
-
Nátrium 3225 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 216.6 g
-
Cukor 45 mg
-
Élelmi rost 39 mg
VÍZ
-
Összesen 2065.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1419 micro
-
B6 vitamin: 5 mg
-
B12 Vitamin: 6 micro
-
E vitamin: 19 mg
-
C vitamin: 333 mg
-
D vitamin: 468 micro
-
K vitamin: 735 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 7 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 36 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 1216 micro
-
Kolin: 751 mg
-
Retinol - A vitamin: 886 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 6346 micro
-
β-crypt 8 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1037 micro
Összesen
4267
kcal
- 7% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 75% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 5.8 g
Zsír
-
Összesen 9.8 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 28 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 233.6 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 7 mg
-
Kálcium 32 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 16 mg
-
Foszfor 72 mg
-
Nátrium 104 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 7 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 66.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 46 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 11 mg
-
D vitamin: 15 micro
-
K vitamin: 24 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 39 micro
-
Kolin: 24 mg
-
Retinol - A vitamin: 29 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 205 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 34 micro
Összesen
139
kcal
Hozzávalók
-
1.3 kg kelkáposzta
-
60 dkg sertéslapocka
-
12 dkg rizs
-
4 dl tejföl
-
1 nagy fej vöröshagyma
-
4 gerezd fokhagyma
-
1 késhegynyi só
-
1 késhegynyi bors
-
1 késhegynyi köménymag
-
1 kk fűszerpaprika
-
1 db tojás
-
3 ek napraforgó olaj
-
2.5 dl víz
-
1 db füstölthús kocka
Elkészítés
- A kelkáposztát (megtisztítva, megmosva) 8 részre vágva enyhén sós, forrásban lévő vízbe tesszük, és majdnem puhára főzzük. Leszűrjük a levét, torzsát kivágjuk és levelekre szedjük, vagy csíkokra vágjuk, kinek hogy tetszik.
- A lapockát kétféleképpen is felhasználhatjuk: vagy pörköltet csinálunk belőle és utána ledaráljuk, vagy a nyers darált húst olajon (folyton keverve, hogy oda ne kapjon) fűszerezzük, és átsütögetjük. Én ez utóbbit választottam: bacon zsírján megpirítottam a húst, hozzákeverve a hagymát, tört fokhagymát, fűszereket.
- Amikor kész a darált hús keverjünk hozzá egy tojást, és egy kis pohár (2 dl) tejfölt.
- A rizst áthevítjük kis olajon, és 2,5 dl forró vízben félpuhára főzzük (1 füstöltlé kockát tettem bele só helyett).
- Miután minden hozzávaló kész, már csak összerakjuk: a tepsit jól kikenjük margarinnal, és egy marék zsemlemorzsát hintünk bele (amit felvesz).
- Rétegek: alul a kelkáposztalevél, rá egy réteg darált hús, majd a rizs. Ezt addig ismételjük, amíg minden el nem fogy. Legfelül a kelkáposzta legyen.
- Ha pörköltből csináltuk, akkor a mártásba/lébe keverjük a nagy doboz tejfölt, és a rétegeket ezzel a keverékkel megöntözzük. Ha kész darált húsból, akkor a tejfölbe is pici pirospaprikát keverjünk.
- Tetejére tejföl, margarindarabkák, apró kocka baconés a kolbászkarikák.
- Előmelegített sütőben megsütjük.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 22x30
- Sütés ideje: 30 perc
- Elkészítettem: 5 alkalommal
- Receptkönyvben: 35
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 4
- Össznézettség: 6022
- Feltöltés dátuma: 2012. május 12.
Ajánló
Maradék pörköltből is készíthetjük!
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- maradékból:
-
- alkalom:
tekovacs
91 recept
A kelkáposztát minden formában nagyon szeretjük. Legtöbbször főzeléket, levest csinálok belőle. Most a rakott variáció következett.