r
Nosalty Logó

Rakott kelkáposzta tekovacs konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
tekovacs
Rakott kelkáposzta tekovacs konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 7% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 712 kcal
  • 7% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 4267 kcal
  • 7% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 139 kcal
  • 7% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    29.8 g

Zsír

  • Összesen
    50.5 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    146 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1204 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    38 mg
  • Kálcium
    166 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    84 mg
  • Foszfor
    370 mg
  • Nátrium
    538 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    36.1 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    344.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    236 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    55 mg
  • D vitamin:
    78 micro
  • K vitamin:
    123 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    203 micro
  • Kolin:
    125 mg
  • Retinol - A vitamin:
    148 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1058 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    173 micro
Összesen 712 kcal
  • 7% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    178.5 g

Zsír

  • Összesen
    302.7 g
  • Telített zsírsav
    109 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    103 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    38 g
  • Koleszterin
    875 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7224 g
  • Cink
    24 mg
  • Szelén
    230 mg
  • Kálcium
    997 mg
  • Vas
    19 mg
  • Magnézium
    503 mg
  • Foszfor
    2222 mg
  • Nátrium
    3225 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    216.6 g
  • Cukor
    45 mg
  • Élelmi rost
    39 mg

VÍZ

  • Összesen
    2065.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1419 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    19 mg
  • C vitamin:
    333 mg
  • D vitamin:
    468 micro
  • K vitamin:
    735 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    7 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    36 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1216 micro
  • Kolin:
    751 mg
  • Retinol - A vitamin:
    886 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    6346 micro
  • β-crypt
    8 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1037 micro
Összesen 4267 kcal
  • 7% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.8 g

Zsír

  • Összesen
    9.8 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    28 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    233.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    32 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    72 mg
  • Nátrium
    104 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    66.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    46 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    24 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    39 micro
  • Kolin:
    24 mg
  • Retinol - A vitamin:
    29 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    205 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    34 micro
Összesen 139 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A kelkáposztát (megtisztítva, megmosva) 8 részre vágva enyhén sós, forrásban lévő vízbe tesszük, és majdnem puhára főzzük. Leszűrjük a levét, torzsát kivágjuk és levelekre szedjük, vagy csíkokra vágjuk, kinek hogy tetszik.
  2. A lapockát kétféleképpen is felhasználhatjuk: vagy pörköltet csinálunk belőle és utána ledaráljuk, vagy a nyers darált húst olajon (folyton keverve, hogy oda ne kapjon) fűszerezzük, és átsütögetjük. Én ez utóbbit választottam: bacon zsírján megpirítottam a húst, hozzákeverve a hagymát, tört fokhagymát, fűszereket.
  3. Amikor kész a darált hús keverjünk hozzá egy tojást, és egy kis pohár (2 dl) tejfölt.
  4. A rizst áthevítjük kis olajon, és 2,5 dl forró vízben félpuhára főzzük (1 füstöltlé kockát tettem bele só helyett).
  5. Miután minden hozzávaló kész, már csak összerakjuk: a tepsit jól kikenjük margarinnal, és egy marék zsemlemorzsát hintünk bele (amit felvesz).
  6. Rétegek: alul a kelkáposztalevél, rá egy réteg darált hús, majd a rizs. Ezt addig ismételjük, amíg minden el nem fogy. Legfelül a kelkáposzta legyen.
  7. Ha pörköltből csináltuk, akkor a mártásba/lébe keverjük a nagy doboz tejfölt, és a rétegeket ezzel a keverékkel megöntözzük. Ha kész darált húsból, akkor a tejfölbe is pici pirospaprikát keverjünk.
  8. Tetejére tejföl, margarindarabkák, apró kocka baconés a kolbászkarikák.
  9. Előmelegített sütőben megsütjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 22x30
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 35
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 6017
  • Feltöltés dátuma: 2012. május 12.

Ajánló

Maradék pörköltből is készíthetjük!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Rakott kelkáposzta tekovacs konyhájából
tekovacs 91 recept

A kelkáposztát minden formában nagyon szeretjük. Legtöbbször főzeléket, levest csinálok belőle. Most a rakott variáció következett.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...