r
Nosalty Logó

Rakott kelkáposzta tekerve

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
M.Kata
Rakott kelkáposzta tekerve
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 9% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 615 kcal
  • 9% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 3069 kcal
  • 9% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 168 kcal
  • 9% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    31.4 g

Zsír

  • Összesen
    41.8 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    251 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    834.1 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    38 mg
  • Kálcium
    135 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    67 mg
  • Foszfor
    413 mg
  • Nátrium
    174 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    28.2 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    257.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    189 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    34 mg
  • D vitamin:
    49 micro
  • K vitamin:
    71 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    150 micro
  • Kolin:
    203 mg
  • Retinol - A vitamin:
    131 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    677 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    1841 micro
  • Lut-zea
    207 micro
Összesen 615 kcal
  • 9% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    156.8 g

Zsír

  • Összesen
    209.2 g
  • Telített zsírsav
    81 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    80 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    27 g
  • Koleszterin
    1253 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4170.5 g
  • Cink
    15 mg
  • Szelén
    189 mg
  • Kálcium
    675 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    337 mg
  • Foszfor
    2067 mg
  • Nátrium
    870 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    141 g
  • Cukor
    31 mg
  • Élelmi rost
    21 mg

VÍZ

  • Összesen
    1286.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    943 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    172 mg
  • D vitamin:
    247 micro
  • K vitamin:
    354 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    40 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    749 micro
  • Kolin:
    1015 mg
  • Retinol - A vitamin:
    657 micro
  • α-karotin
    9 micro
  • β-karotin
    3384 micro
  • β-crypt
    21 micro
  • Likopin
    9204 micro
  • Lut-zea
    1037 micro
Összesen 3069 kcal
  • 9% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    8.6 g

Zsír

  • Összesen
    11.5 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    69 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    229.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    37 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    114 mg
  • Nátrium
    48 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7.8 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    70.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    52 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    19 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    41 micro
  • Kolin:
    56 mg
  • Retinol - A vitamin:
    36 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    186 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    507 micro
  • Lut-zea
    57 micro
Összesen 168 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A füstölt szalonnát apró kockákra vágjuk, megpirítjuk. Az apróra vágott vöröshagymát és fokhagymát rádobjuk. Mikor ezek megdinsztelődtek (ne piruljanak le, mert attól keserű lesz), rádobjuk a darált húst. Fehéredésig dinszteljük.
  2. Közben rászórjuk a majoránnát, a borsot és a sót. Hozzáadjuk a paradicsompürét. Rászórjuk a pirospaprikát, és kevés vízzel felengedjük.
  3. Közben keményre főzzük a három tojást, és apróra vágva hozzáadjuk ehhez a töltelékhez.
  4. Hozzáöntjük a rizst, és addig pároljuk, míg a rizs puha lesz.
  5. A kelkáposzta leveleit (megszabadítva a középső, vastag résztől úgy, hogy a levelet elfektetve, a kést szinte vízszintesen húzva „lefaragjuk” azt) forró vízbe dobjuk 4-5 percre, hogy megpuhuljon, így könnyebb betekerni.
  6. Mikor a kelkáposztalevelek már hajtogathatóak, lecsöpögtetjük, és kanállal beletesszük a tölteléket. Durván egy evőkanálnyi mindegyikbe. Először a levél oldalát hajtjuk be, majd hosszában feltekerjük. Nincs szükség így még összetűzdelésre sem, szépen egyben marad.
  7. A betöltött leveleket egy kivajazott/olajozott tűzálló tálba vagy tepsibe tesszük, amelynek az aljára a maradék töltelékkel „megágyazunk”. Minden töltött levél tetejére egy evőkanálnyi tejfölt teszünk. Sütőbe tesszük, amíg a tejföl szépen rásül.
  8. Ha sok káposztalevelünk maradt, nyugodtan daraboljunk a töltelékek mellé (főleg, ha szeretjük a kelkáposzta intenzív ízét).
  9. Köret nélkül tálaljuk. Az íze olyan, mint a rakott kelé, mégis, kicsit más külsejű, más állagú. Jó étvágyat kívánok hozzá!
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 74
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 8226
  • Feltöltés dátuma: 2011. november 11.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Rakott kelkáposzta tekerve
M.Kata 5 recept

Szeretem a rakott, göngyölt ételeket. Változatossá teszik étkezésünket, nem főzelék, mégis zöldséges. Különféle fűszerezéssel még egyfajta étel is változatossá tehető.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...