r
Nosalty Logó

Rakott kelkáposzta kölessel

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Turmix
Rakott kelkáposzta kölessel
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 5% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 495 kcal
  • 5% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 1983 kcal
  • 5% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 165 kcal
  • 5% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    12.9 g

Zsír

  • Összesen
    23.3 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    45 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    689.8 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    182 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    95 mg
  • Foszfor
    283 mg
  • Nátrium
    115 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    60.4 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    174.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    151 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    35 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    73 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    176 micro
  • Kolin:
    27 mg
  • Retinol - A vitamin:
    100 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    617 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    81 micro
Összesen 495 kcal
  • 5% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    51.4 g

Zsír

  • Összesen
    93.2 g
  • Telített zsírsav
    34 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    34 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    180 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2759.2 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    37 mg
  • Kálcium
    729 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    380 mg
  • Foszfor
    1131 mg
  • Nátrium
    458 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    241.7 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    32 mg

VÍZ

  • Összesen
    699.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    606 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    139 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    292 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    705 micro
  • Kolin:
    106 mg
  • Retinol - A vitamin:
    399 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2466 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    323 micro
Összesen 1983 kcal
  • 5% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    4.2 g

Zsír

  • Összesen
    7.7 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    15 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    227.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    60 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    31 mg
  • Foszfor
    93 mg
  • Nátrium
    38 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    19.9 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    57.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    50 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    24 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    58 micro
  • Kolin:
    9 mg
  • Retinol - A vitamin:
    33 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    203 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    27 micro
Összesen 165 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A káposztát leveleire szedjük, megmossuk, feldaraboljuk, és sós vízben 5-10 percig főzzük.
  2. A kölest és a rizst külön-külön alaposan megmossuk.
  3. A hagymát megtisztítjuk, megmossuk, és apró darabokra vágjuk, majd kevés olajon megfonnyasztjuk.
  4. Beletesszük a kölest, a fűszereket, és kb. kétszeres mennyiségű vízben puhára főzzük (ez lesz a pörkölt).
  5. A rizst sós vízben megfőzzük, leszűrjük.
  6. Egy tálat kikenünk olívaolajjal, és belerétegezzük a hozzávalókat. 1 sor kelkáposzta, 1 sor rizs, köles, káposzta, tejföl, majd újra. A végén reszelünk rá sajtot.
  7. Forró sütőben a sajt pirulásáig sütjük.
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 295
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 27028
  • Feltöltés dátuma: 2012. március 07.

Ajánló

Mindenkinek, aki szereti a kölest.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A régóta dédelgett, nagy kedvencemet a rakott kelt akartam elkészíteni. Mi sertés húst nem fogyasztunk, pulykán mindig érzek valami olyan szagot, amitől nem tudom megenni, így fontolgattam, hogy szójából készítem, mint vegán koromban. De izgatott, hogy milyen lenne kölesből, így  végül  mellette döntöttem. Természetesen nem hasonlít a húsból készültre, bár én már nem is emlékszem milyen sertéshúsból. De a köles-imádók vagy diétázók vagy vállalkozószelleműek nyugadtan kipróbálhatják, mert ehető! :)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...