r
Nosalty Logó

Rakott karfiol Iza konyhájából

NS
Rakott karfiol Iza konyhájából
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A karfiolhoz

A besamelhez

502
Kalória
28.7g
Fehérje
39g
Szénhidrát
25.2g
Zsír
231.9g
Víz
120.2g
Koleszterin
3.9g
Élelmi rost
5.6g
Cukor
  • 9% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A karfiolhoz

A besamelhez

Összesen 502 kcal
  • 9% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A karfiolhoz

A besamelhez

Összesen 3006 kcal
  • 9% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A karfiolhoz

A besamelhez

Összesen 88 kcal
  • 9% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    28.7 g

Zsír

  • Összesen
    25.2 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    120 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    916.9 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    29 mg
  • Kálcium
    224 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    54 mg
  • Foszfor
    375 mg
  • Nátrium
    228 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    39 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    231.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    106 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    66 mg
  • D vitamin:
    25 micro
  • K vitamin:
    22 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    165 micro
  • Kolin:
    150 mg
  • Retinol - A vitamin:
    105 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    12 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    44 micro
Összesen 502 kcal
  • 9% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    172.3 g

Zsír

  • Összesen
    151.3 g
  • Telített zsírsav
    60 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    53 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    23 g
  • Koleszterin
    721 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5501.4 g
  • Cink
    17 mg
  • Szelén
    175 mg
  • Kálcium
    1345 mg
  • Vas
    17 mg
  • Magnézium
    325 mg
  • Foszfor
    2251 mg
  • Nátrium
    1368 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    234.2 g
  • Cukor
    34 mg
  • Élelmi rost
    23 mg

Víz

  • Összesen
    1391.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    634 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    13 mg
  • C vitamin:
    393 mg
  • D vitamin:
    151 micro
  • K vitamin:
    131 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    41 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    989 micro
  • Kolin:
    900 mg
  • Retinol - A vitamin:
    627 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    74 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    264 micro
Összesen 3006 kcal
  • 9% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.1 g

Zsír

  • Összesen
    4.5 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    21 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    163.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    40 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    67 mg
  • Nátrium
    41 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    7 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    41.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    19 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    29 micro
  • Kolin:
    27 mg
  • Retinol - A vitamin:
    19 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    8 micro
Összesen 88 kcal

Elkészítés

A karfiolhoz

  1. A sütőt 200 fokra előmelegítjük. A karfiolt rózsáira szedjük,és sós vízben előfőzzük.
  2. Addig a tölteléket elkészítjük: kisebb fej vöröshagymát megdinsztelünk, rá a pirospaprika, majd a darált hús, só, bors, és megpároljuk.
  3. A rizst bő vízben megfőzzük, ezek után összekeverjüka hússal,és csak most rakjukbele a majorannát.
  4. A besamelhez:forró olajba beleteszünk1 eklisztet, keverés közben hozzáadunk 2 dl tejet, ahogy hűl, 1 tojást belekeverünk,és utána egy kis pohár tejfölt is elkeverünk benne.
  5. Kivajazott, morzsázott tepsibe rakjuk a karfiol felét, rá a húsos tölteléket, és rá a karfiol másik felét.
  6. Erre megy rá a besamel, be a sütőbe, és mikor majdnem piros, akkor megszórjukreszelt sajttal,és megsütjük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 25 p
  • Főzés ideje: 20 p
  • Sütés ideje: 40 p
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

Anyukám receptje, Ő szakácsként dolgozott nagyon sokáig, nagyon jól főz a mai napig.

További receptek

Rizses lecsó

A lecsó vitathatatlanul a nyár egyik legegyszerűbb és legízletesebb egytálétele. Ebben a verzióban a rizs a lecsó szaftjában fő meg, így minden falat átveszi a paradicsom és paprika ...

Fekete Melinda

Tepsis lecsó egyszerűen

Aki az amúgy sem bonyolult lecsó elkészítéséből kivenné az összes maradék macerát (a kevergetést, fedő alatt párolást és egyebeket), nagy szerencséjére az alábbi receptben ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

„Kapj rá!” a halra – Egészség, íz és tudatosság egy...

A halfogyasztás többek számára ma már nemcsak gasztronómiai élmény, hanem tudatos döntés is. A halhús jó minőségű fehérjeforrás, könnyen emészthető, és természetes módon tartalmaz olyan tápanyagokat – például ómega–3 zsírsavakat, vitaminokat és ásványi anyagokat –, amelyek jól illeszkednek a kiegyensúlyozott étrendbe. Nem véletlen, hogy a hal egyre gyakrabban jelenik meg a modern, egészségtudatos konyhákban is.

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...

Párolt lila káposzta

A párolt lila káposzta remek kísérője a különféle sült húsoknak, például a kacsa elképzelhetetlen nélküle. Ezzel a recepttel könnyedén elkészítheted Te is otthon, bár tény, hogy ...