r
Nosalty Logó

Rakott káposzta darált hússal és tejföllel

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Hobbychef
Rakott káposzta darált hússal és tejföllel
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 7% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 787 kcal
  • 7% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 3148 kcal
  • 7% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 174 kcal
  • 7% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    29.7 g

Zsír

  • Összesen
    49.2 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    122 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    869.6 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    28 mg
  • Kálcium
    217 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    58 mg
  • Foszfor
    370 mg
  • Nátrium
    190 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    56.3 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    271.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    137 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    55 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    108 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    191 micro
  • Kolin:
    83 mg
  • Retinol - A vitamin:
    128 micro
  • α-karotin
    46 micro
  • β-karotin
    81 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    46 micro
Összesen 787 kcal
  • 7% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    118.8 g

Zsír

  • Összesen
    197 g
  • Telített zsírsav
    74 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    71 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    23 g
  • Koleszterin
    489 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3478.4 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    112 mg
  • Kálcium
    869 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    230 mg
  • Foszfor
    1479 mg
  • Nátrium
    758 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    225.2 g
  • Cukor
    32 mg
  • Élelmi rost
    23 mg

VÍZ

  • Összesen
    1085.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    547 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    221 mg
  • D vitamin:
    65 micro
  • K vitamin:
    433 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    32 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    766 micro
  • Kolin:
    330 mg
  • Retinol - A vitamin:
    510 micro
  • α-karotin
    185 micro
  • β-karotin
    324 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    183 micro
Összesen 3148 kcal
  • 7% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.5 g

Zsír

  • Összesen
    10.8 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    27 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    191.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    48 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    81 mg
  • Nátrium
    42 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    12.4 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    59.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    30 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    24 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    42 micro
  • Kolin:
    18 mg
  • Retinol - A vitamin:
    28 micro
  • α-karotin
    10 micro
  • β-karotin
    18 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    10 micro
Összesen 174 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A káposztát legyaluljuk, a hagymát aprítjuk, a szalonnát kockára vágjuk.
  2. Egy serpenyőben a szalonnát megpirítjuk, rátesszük a káposztát, sózzuk, borsozzuk, megszórjuk köménnyel (aki akarja, locsolhat rá kevés ecetet), és 10 percig pároljuk.
  3. Egy serpenyőben olajon megdinszteljük a hagymát, rátesszük a darált húst, és kifehéredésig pirítjuk, majd beletesszük egy keverőtálba.
  4. A serpenyőben megpirítjuk a rizst, adunk hozzá ételízesítőt, felengedjük vízzel, és félig megfőzzük. Hozzáadjuk a húshoz, ütünk bele egy tojást, fűszerezzük, és jól összekeverjük.
  5. Egy tepsit kivajazunk, megszórjuk zsemlemorzsával.
  6. Elterítjük rajta a káposzta felét, erre a hús és rizs keverékét, aprított chili paprikát, majd a káposzta másik felét. A káposztákra rakunk babérlevelet, majd bőségesen kanalazunk rá tejfölt, megszórjuk a kakukkfűvel. Végül rászórjuk a reszelt sajtokat, meghintjük zsemlemorzsával.
  7. Lefedjük egy fóliával, és betesszük a 180 fokra előmelegített sütőbe, és légkeverő fokozaton 45 percig sütjük. Leszedjük a fóliát, és aranybarnára sütjük grill fokozaton.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 55 perc
  • Receptkönyvben: 75
  • Tegnapi nézettség: 22
  • 7 napos nézettség: 182
  • Össznézettség: 73269
  • Feltöltés dátuma: 2013. október 17.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Hobbychef 738 recept

Friss káposztából készült, a savanyított majd jöhet télen.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...