Rakott édesburgonya csirkemellel
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojásmentes
Dávid
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 11% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 15% Zsír
A mártáshoz
-
25g vaj179 kcal
-
5g finomliszt18 kcal
-
125g habtejszín365 kcal
-
1g só0 kcal
-
0g fehér bors0 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
-
1g fokhagyma1 kcal
A rakott burgonyához
-
150g csirkemellfilé180 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
25g finomliszt91 kcal
-
35 kcal
-
175g édesburgonya108 kcal
-
25g mozzarella75 kcal
-
13g parmezán sajt49 kcal
Összesen
1101
kcal
- 11% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 15% Zsír
A mártáshoz
-
100g vaj717 kcal
-
20g finomliszt73 kcal
-
500g habtejszín1460 kcal
-
4g só0 kcal
-
0g fehér bors0 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
-
3g fokhagyma4 kcal
A rakott burgonyához
-
600g csirkemellfilé720 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
100g finomliszt364 kcal
-
16g napraforgó olaj141 kcal
-
700g édesburgonya433 kcal
-
100g mozzarella299 kcal
-
50g parmezán sajt196 kcal
Összesen
4407
kcal
- 11% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 15% Zsír
A mártáshoz
-
4.6g vaj33 kcal
-
0.9g finomliszt3 kcal
-
22.8g habtejszín67 kcal
-
0.2g só0 kcal
-
0g fehér bors0 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
-
0.1g fokhagyma0 kcal
A rakott burgonyához
-
27.4g csirkemellfilé33 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
4.6g finomliszt17 kcal
-
0.7g napraforgó olaj6 kcal
-
31.9g édesburgonya20 kcal
-
4.6g mozzarella14 kcal
-
2.3g parmezán sajt9 kcal
Összesen
202
kcal
- 11% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 15% Zsír
- 63% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
E vitamin:
-
C vitamin:
Fehérje
-
Összesen 51.8 g
Zsír
-
Összesen 75.9 g
-
Telített zsírsav 44 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 23 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 330 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2085.2 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 53 mg
-
Kálcium 418 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 100 mg
-
Foszfor 670 mg
-
Nátrium 839 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 53.2 g
-
Cukor 9 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 311.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1497 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 4 mg
-
D vitamin: 37 micro
-
K vitamin: 8 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 16 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 44 micro
-
Kolin: 173 mg
-
Retinol - A vitamin: 592 micro
-
α-karotin 9 micro
-
β-karotin 10858 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 6 micro
Összesen
1101
kcal
- 11% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 15% Zsír
- 63% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
E vitamin:
-
C vitamin:
Fehérje
-
Összesen 207.2 g
Zsír
-
Összesen 303.5 g
-
Telített zsírsav 174 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 91 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 17 g
-
Koleszterin 1321 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 8340.7 g
-
Cink 12 mg
-
Szelén 213 mg
-
Kálcium 1671 mg
-
Vas 8 mg
-
Magnézium 400 mg
-
Foszfor 2679 mg
-
Nátrium 3355 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 212.7 g
-
Cukor 36 mg
-
Élelmi rost 18 mg
VÍZ
-
Összesen 1247.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 5989 micro
-
B6 vitamin: 6 mg
-
B12 Vitamin: 5 micro
-
E vitamin: 18 mg
-
C vitamin: 16 mg
-
D vitamin: 147 micro
-
K vitamin: 34 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 62 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 174 micro
-
Kolin: 694 mg
-
Retinol - A vitamin: 2370 micro
-
α-karotin 35 micro
-
β-karotin 43433 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 22 micro
Összesen
4407
kcal
- 11% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 15% Zsír
- 63% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
E vitamin:
-
C vitamin:
Fehérje
-
Összesen 9.4 g
Zsír
-
Összesen 13.8 g
-
Telített zsírsav 8 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 60 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 380.3 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 10 mg
-
Kálcium 76 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 18 mg
-
Foszfor 122 mg
-
Nátrium 153 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 9.7 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 56.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 273 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 7 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 8 micro
-
Kolin: 32 mg
-
Retinol - A vitamin: 108 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 1981 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1 micro
Összesen
202
kcal
Hozzávalók
A mártáshoz
-
10 dkg vaj
-
2 csapott ek finomliszt
-
500 ml habtejszín
-
1 kk só
-
fehér bors ízlés szerint
-
szerecsendió ízlés szerint
-
1 gerezd fokhagyma
A rakott burgonyához
-
600 g csirkemellfilé
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
2 ek napraforgó olaj
-
70 dkg édesburgonya
Elkészítés
A mártáshoz
- A vajat egy kisebb edényben felolvasztjuk, majd amikor habozni kezd, hozzákeverjük a lisztet, és habverővel elkavarjuk benne.
- Utána rögtön hozzáöntünk egy keveset a tejszínből, és csomómentesre keverjük. Ahogy sűrűsödik, folyamatosan adjuk hozzá a maradékot, míg végül egy sűrű, besamelhez hasonló mártást nem kapunk.
- Ízesítjük, sóval, borssal, szerecsendióval és fokhagymával, majd félretesszük.
A rakott burgonyához
- A csirkemelleket sózzuk-borsozzuk, majd megforgatjuk a lisztban, a felesleget lerázzuk. Az olajat egy serpenyőben felforrósítjuk, és megpirítjuk rajta a csirkeszeletek mindkét oldalát.
- A visszamaradt zsiradékot egy kisebb tepsibe öntjük, és kikenjük vele.
- Az édesburgonyát megtisztítjuk, és vékony szeletekre vágjuk, majd egy réteget lefektetünk a tepsiben. Ezt sózzuk-borsozzuk, majd meglocsoljuk a mártás egyharmadával.
- Erre jönnek a megpirított csirkeszeletek, egy újabb adag mártás, egy újabb kör édesburgonya. Az édesburgonyára só-bors, majd a maradék mártással leöntjük az egészet.
- A tetejére rászórjuk a sajtot és 180 fokos sütőbe tesszük, amíg meg nem pirul a teteje, ez 30-35 perc lesz nagyjából.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 35 perc
- Elkészítettem: 2 alkalommal
- Receptkönyvben: 633
- Tegnapi nézettség: 25
- 7 napos nézettség: 180
- Össznézettség: 60146
- Feltöltés dátuma: 2018. február 23.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- mikor:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Dávid
350 recept
Rakott krumpli, de nem úgy! Szerintem nagyon finom, remélem, kipróbáljátok!