r
Nosalty Logó

Rakott brokkoli Lousha konyhájából

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Lousha
Rakott brokkoli Lousha konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 12% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 636 kcal
  • 12% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 3803 kcal
  • 12% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 112 kcal
  • 12% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    51.2 g

Zsír

  • Összesen
    34.7 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    226 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2538.8 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    45 mg
  • Kálcium
    410 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    115 mg
  • Foszfor
    633 mg
  • Nátrium
    1326 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    32.2 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    294.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    246 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    118 mg
  • D vitamin:
    30 micro
  • K vitamin:
    138 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    156 micro
  • Kolin:
    221 mg
  • Retinol - A vitamin:
    180 micro
  • α-karotin
    45 micro
  • β-karotin
    756 micro
  • β-crypt
    63 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3162 micro
Összesen 636 kcal
  • 12% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    307.4 g

Zsír

  • Összesen
    208.2 g
  • Telített zsírsav
    55 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    54 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    20 g
  • Koleszterin
    1359 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    15232.9 g
  • Cink
    22 mg
  • Szelén
    268 mg
  • Kálcium
    2461 mg
  • Vas
    31 mg
  • Magnézium
    692 mg
  • Foszfor
    3798 mg
  • Nátrium
    7955 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    192.9 g
  • Cukor
    49 mg
  • Élelmi rost
    49 mg

VÍZ

  • Összesen
    1769.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1478 micro
  • B6 vitamin:
    8 mg
  • B12 Vitamin:
    7 micro
  • E vitamin:
    17 mg
  • C vitamin:
    706 mg
  • D vitamin:
    179 micro
  • K vitamin:
    831 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    84 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    936 micro
  • Kolin:
    1327 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1078 micro
  • α-karotin
    271 micro
  • β-karotin
    4538 micro
  • β-crypt
    377 micro
  • Likopin
    2 micro
  • Lut-zea
    18972 micro
Összesen 3803 kcal
  • 12% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.1 g

Zsír

  • Összesen
    6.2 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    40 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    450.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    73 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    112 mg
  • Nátrium
    235 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.7 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    52.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    44 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    21 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    25 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    28 micro
  • Kolin:
    39 mg
  • Retinol - A vitamin:
    32 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    134 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    561 micro
Összesen 112 kcal

Elkészítés

  1. Vágjuk a csirkét kis kockákra, kicsit sózzuk meg, gyorsan pirítsuk körbe egy kevés olajon.
  2. Szedjük a brokkolit kis rózsákra, pároljuk/főzzük félkeményre, ha friss, olvasszuk ki, ha fagyasztott.
  3. Ha fagyott borsót/kukoricát használunk, ezeket is olvasszuk ki, ha frisset, a borsót szintén főzzük elő kicsit.
  4. Keverjük el a joghurt nagy részét a sajt nagy részével, két tojással és a fűszerekkel. A keverékkel jól forgassuk össze a zöldségeket és a csirkét. Tegyük az egészet egy hőálló edénybe, és süssük 200 fokon, fedő nélkül úgy 30 percig, míg a teteje barnulni nem kezd.
  5. Ekkor keverjük el a maradék joghurtot a maradék sajttal, egy tojással, a krémsajttal, egy kis Piros Arannyal, aprított csípős paprikával, sóval, majd simítsuk a rakott brokkoli tetejére. Süssük tovább, míg ez a réteg is megszilárdul és kap egy kis színt.
  6. Hagyjuk állni az edényben még úgy 20 percet, könnyebb lesz szeletelni.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 28*28*12
  • Sütés ideje: 50 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 34
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 1454
  • Feltöltés dátuma: 2016. szeptember 24.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Egy könnyű, finom, gyorsan összeállítható fogás ebédre/vacsorára.

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...