r
Nosalty Logó

Rakott brokkoli cukkinivel és spenóttal

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
valcsusz
Rakott brokkoli cukkinivel és spenóttal
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 4% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 502 kcal
  • 4% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 3015 kcal
  • 4% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 136 kcal
  • 4% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    12 g

Zsír

  • Összesen
    35.3 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    61 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    758.6 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    217 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    47 mg
  • Foszfor
    212 mg
  • Nátrium
    264 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    35.8 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    227.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    206 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    63 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    213 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    152 micro
  • Kolin:
    35 mg
  • Retinol - A vitamin:
    115 micro
  • α-karotin
    13 micro
  • β-karotin
    1087 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2547 micro
Összesen 502 kcal
  • 4% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    71.8 g

Zsír

  • Összesen
    211.7 g
  • Telített zsírsav
    72 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    79 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    41 g
  • Koleszterin
    366 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4551.9 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    86 mg
  • Kálcium
    1301 mg
  • Vas
    18 mg
  • Magnézium
    280 mg
  • Foszfor
    1271 mg
  • Nátrium
    1582 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    214.9 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

VÍZ

  • Összesen
    1366.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1235 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    41 mg
  • C vitamin:
    377 mg
  • D vitamin:
    37 micro
  • K vitamin:
    1280 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    16 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    912 micro
  • Kolin:
    211 mg
  • Retinol - A vitamin:
    687 micro
  • α-karotin
    76 micro
  • β-karotin
    6522 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    15280 micro
Összesen 3015 kcal
  • 4% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    3.3 g

Zsír

  • Összesen
    9.6 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    17 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    206.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    59 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    58 mg
  • Nátrium
    72 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    9.7 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    61.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    56 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    17 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    58 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    41 micro
  • Kolin:
    10 mg
  • Retinol - A vitamin:
    31 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    296 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    693 micro
Összesen 136 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A sütőt előmelegítjük.
  2. A rizst egy kevés olajon megpirítjuk, és felöntjük 2 bögre vízzel, felforraljuk, majd alacsony lángon, fedő alatt főzzük. Amikor már a folyadék felét már felszívta, hozzátesszük a kurkumát, sózzuk, borsozzuk.
  3. A brokkolit rózsáira szedjük, és forró vízben rövid idő alatt megfőzzük.
  4. A hagymát, a fokhagymát és a bacont egy kevés olajon összepirítjuk, amikor kész, levesszük a tűzről, hozzákeverjük a paprikát és az apróra vágott petrezselymet.
  5. Ha megfőtt a rizs, összekeverjük a pirított baconos hagymával.
  6. Egy tepsibe rétegezzük a hozzávalókat. Én alulra szoktam a brokkolit, ezt mindenképp megsózóm, rá a rizs fele, majd egy réteg a spenót levelekből, arra a rizs másik fele, és végül a karikára vágott cukkini, amit szintén sózok, borsozok.
  7. Végül nyakon öntjük az egészet a tejföllel, megszórjuk reszelt sajttal, és a 200 fokos sütőben aranybarnára sütjük.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 103
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 12
  • Össznézettség: 7026
  • Feltöltés dátuma: 2014. november 14.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
valcsusz 4 recept

Mindig kísérletezem rakott zöldségekkel, mert nagyon változatos és finom fogás lehet ebédre, vacsorára egyaránt. Most ő az aktuális kedvencem, és még a "pasigyomor próbát" is kiállta, pedig nincs is elhalmozva hússal, sőt a bacon akár ki is hagyható belőle.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...