Rakott brokkoli cukkinivel és spenóttal
cukormentes
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojásmentes
valcsusz
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
- 4% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 11% Zsír
-
33g rizs119 kcal
-
14g napraforgó olaj125 kcal
-
83g víz0 kcal
-
0g kurkuma0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
83g brokkoli17 kcal
-
33g póréhagyma9 kcal
-
1g fokhagyma1 kcal
-
17g bacon66 kcal
-
0 kcal
-
8g petrezselyem3 kcal
-
20g cukkini3 kcal
-
8g spenót1 kcal
-
50g tejföl99 kcal
-
17g sajt59 kcal
Összesen
502
kcal
- 4% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 11% Zsír
-
200g rizs716 kcal
-
85g napraforgó olaj751 kcal
-
500g víz0 kcal
-
0g kurkuma0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
500g brokkoli104 kcal
-
200g póréhagyma54 kcal
-
6g fokhagyma8 kcal
-
100g bacon393 kcal
-
0 kcal
-
45g petrezselyem16 kcal
-
120g cukkini19 kcal
-
50g spenót8 kcal
-
300g tejföl594 kcal
-
100g sajt352 kcal
Összesen
3015
kcal
- 4% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 11% Zsír
-
9.1g rizs32 kcal
-
3.9g napraforgó olaj34 kcal
-
22.7g víz0 kcal
-
0g kurkuma0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
22.7g brokkoli5 kcal
-
9.1g póréhagyma2 kcal
-
0.3g fokhagyma0 kcal
-
4.5g bacon18 kcal
-
0 kcal
-
2g petrezselyem1 kcal
-
5.4g cukkini1 kcal
-
2.3g spenót0 kcal
-
13.6g tejföl27 kcal
-
4.5g sajt16 kcal
Összesen
136
kcal
- 4% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 73% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 12 g
Zsír
-
Összesen 35.3 g
-
Telített zsírsav 12 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 13 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 7 g
-
Koleszterin 61 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 758.6 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 14 mg
-
Kálcium 217 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 47 mg
-
Foszfor 212 mg
-
Nátrium 264 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 35.8 g
-
Cukor 4 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 227.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 206 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 7 mg
-
C vitamin: 63 mg
-
D vitamin: 6 micro
-
K vitamin: 213 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 152 micro
-
Kolin: 35 mg
-
Retinol - A vitamin: 115 micro
-
α-karotin 13 micro
-
β-karotin 1087 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 2547 micro
Összesen
502
kcal
- 4% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 73% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 71.8 g
Zsír
-
Összesen 211.7 g
-
Telített zsírsav 72 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 79 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 41 g
-
Koleszterin 366 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4551.9 g
-
Cink 9 mg
-
Szelén 86 mg
-
Kálcium 1301 mg
-
Vas 18 mg
-
Magnézium 280 mg
-
Foszfor 1271 mg
-
Nátrium 1582 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 214.9 g
-
Cukor 23 mg
-
Élelmi rost 19 mg
VÍZ
-
Összesen 1366.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1235 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 41 mg
-
C vitamin: 377 mg
-
D vitamin: 37 micro
-
K vitamin: 1280 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 16 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 912 micro
-
Kolin: 211 mg
-
Retinol - A vitamin: 687 micro
-
α-karotin 76 micro
-
β-karotin 6522 micro
-
β-crypt 6 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 15280 micro
Összesen
3015
kcal
- 4% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 73% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 3.3 g
Zsír
-
Összesen 9.6 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 17 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 206.3 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 4 mg
-
Kálcium 59 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 13 mg
-
Foszfor 58 mg
-
Nátrium 72 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 9.7 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 61.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 56 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 17 mg
-
D vitamin: 2 micro
-
K vitamin: 58 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 41 micro
-
Kolin: 10 mg
-
Retinol - A vitamin: 31 micro
-
α-karotin 3 micro
-
β-karotin 296 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 693 micro
Összesen
136
kcal
Hozzávalók
-
1 bögre rizs
-
1 dl napraforgó olaj
-
5 dl víz
-
3 kávéskanál kurkuma
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
1 közepes fej brokkoli
-
1 közepes db póréhagyma
-
2 gerezd fokhagyma
-
100 g bacon
-
2 teáskanál fűszerpaprika
-
1 csokor petrezselyem
-
1 kis db cukkini
-
50 g spenót
-
300 g tejföl
-
10 dkg sajt
Elkészítés
- A sütőt előmelegítjük.
- A rizst egy kevés olajon megpirítjuk, és felöntjük 2 bögre vízzel, felforraljuk, majd alacsony lángon, fedő alatt főzzük. Amikor már a folyadék felét már felszívta, hozzátesszük a kurkumát, sózzuk, borsozzuk.
- A brokkolit rózsáira szedjük, és forró vízben rövid idő alatt megfőzzük.
- A hagymát, a fokhagymát és a bacont egy kevés olajon összepirítjuk, amikor kész, levesszük a tűzről, hozzákeverjük a paprikát és az apróra vágott petrezselymet.
- Ha megfőtt a rizs, összekeverjük a pirított baconos hagymával.
- Egy tepsibe rétegezzük a hozzávalókat. Én alulra szoktam a brokkolit, ezt mindenképp megsózóm, rá a rizs fele, majd egy réteg a spenót levelekből, arra a rizs másik fele, és végül a karikára vágott cukkini, amit szintén sózok, borsozok.
- Végül nyakon öntjük az egészet a tejföllel, megszórjuk reszelt sajttal, és a 200 fokos sütőben aranybarnára sütjük.
- Sütés hőfoka: 200 °C
- Sütés ideje: 20 perc
- Elkészítettem: 3 alkalommal
- Receptkönyvben: 103
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 12
- Össznézettség: 7026
- Feltöltés dátuma: 2014. november 14.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- Speciális étrendek:
valcsusz
4 recept
Mindig kísérletezem rakott zöldségekkel, mert nagyon változatos és finom fogás lehet ebédre, vacsorára egyaránt. Most ő az aktuális kedvencem, és még a "pasigyomor próbát" is kiállta, pedig nincs is elhalmozva hússal, sőt a bacon akár ki is hagyható belőle.