Rákóczi-túrós torta Pancsika konyhájából
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Pancsika
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 7% Fehérje
- 46% Szénhidrát
- 13% Zsír
Barna linzertészta
-
29g finomliszt106 kcal
-
21g vaj149 kcal
-
10g porcukor39 kcal
-
2g tojássárgája5 kcal
-
8g dió55 kcal
-
1g citromhéj0 kcal
-
0g vanília0 kcal
Rákóczi-túrós töltelék
-
42g tehéntúró61 kcal
-
14g tojás17 kcal
-
13g cukor48 kcal
-
8g mazsola25 kcal
-
1g búzadara5 kcal
-
0g himalája só0 kcal
-
1g citromhéj0 kcal
-
0g vanília0 kcal
Tojásfehérjehab
-
17g tojásfehérje9 kcal
-
25g cukor97 kcal
-
21g eperlekvár58 kcal
Sütemény összeállítása
Összesen
674
kcal
- 7% Fehérje
- 46% Szénhidrát
- 13% Zsír
Barna linzertészta
-
350g finomliszt1274 kcal
-
250g vaj1793 kcal
-
120g porcukor464 kcal
-
20g tojássárgája64 kcal
-
100g dió654 kcal
-
6g citromhéj3 kcal
-
0g vanília0 kcal
Rákóczi-túrós töltelék
-
500g tehéntúró735 kcal
-
165g tojás208 kcal
-
150g cukor581 kcal
-
100g mazsola299 kcal
-
16g búzadara58 kcal
-
1g himalája só0 kcal
-
6g citromhéj3 kcal
-
0g vanília0 kcal
Tojásfehérjehab
-
200g tojásfehérje104 kcal
-
300g cukor1161 kcal
-
250g eperlekvár695 kcal
Sütemény összeállítása
Összesen
8096
kcal
- 7% Fehérje
- 46% Szénhidrát
- 13% Zsír
Barna linzertészta
-
13.8g finomliszt50 kcal
-
9.9g vaj71 kcal
-
4.7g porcukor18 kcal
-
0.8g tojássárgája3 kcal
-
3.9g dió26 kcal
-
0.2g citromhéj0 kcal
-
0g vanília0 kcal
Rákóczi-túrós töltelék
-
19.7g tehéntúró29 kcal
-
6.5g tojás8 kcal
-
5.9g cukor23 kcal
-
3.9g mazsola12 kcal
-
0.6g búzadara2 kcal
-
0g himalája só0 kcal
-
0.2g citromhéj0 kcal
-
0g vanília0 kcal
Tojásfehérjehab
-
7.9g tojásfehérje4 kcal
-
11.8g cukor46 kcal
-
9.9g eperlekvár27 kcal
Sütemény összeállítása
Összesen
319
kcal
- 7% Fehérje
- 46% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 34% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Cink
-
Nátrium
-
Vas
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 15.3 g
Zsír
-
Összesen 27.2 g
-
Telített zsírsav 13 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 108 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 614.1 g
-
Cink 109 mg
-
Szelén 19 mg
-
Kálcium 72 mg
-
Vas 84 mg
-
Magnézium 30 mg
-
Foszfor 192 mg
-
Nátrium 98 mg
-
Réz 4 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 94.5 g
-
Cukor 65 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 70.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 168 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 14 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 11 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 50 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 29 micro
-
Kolin: 63 mg
-
Retinol - A vitamin: 165 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 35 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 85 micro
Összesen
674
kcal
- 7% Fehérje
- 46% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 34% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Cink
-
Nátrium
-
Vas
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 183.2 g
Zsír
-
Összesen 326.5 g
-
Telített zsírsav 159 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 76 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 60 g
-
Koleszterin 1295 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 7369.8 g
-
Cink 1309 mg
-
Szelén 231 mg
-
Kálcium 868 mg
-
Vas 1014 mg
-
Magnézium 366 mg
-
Foszfor 2308 mg
-
Nátrium 1174 mg
-
Réz 53 mg
-
Mangán 46 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 1134.1 g
-
Cukor 777 mg
-
Élelmi rost 25 mg
VÍZ
-
Összesen 841 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2020 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 9 mg
-
C vitamin: 41 mg
-
D vitamin: 163 micro
-
K vitamin: 25 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 126 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 602 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 7 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 348 micro
-
Kolin: 753 mg
-
Retinol - A vitamin: 1984 micro
-
α-karotin 8 micro
-
β-karotin 425 micro
-
β-crypt 25 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1023 micro
Összesen
8096
kcal
- 7% Fehérje
- 46% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 34% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Cink
-
Nátrium
-
Vas
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 7.2 g
Zsír
-
Összesen 12.9 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 51 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 290.8 g
-
Cink 52 mg
-
Szelén 9 mg
-
Kálcium 34 mg
-
Vas 40 mg
-
Magnézium 14 mg
-
Foszfor 91 mg
-
Nátrium 46 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 44.8 g
-
Cukor 31 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 33.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 80 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 6 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 5 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 24 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 14 micro
-
Kolin: 30 mg
-
Retinol - A vitamin: 78 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 17 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 40 micro
Összesen
319
kcal
Hozzávalók
Barna linzertészta
-
35 dkg finomliszt
-
25 dkg vaj
-
12 dkg porcukor
-
1 db tojássárgája
-
1 citromból nyert citromhéj
-
vanília ízlés szerint
Rákóczi-túrós töltelék
-
50 dkg tehéntúró
-
3 db tojás
-
15 dkg cukor
-
10 dkg mazsola
-
2 csapott ek búzadara
-
1 csipet himalája só
-
1 citromból nyert citromhéj
-
vanília ízlés szerint
Tojásfehérjehab
-
5 db tojásfehérje
-
30 dkg cukor
-
25 dkg eperlekvár
Sütemény összeállítása
Elkészítés
Barna linzertészta
- A lisztet és a porcukrot átszitáljuk, a vajat megpuhítjuk, a diót ledaráljuk, citromhéjat lereszeljük.
- Hűvös helyen gyorsan összedolgozzuk a puha (de nem folyékony) vajat az átszitált liszttel, porcukorral, majd a tojássárgájával. Végül beledolgozzuk a reszelt citromhéjat, vaníliát és a darált diót is. Amíg a túrókrémet elkészítjük, a tésztát hűtőben pihentetjük (kb. 30 perc).
- A linzert a pihentetés után kb. 1 cm vastagra kinyújtjuk, és egy 24 cm átmérőjű sütőpapírral bélelt sütőlemezre helyezzük, villával kicsit megszurkáljuk. Majd a 180 °C-ra előmelegített, enyhén gőzös sütőben félig megsütjük (kb. 15 perc).
Rákóczi-túrós töltelék
- A mazsolát többször átmossuk, majd beáztatjuk egy tálba. Szétválasztjuk a tojásfehérjét a tojássárgájától. A tojásfehérjét 10 dkg cukorral kemény habbá verjük.
- A túrót szitán áttörjük, a tojássárgájával, csipet sóval, vaníliával, reszelt citromhéjjal és a maradék cukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk a búzadarát, és alaposan összedolgozzuk, majd lassan, óvatosan beleforgatjuk a felvert cukros tojásfehérjét. Végül beletesszük a mazsolát is, és elkeverjük.
Tojásfehérjehab
- A <a href="https://www.nosalty.hu/recept/sacher-szelet" target="_blank">Sacher-szeletnél</a> megmaradt tojásfehérjéket itt is fel tudjuk használni, nem csak a <a href="https://www.nosalty.hu/recept/macaron-pancsika-konyhajabol" target="_blank">macaronhoz</a>. :) Ha korábban lefagyasztottuk, akkor szobahőmérsékleten néhány óra alatt kiolvasztjuk (ne mikrózzuk, ne rakjuk sütőbe, különben használhatatlan lesz!).
- Amikor még elég hideg (de már nem fagyott) a tojásfehérje, akkor el kezdjük habot verni belőle, majd ha félig felvertük, akkor lassan adagoljuk hozzá a cukrot, és kemény habot verünk belőle.
- Habzsákba töltjük.
Sütemény összeállítása
- A félig kisült linzerlapot átkenjük egy kevés forró lekvárral (a tojásfehérjehab díszítéséhez használjuk nagyobb részét). Majd óvatosan rásimítjuk a tölteléket (a lekvárréteget ne gyűrjük fel!).
- Visszavesszük a sütő hőmérsékletét 150 °C-ra, és kb. még 20 percig sütjük, amíg pici aranybarna színt kap. (Közben készítjük el a tojásfehérjehabot.)
- A habzsákba töltött tojásfehérjehabbal tetszőlegesen berácsozzuk a sütemény tetejét, melyre pici porcukrot még rá lehet szitálni, majd 110°-os sütőben szárítjuk a habot kb. 20 percig (nem szabad, hogy bebarnuljon a hab!).
- Ezután hagyjuk egy picit hűlni, majd a maradék felforrósított lekvárral tetszőlegesen meglocsoljuk a süteményt.
- Utána érdemes szeletekre vágni, mert ha teljesen kihűl, akkor törni fog a hab és a linzer is.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Tepsi mérete: 24
- Sütés ideje: 55 perc
- Elkészítettem: 5 alkalommal
- Receptkönyvben: 36
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 4
- Össznézettség: 3021
- Feltöltés dátuma: 2020. május 16.
Ajánló
Akár ünnepekre is kiváló, és bármilyen gyümölcslekvárral nagyon jól variálható, sőt idénygyümölcsökkel is lehet díszíteni (pl. eper), így még ízletesebb.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- maradékból:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
Pancsika
101 recept
Nagyon szeretjük a linzertészta-variációkat pl. túróval. Így született a kicsit ünnepibb megjelenésű Rákóczi-túrós torta, melyet nem a klasszikus sárgabaracklekvárral, hanem eperlekvárral készítettem.