r
Nosalty Logó

Rákóczi-túrós torta Pancsika konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Pancsika
Rákóczi-túrós torta Pancsika konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 7% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 13% Zsír

Barna linzertészta

Rákóczi-túrós töltelék

Tojásfehérjehab

Sütemény összeállítása

Összesen 674 kcal
  • 7% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 13% Zsír

Barna linzertészta

Rákóczi-túrós töltelék

Tojásfehérjehab

Sütemény összeállítása

Összesen 8096 kcal
  • 7% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 13% Zsír

Barna linzertészta

Rákóczi-túrós töltelék

Tojásfehérjehab

Sütemény összeállítása

Összesen 319 kcal
  • 7% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Nátrium
  • Vas
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    15.3 g

Zsír

  • Összesen
    27.2 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    108 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    614.1 g
  • Cink
    109 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    72 mg
  • Vas
    84 mg
  • Magnézium
    30 mg
  • Foszfor
    192 mg
  • Nátrium
    98 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    94.5 g
  • Cukor
    65 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    70.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    168 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    11 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    50 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    29 micro
  • Kolin:
    63 mg
  • Retinol - A vitamin:
    165 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    35 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    85 micro
Összesen 674 kcal
  • 7% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Nátrium
  • Vas
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    183.2 g

Zsír

  • Összesen
    326.5 g
  • Telített zsírsav
    159 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    76 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    60 g
  • Koleszterin
    1295 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7369.8 g
  • Cink
    1309 mg
  • Szelén
    231 mg
  • Kálcium
    868 mg
  • Vas
    1014 mg
  • Magnézium
    366 mg
  • Foszfor
    2308 mg
  • Nátrium
    1174 mg
  • Réz
    53 mg
  • Mangán
    46 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1134.1 g
  • Cukor
    777 mg
  • Élelmi rost
    25 mg

VÍZ

  • Összesen
    841 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2020 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    41 mg
  • D vitamin:
    163 micro
  • K vitamin:
    25 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    126 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    602 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    348 micro
  • Kolin:
    753 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1984 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    425 micro
  • β-crypt
    25 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1023 micro
Összesen 8096 kcal
  • 7% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Nátrium
  • Vas
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.2 g

Zsír

  • Összesen
    12.9 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    51 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    290.8 g
  • Cink
    52 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    34 mg
  • Vas
    40 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    91 mg
  • Nátrium
    46 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    44.8 g
  • Cukor
    31 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    33.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    80 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    24 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    30 mg
  • Retinol - A vitamin:
    78 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    17 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    40 micro
Összesen 319 kcal

Hozzávalók

Barna linzertészta

Rákóczi-túrós töltelék

Tojásfehérjehab

Sütemény összeállítása

Elkészítés

Barna linzertészta

  1. A lisztet és a porcukrot átszitáljuk, a vajat megpuhítjuk, a diót ledaráljuk, citromhéjat lereszeljük.
  2. Hűvös helyen gyorsan összedolgozzuk a puha (de nem folyékony) vajat az átszitált liszttel, porcukorral, majd a tojássárgájával. Végül beledolgozzuk a reszelt citromhéjat, vaníliát és a darált diót is. Amíg a túrókrémet elkészítjük, a tésztát hűtőben pihentetjük (kb. 30 perc).
  3. A linzert a pihentetés után kb. 1 cm vastagra kinyújtjuk, és egy 24 cm átmérőjű sütőpapírral bélelt sütőlemezre helyezzük, villával kicsit megszurkáljuk. Majd a 180 °C-ra előmelegített, enyhén gőzös sütőben félig megsütjük (kb. 15 perc).

Rákóczi-túrós töltelék

  1. A mazsolát többször átmossuk, majd beáztatjuk egy tálba. Szétválasztjuk a tojásfehérjét a tojássárgájától. A tojásfehérjét 10 dkg cukorral kemény habbá verjük.
  2. A túrót szitán áttörjük, a tojássárgájával, csipet sóval, vaníliával, reszelt citromhéjjal és a maradék cukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk a búzadarát, és alaposan összedolgozzuk, majd lassan, óvatosan beleforgatjuk a felvert cukros tojásfehérjét. Végül beletesszük a mazsolát is, és elkeverjük.

Tojásfehérjehab

  1. A <a href="https://www.nosalty.hu/recept/sacher-szelet" target="_blank">Sacher-szeletnél</a> megmaradt tojásfehérjéket itt is fel tudjuk használni, nem csak a <a href="https://www.nosalty.hu/recept/macaron-pancsika-konyhajabol" target="_blank">macaronhoz</a>. :) Ha korábban lefagyasztottuk, akkor szobahőmérsékleten néhány óra alatt kiolvasztjuk (ne mikrózzuk, ne rakjuk sütőbe, különben használhatatlan lesz!).
  2. Amikor még elég hideg (de már nem fagyott) a tojásfehérje, akkor el kezdjük habot verni belőle, majd ha félig felvertük, akkor lassan adagoljuk hozzá a cukrot, és kemény habot verünk belőle.
  3. Habzsákba töltjük.

Sütemény összeállítása

  1. A félig kisült linzerlapot átkenjük egy kevés forró lekvárral (a tojásfehérjehab díszítéséhez használjuk nagyobb részét). Majd óvatosan rásimítjuk a tölteléket (a lekvárréteget ne gyűrjük fel!).
  2. Visszavesszük a sütő hőmérsékletét 150 °C-ra, és kb. még 20 percig sütjük, amíg pici aranybarna színt kap. (Közben készítjük el a tojásfehérjehabot.)
  3. A habzsákba töltött tojásfehérjehabbal tetszőlegesen berácsozzuk a sütemény tetejét, melyre pici porcukrot még rá lehet szitálni, majd 110°-os sütőben szárítjuk a habot kb. 20 percig (nem szabad, hogy bebarnuljon a hab!).
  4. Ezután hagyjuk egy picit hűlni, majd a maradék felforrósított lekvárral tetszőlegesen meglocsoljuk a süteményt.
  5. Utána érdemes szeletekre vágni, mert ha teljesen kihűl, akkor törni fog a hab és a linzer is.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 24
  • Sütés ideje: 55 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 36
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 3021
  • Feltöltés dátuma: 2020. május 16.

Ajánló

Akár ünnepekre is kiváló, és bármilyen gyümölcslekvárral nagyon jól variálható, sőt idénygyümölcsökkel is lehet díszíteni (pl. eper), így még ízletesebb.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Rákóczi-túrós torta Pancsika konyhájából
Pancsika 101 recept

Nagyon szeretjük a linzertészta-variációkat pl. túróval. Így született a kicsit ünnepibb megjelenésű Rákóczi-túrós torta, melyet nem a klasszikus sárgabaracklekvárral, hanem eperlekvárral készítettem.

Hozzávalók

Barna linzertészta

Rákóczi-túrós töltelék

Tojásfehérjehab

Sütemény összeállítása

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...