r
Nosalty Logó

Rákóczi túrós tart

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Szarka Bettina
Rákóczi túrós tart
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 6% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 1122 kcal
  • 6% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 6740 kcal
  • 6% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 242 kcal
  • 6% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    24.5 g

Zsír

  • Összesen
    47 g
  • Telített zsírsav
    27 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    174 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    692.7 g
  • Cink
    109 mg
  • Szelén
    37 mg
  • Kálcium
    95 mg
  • Vas
    85 mg
  • Magnézium
    35 mg
  • Foszfor
    238 mg
  • Nátrium
    86 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    155.1 g
  • Cukor
    85 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    222.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    369 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    53 mg
  • D vitamin:
    19 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    11 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    50 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    59 micro
  • Kolin:
    76 mg
  • Retinol - A vitamin:
    363 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    80 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    115 micro
Összesen 1122 kcal
  • 6% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    147.2 g

Zsír

  • Összesen
    281.7 g
  • Telített zsírsav
    164 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    74 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    1043 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4156.2 g
  • Cink
    656 mg
  • Szelén
    222 mg
  • Kálcium
    567 mg
  • Vas
    509 mg
  • Magnézium
    211 mg
  • Foszfor
    1429 mg
  • Nátrium
    514 mg
  • Réz
    26 mg
  • Mangán
    23 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    930.5 g
  • Cukor
    512 mg
  • Élelmi rost
    34 mg

VÍZ

  • Összesen
    1335.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2215 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    319 mg
  • D vitamin:
    114 micro
  • K vitamin:
    23 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    63 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    302 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    357 micro
  • Kolin:
    456 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2176 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    477 micro
  • β-crypt
    41 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    692 micro
Összesen 6740 kcal
  • 6% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.3 g

Zsír

  • Összesen
    10.2 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    38 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    150.9 g
  • Cink
    24 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    21 mg
  • Vas
    18 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    52 mg
  • Nátrium
    19 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    33.8 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    48.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    80 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    11 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    17 mg
  • Retinol - A vitamin:
    79 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    17 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    25 micro
Összesen 242 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A puha vajat, a porcukrot, a mandulalisztet, a tojást és a 120gramm lisztet összekeverjük. Amikor egymeművé vált, akkor hozzáadjuk a 350 gramm lisztet is. Lágy tésztát kell kapnunk.
  2. Elfelezzük a tésztát és mindkét adagot két sütőpapír között 2-3mm vékonyra nyújtjuk. Hűtőbe tesszük kb 1 órára, hogy a vaj visszakeményedjen és formázható legyen.
  3. Tart forma segítségével korongokat vágunk ki, majd a tart szélére a másik vékonyra nyújtott tésztából csíkokat vágunk és felhelyezzük a tart forma szélére.
  4. A felesleget levágjuk a tart formákról, a tésztát alul megszurkáljuk és 1 éjszakára a fagyasztóba tesszük
  5. Másnap a fagyasztóból kivéve egyből 170 fokos, előmelegített sütőbe tesszük és 20-25 perc alatt készre sütjük. Hagyjuk kihűlni, majd a formáknól kiszedjük.
  6. 6Túrókrém elkészítése: A zselatint (por) keverjük össze a hideg vízzel. A citrom levét melegítsük fel és oldjuk fel benne a megduzzadt zselatint.
  7. A túrót és a porcukrot keverjuk át egy villával és öntsük hozzá a zselatinos citromlevet. Keverjük hozzá a citromhéjat is.
  8. Botmixerrrel keverjük át, hogy krémes állagot kapjunk.
  9. Verjük fel laza habbá a tejszínt, és óvatosan keverjük a túróhoz.
  10. Töltsük a masszát habzsákba, és töltsük színültig a tartokat.
  11. Tojáshab elkészítése: A tojáshoz adjuk hozzá a cukrot és vízvőz felett melegítsük csípősre. Ezután verjük kemény habbá. Habzsákba töltve, díszítsük vele a tartokat. A tart közepére kanalazzunk a baracklekvárból is.
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 12
  • Össznézettség: 0
  • Feltöltés dátuma: 2024. november 20.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Szarka Bettina 2 recept

Az egész család nagyon szereti a túrós sütiket, én pedig imádok sütni. :) Elvégeztem egy két napos francia monodesszert tanfolyamot, és az ott tanult techinákaf alkalmazva elkészítettem a rákóczi túróst, kicsit modernebb verzióban. Azóta is ezt hallgatom, hogy mikor sütöm újra, annyira ízlett mindenkinek.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...