Rákóczi túrós tart
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Szarka Bettina
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
- 6% Fehérje
- 34% Szénhidrát
- 10% Zsír
-
40g vaj287 kcal
-
30g porcukor116 kcal
-
10g mandulaliszt28 kcal
-
18g tojás23 kcal
-
78g finomliszt285 kcal
-
42g tehéntúró61 kcal
-
13g porcukor52 kcal
-
0g citromhéj0 kcal
-
133g citromlé29 kcal
-
1g zselatin2 kcal
-
3g víz0 kcal
-
25g habtejszín73 kcal
-
46 kcal
-
20g tojásfehérje10 kcal
-
28g cukor110 kcal
Összesen
1122
kcal
- 6% Fehérje
- 34% Szénhidrát
- 10% Zsír
-
240g vaj1721 kcal
-
180g porcukor697 kcal
-
60g mandulaliszt170 kcal
-
110g tojás138 kcal
-
470g finomliszt1711 kcal
-
250g tehéntúró368 kcal
-
80g porcukor310 kcal
-
0g citromhéj0 kcal
-
800g citromlé176 kcal
-
4g zselatin13 kcal
-
20g víz0 kcal
-
150g habtejszín438 kcal
-
100g sárgabaracklekvár278 kcal
-
120g tojásfehérje62 kcal
-
170g cukor658 kcal
Összesen
6740
kcal
- 6% Fehérje
- 34% Szénhidrát
- 10% Zsír
-
8.7g vaj62 kcal
-
6.5g porcukor25 kcal
-
2.2g mandulaliszt6 kcal
-
4g tojás5 kcal
-
17.1g finomliszt62 kcal
-
9.1g tehéntúró13 kcal
-
2.9g porcukor11 kcal
-
0g citromhéj0 kcal
-
29g citromlé6 kcal
-
0.1g zselatin0 kcal
-
0.7g víz0 kcal
-
5.4g habtejszín16 kcal
-
3.6g sárgabaracklekvár10 kcal
-
4.4g tojásfehérje2 kcal
-
6.2g cukor24 kcal
Összesen
242
kcal
- 6% Fehérje
- 34% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 50% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Cink
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Vas
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 24.5 g
Zsír
-
Összesen 47 g
-
Telített zsírsav 27 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 12 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 174 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 692.7 g
-
Cink 109 mg
-
Szelén 37 mg
-
Kálcium 95 mg
-
Vas 85 mg
-
Magnézium 35 mg
-
Foszfor 238 mg
-
Nátrium 86 mg
-
Réz 4 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 155.1 g
-
Cukor 85 mg
-
Élelmi rost 6 mg
VÍZ
-
Összesen 222.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 369 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 53 mg
-
D vitamin: 19 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 11 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 50 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 59 micro
-
Kolin: 76 mg
-
Retinol - A vitamin: 363 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 80 micro
-
β-crypt 7 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 115 micro
Összesen
1122
kcal
- 6% Fehérje
- 34% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 50% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Cink
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Vas
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 147.2 g
Zsír
-
Összesen 281.7 g
-
Telített zsírsav 164 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 74 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 13 g
-
Koleszterin 1043 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4156.2 g
-
Cink 656 mg
-
Szelén 222 mg
-
Kálcium 567 mg
-
Vas 509 mg
-
Magnézium 211 mg
-
Foszfor 1429 mg
-
Nátrium 514 mg
-
Réz 26 mg
-
Mangán 23 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 930.5 g
-
Cukor 512 mg
-
Élelmi rost 34 mg
VÍZ
-
Összesen 1335.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2215 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 10 mg
-
C vitamin: 319 mg
-
D vitamin: 114 micro
-
K vitamin: 23 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 63 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 302 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 7 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 357 micro
-
Kolin: 456 mg
-
Retinol - A vitamin: 2176 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 477 micro
-
β-crypt 41 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 692 micro
Összesen
6740
kcal
- 6% Fehérje
- 34% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 50% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Cink
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Vas
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 5.3 g
Zsír
-
Összesen 10.2 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 38 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 150.9 g
-
Cink 24 mg
-
Szelén 8 mg
-
Kálcium 21 mg
-
Vas 18 mg
-
Magnézium 8 mg
-
Foszfor 52 mg
-
Nátrium 19 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 33.8 g
-
Cukor 19 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 48.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 80 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 12 mg
-
D vitamin: 4 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 11 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 13 micro
-
Kolin: 17 mg
-
Retinol - A vitamin: 79 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 17 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 25 micro
Összesen
242
kcal
Hozzávalók
-
180 g porcukor
-
60 g mandulaliszt
-
470 g finomliszt
-
250 g tehéntúró
-
80 g porcukor
-
1 db citromhéj
-
4 g zselatin
-
20 g víz
-
150 g habtejszín
-
100 g sárgabaracklekvár
-
3 db tojásfehérje
-
170 g cukor
Elkészítés
- A puha vajat, a porcukrot, a mandulalisztet, a tojást és a 120gramm lisztet összekeverjük. Amikor egymeművé vált, akkor hozzáadjuk a 350 gramm lisztet is. Lágy tésztát kell kapnunk.
- Elfelezzük a tésztát és mindkét adagot két sütőpapír között 2-3mm vékonyra nyújtjuk. Hűtőbe tesszük kb 1 órára, hogy a vaj visszakeményedjen és formázható legyen.
- Tart forma segítségével korongokat vágunk ki, majd a tart szélére a másik vékonyra nyújtott tésztából csíkokat vágunk és felhelyezzük a tart forma szélére.
- A felesleget levágjuk a tart formákról, a tésztát alul megszurkáljuk és 1 éjszakára a fagyasztóba tesszük
- Másnap a fagyasztóból kivéve egyből 170 fokos, előmelegített sütőbe tesszük és 20-25 perc alatt készre sütjük. Hagyjuk kihűlni, majd a formáknól kiszedjük.
- 6Túrókrém elkészítése: A zselatint (por) keverjük össze a hideg vízzel. A citrom levét melegítsük fel és oldjuk fel benne a megduzzadt zselatint.
- A túrót és a porcukrot keverjuk át egy villával és öntsük hozzá a zselatinos citromlevet. Keverjük hozzá a citromhéjat is.
- Botmixerrrel keverjük át, hogy krémes állagot kapjunk.
- Verjük fel laza habbá a tejszínt, és óvatosan keverjük a túróhoz.
- Töltsük a masszát habzsákba, és töltsük színültig a tartokat.
- Tojáshab elkészítése: A tojáshoz adjuk hozzá a cukrot és vízvőz felett melegítsük csípősre. Ezután verjük kemény habbá. Habzsákba töltve, díszítsük vele a tartokat. A tart közepére kanalazzunk a baracklekvárból is.
- Sütés hőfoka: 170 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 20 perc
- Receptkönyvben: 0
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 12
- Össznézettség: 0
- Feltöltés dátuma: 2024. november 20.
Receptjellemzők
Szarka Bettina
2 recept
Az egész család nagyon szereti a túrós sütiket, én pedig imádok sütni. :) Elvégeztem egy két napos francia monodesszert tanfolyamot, és az ott tanult techinákaf alkalmazva elkészítettem a rákóczi túróst, kicsit modernebb verzióban. Azóta is ezt hallgatom, hogy mikor sütöm újra, annyira ízlett mindenkinek.