r
Nosalty Logó

Rákóczi túrós szundika konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Rákóczi túrós szundika konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 8% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 13% Zsír

Tészta

Töltelék

Tojáshab

Összesen 489 kcal
  • 8% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 13% Zsír

Tészta

Töltelék

Tojáshab

Összesen 5883 kcal
  • 8% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 13% Zsír

Tészta

Töltelék

Tojáshab

Összesen 303 kcal
  • 8% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13.1 g

Zsír

  • Összesen
    21.3 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    98 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    496.9 g
  • Cink
    109 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    65 mg
  • Vas
    84 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    160 mg
  • Nátrium
    39 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    61.6 g
  • Cukor
    37 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    64.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    184 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    18 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    10 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    50 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    24 micro
  • Kolin:
    76 mg
  • Retinol - A vitamin:
    174 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    112 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    97 micro
Összesen 489 kcal
  • 8% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    157.8 g

Zsír

  • Összesen
    256.1 g
  • Telített zsírsav
    76 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    97 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    56 g
  • Koleszterin
    1174 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5962.8 g
  • Cink
    1306 mg
  • Szelén
    208 mg
  • Kálcium
    785 mg
  • Vas
    1008 mg
  • Magnézium
    173 mg
  • Foszfor
    1923 mg
  • Nátrium
    467 mg
  • Réz
    51 mg
  • Mangán
    43 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    739.1 g
  • Cukor
    443 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

VÍZ

  • Összesen
    768.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2206 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    21 mg
  • C vitamin:
    33 mg
  • D vitamin:
    218 micro
  • K vitamin:
    190 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    126 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    602 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    290 micro
  • Kolin:
    912 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2089 micro
  • α-karotin
    38 micro
  • β-karotin
    1347 micro
  • β-crypt
    43 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1166 micro
Összesen 5883 kcal
  • 8% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.1 g

Zsír

  • Összesen
    13.2 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    60 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    306.4 g
  • Cink
    67 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    40 mg
  • Vas
    52 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    99 mg
  • Nátrium
    24 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    38 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    39.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    113 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    6 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    31 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    47 mg
  • Retinol - A vitamin:
    107 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    69 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    60 micro
Összesen 303 kcal

Hozzávalók

Tészta

Töltelék

Tojáshab

Elkészítés

Tészta

  1. Kapcsoljuk be a sütőt légkeveréses módban 170 fokra.
  2. Ezt követően kezdhetjük a linzertészta elkészítését. A lisztet, cukrot és szódabikarbónát a margarinnal elmorzsoljuk, majd jöhet a tojások sárgája, a tejföl és a reszelt citromhéj.
  3. Ajánlott egy pár percre bedobni a fagyasztóba a lágy tésztát.
  4. Sütőpapírral bélelt tepsibe nyomkodjuk, és 10-12 percig sütjük.
  5. Ezalatt összeállítjuk a tölteléket.

Töltelék

  1. A félkiló túrót szétnyomjuk egy villával, és a többi hozzávalóval összekeverjük.
  2. Kissé folyósabb tölteléket kell kapjunk, de ez nem probléma, mivel a búzadara felszívja ezt.
  3. A tésztát kivesszük a sütőből, és ráöntve a tölteléket, újabb 10 perce a sütőbe tesszük.
  4. Jöhet a tojáshab, ami nagy odafigyelést igényel.

Tojáshab

  1. Gőz fölött felverjük a tojásfehérjét a cukorral. Figyeljünk rá, hogy ne legyen túlzottan kemény a hab, mert akkor nehéz lesz rákennünk a töltelékre.
  2. Kivesszük a sütőből a tepsit, majd gyors mozdulatokkal eloszlatjuk a habot.
  3. Visszatesszük a sütőbe, de már csak 100 fokon szárítjuk a tojásfehérjét.
  4. Ha már nem ragad a teteje, kivesszük, és hagyjuk kihűlni.
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 48
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 4228
  • Feltöltés dátuma: 2015. június 28.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Egy kopott sárga fecnin lévő receptet készítettem el, és azóta is a család kedvence :)

Hozzávalók

Tészta

Töltelék

Tojáshab

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...