Rákóczi túrós szundika konyhájából
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
- 8% Fehérje
- 39% Szénhidrát
- 13% Zsír
Tészta
-
25g finomliszt91 kcal
-
8g cukor32 kcal
-
17g margarin120 kcal
-
3g tojássárgája11 kcal
-
0 kcal
-
4g tejföl8 kcal
-
1g citromhéj0 kcal
Töltelék
-
42g tehéntúró61 kcal
-
8g cukor32 kcal
-
6 kcal
-
4g búzadara14 kcal
-
3g rétesliszt9 kcal
-
5g tojássárgája16 kcal
-
8g tejföl17 kcal
-
1g citromhéj0 kcal
-
2g citromlé0 kcal
Tojáshab
-
13g tojásfehérje7 kcal
-
17g porcukor65 kcal
Összesen
489
kcal
- 8% Fehérje
- 39% Szénhidrát
- 13% Zsír
Tészta
-
300g finomliszt1092 kcal
-
100g cukor387 kcal
-
200g margarin1434 kcal
-
40g tojássárgája129 kcal
-
0 kcal
-
50g tejföl99 kcal
-
6g citromhéj3 kcal
Töltelék
-
500g tehéntúró735 kcal
-
100g cukor387 kcal
-
20g vaníliás cukor77 kcal
-
48g búzadara173 kcal
-
30g rétesliszt109 kcal
-
60g tojássárgája193 kcal
-
100g tejföl198 kcal
-
12g citromhéj6 kcal
-
20g citromlé4 kcal
Tojáshab
-
160g tojásfehérje83 kcal
-
200g porcukor774 kcal
Összesen
5883
kcal
- 8% Fehérje
- 39% Szénhidrát
- 13% Zsír
Tészta
-
15.4g finomliszt56 kcal
-
5.1g cukor20 kcal
-
10.3g margarin74 kcal
-
2.1g tojássárgája7 kcal
-
0 kcal
-
2.6g tejföl5 kcal
-
0.3g citromhéj0 kcal
Töltelék
-
25.7g tehéntúró38 kcal
-
5.1g cukor20 kcal
-
4 kcal
-
2.5g búzadara9 kcal
-
1.5g rétesliszt6 kcal
-
3.1g tojássárgája10 kcal
-
5.1g tejföl10 kcal
-
0.6g citromhéj0 kcal
-
1g citromlé0 kcal
Tojáshab
-
8.2g tojásfehérje4 kcal
-
10.3g porcukor40 kcal
Összesen
303
kcal
- 8% Fehérje
- 39% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 40% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Cink
-
Vas
-
Kálcium
-
Nátrium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 13.1 g
Zsír
-
Összesen 21.3 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 8 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 98 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 496.9 g
-
Cink 109 mg
-
Szelén 17 mg
-
Kálcium 65 mg
-
Vas 84 mg
-
Magnézium 14 mg
-
Foszfor 160 mg
-
Nátrium 39 mg
-
Réz 4 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 61.6 g
-
Cukor 37 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 64.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 184 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 18 micro
-
K vitamin: 16 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 10 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 50 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 24 micro
-
Kolin: 76 mg
-
Retinol - A vitamin: 174 micro
-
α-karotin 3 micro
-
β-karotin 112 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 97 micro
Összesen
489
kcal
- 8% Fehérje
- 39% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 40% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Cink
-
Vas
-
Kálcium
-
Nátrium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 157.8 g
Zsír
-
Összesen 256.1 g
-
Telített zsírsav 76 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 97 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 56 g
-
Koleszterin 1174 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 5962.8 g
-
Cink 1306 mg
-
Szelén 208 mg
-
Kálcium 785 mg
-
Vas 1008 mg
-
Magnézium 173 mg
-
Foszfor 1923 mg
-
Nátrium 467 mg
-
Réz 51 mg
-
Mangán 43 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 739.1 g
-
Cukor 443 mg
-
Élelmi rost 13 mg
VÍZ
-
Összesen 768.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2206 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 21 mg
-
C vitamin: 33 mg
-
D vitamin: 218 micro
-
K vitamin: 190 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 126 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 602 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 6 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 290 micro
-
Kolin: 912 mg
-
Retinol - A vitamin: 2089 micro
-
α-karotin 38 micro
-
β-karotin 1347 micro
-
β-crypt 43 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1166 micro
Összesen
5883
kcal
- 8% Fehérje
- 39% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 40% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Cink
-
Vas
-
Kálcium
-
Nátrium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 8.1 g
Zsír
-
Összesen 13.2 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 60 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 306.4 g
-
Cink 67 mg
-
Szelén 11 mg
-
Kálcium 40 mg
-
Vas 52 mg
-
Magnézium 9 mg
-
Foszfor 99 mg
-
Nátrium 24 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 38 g
-
Cukor 23 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 39.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 113 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 11 micro
-
K vitamin: 10 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 6 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 31 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 15 micro
-
Kolin: 47 mg
-
Retinol - A vitamin: 107 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 69 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 60 micro
Összesen
303
kcal
Hozzávalók
Tészta
-
30 dkg finomliszt
-
10 dkg cukor
-
20 dkg margarin
-
2 db tojássárgája
-
1 késhegynyi szódabikarbóna
-
0.5 dl tejföl
-
1 citromból nyert citromhéj
Töltelék
-
0.5 kg tehéntúró
-
10 dkg cukor
-
2 csomag vaníliás cukor
-
4 evőkanál búzadara
-
2 evőkanál rétesliszt
-
3 db tojássárgája
-
1 dl tejföl
-
2 citromból nyert citromhéj
-
0.5 citromból nyert citromlé
Tojáshab
-
4 db tojásfehérje
-
20 dkg porcukor
Elkészítés
Tészta
- Kapcsoljuk be a sütőt légkeveréses módban 170 fokra.
- Ezt követően kezdhetjük a linzertészta elkészítését. A lisztet, cukrot és szódabikarbónát a margarinnal elmorzsoljuk, majd jöhet a tojások sárgája, a tejföl és a reszelt citromhéj.
- Ajánlott egy pár percre bedobni a fagyasztóba a lágy tésztát.
- Sütőpapírral bélelt tepsibe nyomkodjuk, és 10-12 percig sütjük.
- Ezalatt összeállítjuk a tölteléket.
Töltelék
- A félkiló túrót szétnyomjuk egy villával, és a többi hozzávalóval összekeverjük.
- Kissé folyósabb tölteléket kell kapjunk, de ez nem probléma, mivel a búzadara felszívja ezt.
- A tésztát kivesszük a sütőből, és ráöntve a tölteléket, újabb 10 perce a sütőbe tesszük.
- Jöhet a tojáshab, ami nagy odafigyelést igényel.
Tojáshab
- Gőz fölött felverjük a tojásfehérjét a cukorral. Figyeljünk rá, hogy ne legyen túlzottan kemény a hab, mert akkor nehéz lesz rákennünk a töltelékre.
- Kivesszük a sütőből a tepsit, majd gyors mozdulatokkal eloszlatjuk a habot.
- Visszatesszük a sütőbe, de már csak 100 fokon szárítjuk a tojásfehérjét.
- Ha már nem ragad a teteje, kivesszük, és hagyjuk kihűlni.
- Sütés hőfoka: 170 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Sütés ideje: 30 perc
- Elkészítettem: 10 alkalommal
- Receptkönyvben: 48
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 2
- Össznézettség: 4240
- Feltöltés dátuma: 2015. június 28.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
NS
17513 recept
Egy kopott sárga fecnin lévő receptet készítettem el, és azóta is a család kedvence :)