r
Nosalty Logó

Rákóczi túrós Katrin konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Katrin
Rákóczi túrós Katrin konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 8% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 12% Zsír

Hozzávalók a tésztához

Túrótöltelékhez

Tojáshabhoz

Összesen 584 kcal
  • 8% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 12% Zsír

Hozzávalók a tésztához

Túrótöltelékhez

Tojáshabhoz

Összesen 5841 kcal
  • 8% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 12% Zsír

Hozzávalók a tésztához

Túrótöltelékhez

Tojáshabhoz

Összesen 292 kcal
  • 8% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    15.4 g

Zsír

  • Összesen
    22.7 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    152 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    880.1 g
  • Cink
    131 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    156 mg
  • Vas
    101 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    299 mg
  • Nátrium
    149 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    79.9 g
  • Cukor
    53 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    78.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    175 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    22 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    13 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    60 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    27 micro
  • Kolin:
    90 mg
  • Retinol - A vitamin:
    171 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    40 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    115 micro
Összesen 584 kcal
  • 8% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    153.9 g

Zsír

  • Összesen
    227.4 g
  • Telített zsírsav
    131 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    59 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    1515 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8800.7 g
  • Cink
    1305 mg
  • Szelén
    205 mg
  • Kálcium
    1559 mg
  • Vas
    1009 mg
  • Magnézium
    149 mg
  • Foszfor
    2995 mg
  • Nátrium
    1486 mg
  • Réz
    51 mg
  • Mangán
    42 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    799.2 g
  • Cukor
    526 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    789.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1749 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    17 mg
  • D vitamin:
    218 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    126 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    602 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    267 micro
  • Kolin:
    902 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1713 micro
  • α-karotin
    38 micro
  • β-karotin
    404 micro
  • β-crypt
    36 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1149 micro
Összesen 5841 kcal
  • 8% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.7 g

Zsír

  • Összesen
    11.4 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    76 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    439.6 g
  • Cink
    65 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    78 mg
  • Vas
    50 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    150 mg
  • Nátrium
    74 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    39.9 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    39.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    87 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    6 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    30 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    45 mg
  • Retinol - A vitamin:
    86 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    20 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    57 micro
Összesen 292 kcal

Hozzávalók

Hozzávalók a tésztához

Túrótöltelékhez

Tojáshabhoz

Elkészítés

Hozzávalók a tésztához

  1. A tészta hozzávalóiból tésztát gyúrunk, majd kinyújtjuk, s egy kisebb, kb. 30x35 cm-es kikent tepsibe belerakjuk, s közepes fokozaton kb. 20 percig sütjük. Utána kivesszük a sütőből, s kihűtjük.
  2. Közben elkészítjük a túrótölteléket: Fél kg túrót 3 lapos evőkanál búzadarával, kb. 5 dkg cukorral, 2 tojássárgájával, a citrom reszelt héjával, 1 vaníliás cukorral (és lehet mazsolát is tenni bele tetszés szerint, én azt most nem tettem bele) összekeverünk, és berakjuk a hűtőbe.
  3. Utána elkészítjük a tojáshabot: 30 dkg cukor és 5 tojásfehérje kell hozzá. Először 20 dkg cukrot kevés vízzel (éppen csak hogy ellepje) jó sűrűre felfőzzük úgy, hogy a cukor gyöngyözzön. Néha megkeverjük.
  4. Az 5 tojásfehérjével a maradék 10 dkg cukrot felverjük (pici sót is teszünk bele). Ha felvertük, akkor apródonként hozzákeverjük a még forró cukorszirupot. Kemény habbá kell verni ezeket.
  5. Ha ez készen van, akkor a tésztára rákenünk baracklekvárt, s arra pedig a túrókrémet. A túrókrémre pedig jön ez a kemény tojásfehérje-hab. Majd visszarakjuk a sütőbe, - gáz sütő 1-es fokozatán, kb. 15-20 percre, hogy picit a tojásfehérje sárguljon-barnuljon. Nem kell átsülnie, csak szárítani kell a tojásfehérjét.
  6. Majd kivesszük a sütőből, s megvárjuk, míg kihűl, majd szeletelhető, de szerintem inkább másnap jobban lehet szeletelni, jobban megkeményedik a tojásfehérje. Jó étvágyat hozzá!!
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 30x35
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 15 alkalommal
  • Receptkönyvben: 45
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 4001
  • Feltöltés dátuma: 2015. június 01.

Ajánló

Nyáron, nagy melegben nem ajánlom ezt a fincsi sütikét elkészíteni, mert nagyon bemelegíti a konyhát.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Egyik nagy kedvencünk...

Hozzávalók

Hozzávalók a tésztához

Túrótöltelékhez

Tojáshabhoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...