Rákóczi túrós Katrin konyhájából
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Katrin
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
- 8% Fehérje
- 41% Szénhidrát
- 12% Zsír
Hozzávalók a tésztához
-
30g finomliszt109 kcal
-
20g vaj143 kcal
-
10g porcukor39 kcal
-
1g sütőpor1 kcal
-
4g tojássárgája13 kcal
-
28 kcal
Túrótöltelékhez
-
50g tehéntúró74 kcal
-
2g búzadara9 kcal
-
5g porcukor19 kcal
-
6g tojássárgája19 kcal
-
1g citromhéj0 kcal
-
4 kcal
Tojáshabhoz
-
30g cukor116 kcal
-
20g tojásfehérje10 kcal
-
10g víz0 kcal
Összesen
584
kcal
- 8% Fehérje
- 41% Szénhidrát
- 12% Zsír
Hozzávalók a tésztához
-
300g finomliszt1092 kcal
-
200g vaj1434 kcal
-
100g porcukor387 kcal
-
12g sütőpor6 kcal
-
40g tojássárgája129 kcal
-
100g sárgabaracklekvár278 kcal
Túrótöltelékhez
-
500g tehéntúró735 kcal
-
24g búzadara86 kcal
-
50g porcukor194 kcal
-
60g tojássárgája193 kcal
-
6g citromhéj3 kcal
-
10g vaníliás cukor39 kcal
Tojáshabhoz
-
300g cukor1161 kcal
-
200g tojásfehérje104 kcal
-
100g víz0 kcal
Összesen
5841
kcal
- 8% Fehérje
- 41% Szénhidrát
- 12% Zsír
Hozzávalók a tésztához
-
15g finomliszt55 kcal
-
10g vaj72 kcal
-
5g porcukor19 kcal
-
0.6g sütőpor0 kcal
-
2g tojássárgája6 kcal
-
14 kcal
Túrótöltelékhez
-
25g tehéntúró37 kcal
-
1.2g búzadara4 kcal
-
2.5g porcukor10 kcal
-
3g tojássárgája10 kcal
-
0.3g citromhéj0 kcal
-
0.5g vaníliás cukor2 kcal
Tojáshabhoz
-
15g cukor58 kcal
-
10g tojásfehérje5 kcal
-
5g víz0 kcal
Összesen
292
kcal
- 8% Fehérje
- 41% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 40% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Cink
-
Vas
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 15.4 g
Zsír
-
Összesen 22.7 g
-
Telített zsírsav 13 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 152 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 880.1 g
-
Cink 131 mg
-
Szelén 20 mg
-
Kálcium 156 mg
-
Vas 101 mg
-
Magnézium 15 mg
-
Foszfor 299 mg
-
Nátrium 149 mg
-
Réz 5 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 79.9 g
-
Cukor 53 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 78.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 175 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 22 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 13 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 60 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 27 micro
-
Kolin: 90 mg
-
Retinol - A vitamin: 171 micro
-
α-karotin 4 micro
-
β-karotin 40 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 115 micro
Összesen
584
kcal
- 8% Fehérje
- 41% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 40% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Cink
-
Vas
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 153.9 g
Zsír
-
Összesen 227.4 g
-
Telített zsírsav 131 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 59 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 12 g
-
Koleszterin 1515 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 8800.7 g
-
Cink 1305 mg
-
Szelén 205 mg
-
Kálcium 1559 mg
-
Vas 1009 mg
-
Magnézium 149 mg
-
Foszfor 2995 mg
-
Nátrium 1486 mg
-
Réz 51 mg
-
Mangán 42 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 799.2 g
-
Cukor 526 mg
-
Élelmi rost 11 mg
VÍZ
-
Összesen 789.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1749 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 8 mg
-
C vitamin: 17 mg
-
D vitamin: 218 micro
-
K vitamin: 16 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 126 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 602 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 5 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 267 micro
-
Kolin: 902 mg
-
Retinol - A vitamin: 1713 micro
-
α-karotin 38 micro
-
β-karotin 404 micro
-
β-crypt 36 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1149 micro
Összesen
5841
kcal
- 8% Fehérje
- 41% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 40% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Cink
-
Vas
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 7.7 g
Zsír
-
Összesen 11.4 g
-
Telített zsírsav 7 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 76 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 439.6 g
-
Cink 65 mg
-
Szelén 10 mg
-
Kálcium 78 mg
-
Vas 50 mg
-
Magnézium 7 mg
-
Foszfor 150 mg
-
Nátrium 74 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 39.9 g
-
Cukor 26 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 39.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 87 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 11 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 6 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 30 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 13 micro
-
Kolin: 45 mg
-
Retinol - A vitamin: 86 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 20 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 57 micro
Összesen
292
kcal
Hozzávalók
Hozzávalók a tésztához
-
30 dkg finomliszt
-
20 dkg vaj
-
10 dkg porcukor
-
1 csomag sütőpor
-
2 db tojássárgája
Túrótöltelékhez
-
50 dkg tehéntúró
-
3 csapott ek búzadara
-
5 dkg porcukor
-
3 db tojássárgája
-
1 citromból nyert citromhéj
-
1 csomag vaníliás cukor
Tojáshabhoz
-
30 dkg cukor
-
5 db tojásfehérje
-
1 dl víz
Elkészítés
Hozzávalók a tésztához
- A tészta hozzávalóiból tésztát gyúrunk, majd kinyújtjuk, s egy kisebb, kb. 30x35 cm-es kikent tepsibe belerakjuk, s közepes fokozaton kb. 20 percig sütjük. Utána kivesszük a sütőből, s kihűtjük.
- Közben elkészítjük a túrótölteléket: Fél kg túrót 3 lapos evőkanál búzadarával, kb. 5 dkg cukorral, 2 tojássárgájával, a citrom reszelt héjával, 1 vaníliás cukorral (és lehet mazsolát is tenni bele tetszés szerint, én azt most nem tettem bele) összekeverünk, és berakjuk a hűtőbe.
- Utána elkészítjük a tojáshabot: 30 dkg cukor és 5 tojásfehérje kell hozzá. Először 20 dkg cukrot kevés vízzel (éppen csak hogy ellepje) jó sűrűre felfőzzük úgy, hogy a cukor gyöngyözzön. Néha megkeverjük.
- Az 5 tojásfehérjével a maradék 10 dkg cukrot felverjük (pici sót is teszünk bele). Ha felvertük, akkor apródonként hozzákeverjük a még forró cukorszirupot. Kemény habbá kell verni ezeket.
- Ha ez készen van, akkor a tésztára rákenünk baracklekvárt, s arra pedig a túrókrémet. A túrókrémre pedig jön ez a kemény tojásfehérje-hab. Majd visszarakjuk a sütőbe, - gáz sütő 1-es fokozatán, kb. 15-20 percre, hogy picit a tojásfehérje sárguljon-barnuljon. Nem kell átsülnie, csak szárítani kell a tojásfehérjét.
- Majd kivesszük a sütőből, s megvárjuk, míg kihűl, majd szeletelhető, de szerintem inkább másnap jobban lehet szeletelni, jobban megkeményedik a tojásfehérje. Jó étvágyat hozzá!!
- Sütés hőfoka: 200 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 30x35
- Sütés ideje: 40 perc
- Elkészítettem: 15 alkalommal
- Receptkönyvben: 45
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 4004
- Feltöltés dátuma: 2015. június 01.
Ajánló
Nyáron, nagy melegben nem ajánlom ezt a fincsi sütikét elkészíteni, mert nagyon bemelegíti a konyhát.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
Katrin
144 recept
Egyik nagy kedvencünk...