Rákóczi túrós Katharosz konyhájából
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Katharosz
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 9% Fehérje
- 35% Szénhidrát
- 10% Zsír
Tészta
-
60g finomliszt218 kcal
-
30g vaj215 kcal
-
15g cukor58 kcal
-
5g tojássárgája16 kcal
-
25g tejföl50 kcal
-
3g sütőpor2 kcal
-
2g citromhéj1 kcal
-
0g só0 kcal
Töltelék
-
188g tehéntúró276 kcal
-
38g cukor145 kcal
-
10 kcal
-
41g tojás52 kcal
-
0 kcal
-
2g citromhéj1 kcal
-
3g zsemlemorzsa10 kcal
-
30g tojásfehérje16 kcal
-
38g porcukor145 kcal
-
104 kcal
Összesen
1319
kcal
- 9% Fehérje
- 35% Szénhidrát
- 10% Zsír
Tészta
-
240g finomliszt874 kcal
-
120g vaj860 kcal
-
60g cukor232 kcal
-
20g tojássárgája64 kcal
-
100g tejföl198 kcal
-
12g sütőpor6 kcal
-
6g citromhéj3 kcal
-
0g só0 kcal
Töltelék
-
750g tehéntúró1103 kcal
-
150g cukor581 kcal
-
10g vaníliás cukor39 kcal
-
165g tojás208 kcal
-
0 kcal
-
6g citromhéj3 kcal
-
10g zsemlemorzsa40 kcal
-
120g tojásfehérje62 kcal
-
150g porcukor581 kcal
-
150g sárgabaracklekvár417 kcal
Összesen
5271
kcal
- 9% Fehérje
- 35% Szénhidrát
- 10% Zsír
Tészta
-
11.6g finomliszt42 kcal
-
5.8g vaj42 kcal
-
2.9g cukor11 kcal
-
1g tojássárgája3 kcal
-
4.8g tejföl10 kcal
-
0.6g sütőpor0 kcal
-
0.3g citromhéj0 kcal
-
0g só0 kcal
Töltelék
-
36.2g tehéntúró53 kcal
-
7.2g cukor28 kcal
-
0.5g vaníliás cukor2 kcal
-
8g tojás10 kcal
-
0.1g vanília kivonat0 kcal
-
0.3g citromhéj0 kcal
-
0.5g zsemlemorzsa2 kcal
-
5.8g tojásfehérje3 kcal
-
7.2g porcukor28 kcal
-
7.2g sárgabaracklekvár20 kcal
Összesen
254
kcal
- 9% Fehérje
- 35% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 47% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Cink
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Vas
TOP vitaminok
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Kolin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 46.2 g
Zsír
-
Összesen 47.9 g
-
Telített zsírsav 27 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 10 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 269 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2715.7 g
-
Cink 489 mg
-
Szelén 43 mg
-
Kálcium 458 mg
-
Vas 377 mg
-
Magnézium 40 mg
-
Foszfor 856 mg
-
Nátrium 418 mg
-
Réz 19 mg
-
Mangán 15 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 174.6 g
-
Cukor 118 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 234.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 313 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 7 mg
-
D vitamin: 41 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 47 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 225 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 51 micro
-
Kolin: 169 mg
-
Retinol - A vitamin: 308 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 58 micro
-
β-crypt 7 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 250 micro
Összesen
1319
kcal
- 9% Fehérje
- 35% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 47% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Cink
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Vas
TOP vitaminok
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Kolin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 184.8 g
Zsír
-
Összesen 191.5 g
-
Telített zsírsav 108 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 41 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 9 g
-
Koleszterin 1074 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 10862.8 g
-
Cink 1955 mg
-
Szelén 174 mg
-
Kálcium 1833 mg
-
Vas 1509 mg
-
Magnézium 159 mg
-
Foszfor 3424 mg
-
Nátrium 1672 mg
-
Réz 76 mg
-
Mangán 62 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 698.2 g
-
Cukor 471 mg
-
Élelmi rost 10 mg
VÍZ
-
Összesen 936.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1254 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 6 mg
-
C vitamin: 30 mg
-
D vitamin: 163 micro
-
K vitamin: 12 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 188 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 902 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 203 micro
-
Kolin: 676 mg
-
Retinol - A vitamin: 1233 micro
-
α-karotin 8 micro
-
β-karotin 233 micro
-
β-crypt 26 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 999 micro
Összesen
5271
kcal
- 9% Fehérje
- 35% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 47% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Cink
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Vas
TOP vitaminok
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Kolin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 8.9 g
Zsír
-
Összesen 9.2 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 52 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 524.3 g
-
Cink 94 mg
-
Szelén 8 mg
-
Kálcium 88 mg
-
Vas 73 mg
-
Magnézium 8 mg
-
Foszfor 165 mg
-
Nátrium 81 mg
-
Réz 4 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 33.7 g
-
Cukor 23 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 45.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 61 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 8 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 9 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 44 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 10 micro
-
Kolin: 33 mg
-
Retinol - A vitamin: 59 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 11 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 48 micro
Összesen
254
kcal
Hozzávalók
Tészta
-
24 dkg finomliszt
-
12 dkg vaj
-
6 dkg cukor
-
1 db tojássárgája
-
1 dl tejföl
-
1 csomag sütőpor
-
1 citromból nyert citromhéj
-
1 csipet só
Töltelék
-
75 dkg tehéntúró
-
15 dkg cukor
-
1 csomag vaníliás cukor
-
3 db tojás
-
1 kávéskanál vanília kivonat
-
1 citromból nyert citromhéj
-
1 ek zsemlemorzsa
Elkészítés
Tészta
- A lisztet összeforgatjuk a cukorral, sütőporral, majd összemorzsoljuk a hideg vajkockákkal.
- Ezután hozzáadjuk a tejfölt, a tojássárgáját, majd gyors mozdulattal összegyúrjuk, és 30 percre hidegre tesszük.
Töltelék
- A túrót simára dolgozzuk egy botmixerrel, hozzáadjuk a tojások sárgáját, a kétféle cukrot, a vanília kivonatot és a reszel citromhéjat, végül óvatosan beleforgatjuk a tojások keményre vert habját.
- Egy tepsit vajjal kikenünk és liszttel megszórjuk, majd beletesszük a kinyújtott tésztát, villával megszurkáljuk, és 180 fokra előmelegített sütőben 10 percig sütjük.
- Ezután kivesszük a sütőből, megszórjuk a zsemlemorzsával, elsimítjuk rajta a túrós tölteléket, és visszatesszük a sütőbe és újabb 25 perc sütés következik.
- Amíg sül, a tojások fehérjét kemény habbá verjük, közben fokozatosan adagolva hozzáadjuk a cukrot, és azzal is tovább verjük, majd egy csillagcsöves habzsákba töltjük.
- Ezután a sütőből kivett süteményt berácsozzuk, visszatesszük sülni további 15 percre, de csak addig, míg a hab színesedni kezd!
- Ha kész kivesszük a sütőből, a rácsközöket simára kevert lekvárral díszítjük, hagyjuk teljesen kihűlni.
- Sütés menete elektromos sütőben: Tészta: 180 fok alsó-felső sütés 10 perc, a legalsó sínben. Túróval együtt sütés: 180 fok 25 perc, egy sínnel feljebb. Habráccsal együtt sütés: 150 fok, 15 perc, alulról a második sín. Ne süssük túl, mert könnyen kiszárad!!!
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 37x24
- Sütés ideje: 50 perc
- Elkészítettem: 5 alkalommal
- Receptkönyvben: 186
- Tegnapi nézettség: 2
- 7 napos nézettség: 9
- Össznézettség: 14918
- Feltöltés dátuma: 2020. február 27.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
Katharosz
499 recept
Nálunk a túrós sütemények a család kedvencei közé tartoznak, ezt is jó néhányszor elkészítettem már, csak ajánlani tudom az elkészítését!