r
Nosalty Logó

Rákóczi túrós Katharosz konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Katharosz
Rákóczi túrós Katharosz konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 9% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 10% Zsír

Tészta

Töltelék

Összesen 1319 kcal
  • 9% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 10% Zsír

Tészta

Töltelék

Összesen 5271 kcal
  • 9% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 10% Zsír

Tészta

Töltelék

Összesen 254 kcal
  • 9% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    46.2 g

Zsír

  • Összesen
    47.9 g
  • Telített zsírsav
    27 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    269 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2715.7 g
  • Cink
    489 mg
  • Szelén
    43 mg
  • Kálcium
    458 mg
  • Vas
    377 mg
  • Magnézium
    40 mg
  • Foszfor
    856 mg
  • Nátrium
    418 mg
  • Réz
    19 mg
  • Mangán
    15 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    174.6 g
  • Cukor
    118 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    234.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    313 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    41 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    47 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    225 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    51 micro
  • Kolin:
    169 mg
  • Retinol - A vitamin:
    308 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    58 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    250 micro
Összesen 1319 kcal
  • 9% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    184.8 g

Zsír

  • Összesen
    191.5 g
  • Telített zsírsav
    108 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    41 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    1074 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    10862.8 g
  • Cink
    1955 mg
  • Szelén
    174 mg
  • Kálcium
    1833 mg
  • Vas
    1509 mg
  • Magnézium
    159 mg
  • Foszfor
    3424 mg
  • Nátrium
    1672 mg
  • Réz
    76 mg
  • Mangán
    62 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    698.2 g
  • Cukor
    471 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    936.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1254 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    30 mg
  • D vitamin:
    163 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    188 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    902 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    203 micro
  • Kolin:
    676 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1233 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    233 micro
  • β-crypt
    26 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    999 micro
Összesen 5271 kcal
  • 9% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.9 g

Zsír

  • Összesen
    9.2 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    52 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    524.3 g
  • Cink
    94 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    88 mg
  • Vas
    73 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    165 mg
  • Nátrium
    81 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    33.7 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    45.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    61 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    9 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    44 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    33 mg
  • Retinol - A vitamin:
    59 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    11 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    48 micro
Összesen 254 kcal

Hozzávalók

Tészta

Töltelék

Elkészítés

Tészta

  1. A lisztet összeforgatjuk a cukorral, sütőporral, majd összemorzsoljuk a hideg vajkockákkal.
  2. Ezután hozzáadjuk a tejfölt, a tojássárgáját, majd gyors mozdulattal összegyúrjuk, és 30 percre hidegre tesszük.

Töltelék

  1. A túrót simára dolgozzuk egy botmixerrel, hozzáadjuk a tojások sárgáját, a kétféle cukrot, a vanília kivonatot és a reszel citromhéjat, végül óvatosan beleforgatjuk a tojások keményre vert habját.
  2. Egy tepsit vajjal kikenünk és liszttel megszórjuk, majd beletesszük a kinyújtott tésztát, villával megszurkáljuk, és 180 fokra előmelegített sütőben 10 percig sütjük.
  3. Ezután kivesszük a sütőből, megszórjuk a zsemlemorzsával, elsimítjuk rajta a túrós tölteléket, és visszatesszük a sütőbe és újabb 25 perc sütés következik.
  4. Amíg sül, a tojások fehérjét kemény habbá verjük, közben fokozatosan adagolva hozzáadjuk a cukrot, és azzal is tovább verjük, majd egy csillagcsöves habzsákba töltjük.
  5. Ezután a sütőből kivett süteményt berácsozzuk, visszatesszük sülni további 15 percre, de csak addig, míg a hab színesedni kezd!
  6. Ha kész kivesszük a sütőből, a rácsközöket simára kevert lekvárral díszítjük, hagyjuk teljesen kihűlni.
  7. Sütés menete elektromos sütőben: Tészta: 180 fok alsó-felső sütés 10 perc, a legalsó sínben. Túróval együtt sütés: 180 fok 25 perc, egy sínnel feljebb. Habráccsal együtt sütés: 150 fok, 15 perc, alulról a második sín. Ne süssük túl, mert könnyen kiszárad!!!
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 37x24
  • Sütés ideje: 50 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 186
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 14885
  • Feltöltés dátuma: 2020. február 27.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Rákóczi túrós Katharosz konyhájából
Katharosz 499 recept

Nálunk a túrós sütemények a család kedvencei közé tartoznak, ezt is jó néhányszor elkészítettem már, csak ajánlani tudom az elkészítését!

Hozzávalók

Tészta

Töltelék

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...